Recepten met rabarber

279 recepten met rabarber

Rabarber

Rabarber Rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Deze grote, struikachtige plant heeft prachtig rode, groene, groen-rode of karmijn-rode lange stelen en grote donkergroene bladen. Deze friszure groente wordt bijna altijd verwerkt tot compote of zoete nagerechten. In de manier waarop we het verwerken lijkt het dan ook meer op fruit dan op groente, maar het is wel degelijk een groente. Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snij ze daarna in stukjes van 2 - 3 centimeter. Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Voeg eventueel suiker pas na het koken toe, want dan is er minder nodig. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten. + lees meer

Friszure chutney van rabarber

500 g rabarber 2 uien 1 appel (goudrenet) 3 bolletjes gember 2 el rozijnen 200 g witte basterdsuiker 200 ml rode wijnazijn 1 kaneelstokje 2 kruidnagels 0,5 tl anijszaad 0,5 tl cayennepeper 1 tl zout 1 snufje witte peper 3 potjes1. Breng ... bekijk recept »

Varkenshaas met gestoofde vanille-rabarber

800 g kruimige aardappels 2 kropjes little gem 100 ml melk 1 krop kropsla 1 bosje bosui Laat het vlees op kamertemperatuur komen.Slastamppot Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.Schil en snijd de aardappels ... bekijk recept »

Rabarber-aardbeicrumble met blanke vla

750 g rabarber 6 el aardbeienjam (biologisch) 100 g bloem 4 el witte basterdsuiker 50 g boter 500 ml blanke vla1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Maak de rabarber schoon en snijd in stukken van 2 cm. Vet de ovenschaal in. Meng de raba... bekijk recept »

Pannenkoekjes met aardbeien en rabarber

500 g rabarber 100 g suiker 250 g aardbeien (gehalveerd) 150 ml melk 1 ei 125 g zelfrijzend bakmeel (gezeefd) 50 g rozijnen 1 kleine appel (gesnipperd) 3 eetlepels boter1. Oven voorverwarmen op 175 °C. Rabarber in stukk... bekijk recept »

Rabarbertaart met meringues

200 g bloemsuiker 50 g boter 3 eieren 4 eiwitten 3 eetlepels halfvolle melk 50 g maiszetmeel 250 g rabarber 125 g suiker 125 g zelfrijzende bloem1. Spoel de rabarber en snijd in blokjes. 2. Splits 2 eieren. Mix in de keukenrobot de suiker en de 2 ei... bekijk recept »

Ricotta Met Aardbeien En Rabarber

600 g rabarber 100 g suiker S2 300 g aardbeien 160 g ricotta Bereidingswijze De rabarber wassen en schillen en in stukken van 3 cm snijden. De stukken in een kleine kookpan doen en bestrooien met suiker. Deksel op de pan en op een middelhoog vuur 10-... bekijk recept »

Rabarber-vlaflip

- 3 stengels rabarber - 2? el suiker - 1 tl aardappelzetmeel - ? dl slagroom - ? ltr vanillevla Voor de garnering (eventueel): - 2 el rode limonadesiroop - 1 el chocoladevlokken Hulpmiddelen eetlepel theelepel maatbeker mengkom mes ronde schaal ma... bekijk recept »

Rabarbercompote

500 gram rabarber 250 gram suiker citroensap sago. Voorbereiding Schil de rabarberstengelswas ze en snijd ze in stukjesdie u op een hoog vuur aan de kook brengt met een bodempje water. Draai dan het vuur lager en kook de rabarber in 10 minuten gaa... bekijk recept »

Rabarber met vanillevla

600 gram rabarber 2 zakjes vanillesuiker 30 gram suiker mespuntje zout 1 eetlepel aardbeienjam 1/2 liter vanillevlaMaak de rabarber schoon en snijd deze in stukjes van ± 3 centimeter. Breng de rabarber met een mespunt zout, een bodempje water, de van... bekijk recept »

Zomerse rabarbertaart

850 gr rabarber 180 gr kristalsuiker Voor de bodem 250 gr biscuitjes 125 gr gesmolten boter Voor de vulling 200 gr roomkaas Philadelphia of Mon Chou 200 ml slagroom 2 el poedersuiker 2 tl vanille extract 1. Een heerlijke, zomerse taart van 25 cm in ... bekijk recept »

Pagina 5 van 28