Recepten met rabarber

279 recepten met rabarber

Rabarber

Rabarber Rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Deze grote, struikachtige plant heeft prachtig rode, groene, groen-rode of karmijn-rode lange stelen en grote donkergroene bladen. Deze friszure groente wordt bijna altijd verwerkt tot compote of zoete nagerechten. In de manier waarop we het verwerken lijkt het dan ook meer op fruit dan op groente, maar het is wel degelijk een groente. Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snij ze daarna in stukjes van 2 - 3 centimeter. Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Voeg eventueel suiker pas na het koken toe, want dan is er minder nodig. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten. + lees meer

Rabarberclafoutis

400 g rabarber 10 gedroogde abrikozen 40 g suiker 40 g boter 80 g bloem snufje zout 3 eieren 125 ml. melk 120 g poedersuiker Was de rabarber en snijd deze in stukken van ca. 2 cm. Kook de rabarber met aanhangend vocht, abrikozen en suiker ca.... bekijk recept »

Rabarbermoes

1 kilo rabarber 250 gram suiker. Bereidingswijze Snijd de voetjes van de rabarberstokken af. Was de rabarber. Pel ze niet maar snijd ze in stukken van 2 cm. Laat ze in hun eigen sap op een laag vuur gaar stovenvoeg de suiker toe en laat nog even doo... bekijk recept »

Rabarberbrood

250 ml suiker 350 ml rabarber in kleine stukjes 175 ml boter kamer temperatuur 250 ml bruine suiker 4 eieren 6 deciliter tarwebloem 1 theelepel zuiveringszout 1 theelepel bakpoeder 250 ml melk 1 theelepel azijn 1 zakje vanillesuiker 250 ml gemengde n... bekijk recept »

Rabarberbavarois

2 kg rabarber 2 st citroen 1 deciliter sinaasappelsap 2 vanillestokjes 1/4 liter rode wijn 20 blaadjes gelatine 1 4 l. room 300 gm suiker 1 kaneelstokje Schil de rabarber en snijd in stukken. Maak een marinade van de sinaasappelsap, de rode wijn, van... bekijk recept »

Rabarberbavarois

2 kg rabarber 2 st citroen 1 deciliter sinaasappelsap 2 vanillestokjes 1/4 liter rode wijn 20 blaadjes gelatine 1/4 liter room 300 gm suiker 1 kaneelstokje Schil de rabarber en snijd in stukken. Maak een marinade van de sinaasappelsap, de rode wijn, ... bekijk recept »

Rabarbercompote

500 gm jonge rabarber 1 deciliter water 75 gm suiker 1 kaneel Bereidingswijze Verwijder (zonodig) het blad van 500 g jonge rabarber en snijd de stengels in stukken van 1-3 cm. Breng in een kleine pan 1 dl water met 75 g suiker aan de kook. Roer de ra... bekijk recept »

Rabarberijs met port

500 gm rabarber 3 deciliter suiker 250 ml water 2 eetlepels port 1 eiwit Snijd de rabarber (zonder te schillen) in stukken. Kook rabarber met suiker en water tot het zacht is, ong. 10 minuten. Pureren met staafmixer of blender. Roer port en eiwit erd... bekijk recept »

Rabarberpilaf

250 ml bulgur 6 deciliter kokend water 1 ui fijngesneden 1 centiliter plantaardige olie 1 theelepel knoflook geperst 6 deciliter rabarber in dunne reepjes 7 gedroogde abrikozen fijngesneden 4 centiliter appelsap 1 theelepel gemalen kaneel 1 mespunt c... bekijk recept »

Rabarbercompote

250 gm rabarber 1 kruidnagel 1 stukje onbespoten citroenschil 1 pijpje kaneel of vanille- stokje (; desgewenst) 1 eetlepel(s) honing 1 vloeibare zoetstof (evt.) 1 groot glas halfvolle melk (0,3 l) 1 snee toast Snijd de rabarber in kleine stukjes en s... bekijk recept »

Rabarbersorbet

400 gr rabarber 150 gr poedersuiker sap van een halve sinaasappel Als het sap loslaat voeg er de suiker en sinaasappelsap bij. Zet het deksel op de pan en laat koken tot de rabarber zacht is. Laat afkoelen en zet in de diepvriezer. Klop het mengsel... bekijk recept »

Pagina 20 van 28