Recepten met rabarber

279 recepten met rabarber

Rabarber

Rabarber Rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Deze grote, struikachtige plant heeft prachtig rode, groene, groen-rode of karmijn-rode lange stelen en grote donkergroene bladen. Deze friszure groente wordt bijna altijd verwerkt tot compote of zoete nagerechten. In de manier waarop we het verwerken lijkt het dan ook meer op fruit dan op groente, maar het is wel degelijk een groente. Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snij ze daarna in stukjes van 2 - 3 centimeter. Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Voeg eventueel suiker pas na het koken toe, want dan is er minder nodig. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten. + lees meer

Frambozen met een rabarbercompotée

1.2 kg rabarber 400 g frambozen 75 g poedersuiker 1 snuifje gemalen gember 1 snuifje gemalen kruidnagel poedersuiker munt 1. Was de rabarber en snij hem in stukjes. Meng de poedersuiker en de kruiden. 2. Doe de rabarber in een kookpot en bestrooi ... bekijk recept »

Rabarbersiroop

1.5 kg Rabarber 600 ml water 50 ml Citroensap 500 gr Suiker druppels Grenadine1. Was 1,5 kg rabarber.2. Snij de stengels in stukjes en kook ze in 600 ml water.3. Laat op een zacht vuur sudderen tot de stukjes zacht geworden zijn.4. Laat de rabarber o... bekijk recept »

Rabarbertaart

1 bladerdeegbodem 500 Gr Rabarber 100 Gr Bloem 150 Gr Suiker 75 Cl Melk 2 Eieren 1/2 Vanillestokje 1. Plaats de bladerdeegbodem in de taartvorm en prik gaatjes in met een vork.2. Pel de rabarber, snij in stukken en leg deze op de taartbodem.3. Meng... bekijk recept »

Rabarbertaart

[color=blue:cd54d7266d]**Bodem:[/color:cd54d7266d]200 gr volkoren tarwemeel15 gr gistmelk25 gr roomboter1 eisuifje zout[color=blue:cd54d7266d]**Vulling:[/color:cd54d7266d]800 gr rabarber100 gr rietsuiker400 gr kwark1 ei1 el volkoren tarwemeel[color=b... bekijk recept »

Rabarberkoek

150 gr. boter 150 gr. suiker 1 zakje vanillesuiker zout 3 eidooiers 300 gr. meel 1,5 theel. bakpoeder 4 eetl. melk 750 gr. rabarber 5 eiwitten zout 200 gr. suiker 100 gr. gehakte amandelen 1 eetl. poedersuiker Roer boter, suiker en eiere... bekijk recept »

Rabarberjam Met Citroenmelisse

500 gram rabarber500 gram geleisuiker 1:11-2 bosjes citroenmelisse Bereidingswijze Rabarber wassen. Bij de dikke stelen het taaie vel aan de onderkant verwijderen en de stelen in stukken van 1 cm snijden. Met de suiker mengen en 3 uur afgedekt laten ... bekijk recept »

IJs Met Aardbeien-rabarbersaus

250 gram rabarber 250 gram aardbeien 1 liter vanille-ijs 0,1 liter sinaasappelsap4 takjes munt 1 zakje vanillesuiker De rabarber schoonmaken, in stukjes snijden en met de vanillesuiker, het sinaasappelsap in een glazen litermaat (afgedekt) circa 5 mi... bekijk recept »

Fruit-soep Met Ijs

250 gram rabarber, 20 gram suiker, 1 blik halve perziken( 820 gram 0, 1 bakje aardbeien ( 250 gram ), 4 bolletjes bitterkoekjesijs. Rabarber schoonmaken en in stukken van 2 cm snijden. Rabarber met 1 dl water ca 10 minuten koken. Iets laten afkoelen ... bekijk recept »

Rabarbertaart

Meelsuikerboterhavervlokkenrabarber Bereidingswijze Maak een zandtaartdeegje met havervlokkenmeelsuiker en boter. Beleg een taartvorm met het deeg en leg er een dikke laag gesneden rauwe rabarberstukken op. Strooi suiker en kleine botervlokken op de ... bekijk recept »

Aardbeien-Rabarberjam

500 gram aardbeien500 gram rabarber1 citroen1 kg geleisuiker Bereidingswijze De aardbeien wassen en de kroontjes en steeltjes verwijderen en in stukjes snijden. De rabarber wassenin stukjes snijden en even op het vuur zetten om zacht te laten worden.... bekijk recept »

Pagina 19 van 28