Recepten met radijs

461 recepten met radijs

Radijs

Radijs Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Je kunt ze verwerken in soep of in aardappelpuree. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie. Bijvoorbeeld in de Japanse keuken waar de rode sliertjes de rauwe stukjes vis (sashimi) versieren. Er zijn echter ook witte en roodwitte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan. Was radijs voor gebruik en snij een stukje van de boven- en onderkant. + lees meer

Lentesalade met ei en raapsteeltjes

raapstelen 100 gram eieren 2 stuk knoflook 1 teentje rode ui 1 stuk olijfolie 6 eetlepel ansjovisfilets 1 blikje balsamico azijn 2 eetlepel tomaten 4 stuks franse mosterd 1 theelepel zout en peper snufje zwarte olijven 10 stuks radijs 5 st... bekijk recept »

Radijsjes met gerookte forel

300 g gerookte forelfilets500 g radijzen (langwerpige)1 bakje tuinkers3 el witte wijnazijn4 el olijfolie1 stukje mierikswortel (vers)peperzout1. Snij de radijzen in flinterdunne plakjes. 2. Klop een vinaigrette van de azijn, olijfolie, peper en zout.... bekijk recept »

Salade uit de moestuin met kip en cashewnoten

2 eetlepel olijfolie500 gram kipfilet, in smalle repen75 gram cashewnoteb150 gram gemengde bladsla125 gram cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd1 komkommer, in blokjes1 bosje radijs, schoongemaakt, in plakjes200 gram wortel, geschrapt en grof geraspt... bekijk recept »

Couscoussalade met tonijn, venkel en bosui

250 g PLUS Couscous 1 bosje radijs, gewassen, in plakjes 2 stuks venkel, in reepjes 4 el olijfolie extra vierge sap van 1 citroen 2 blikjes tonijnstukjes (à 160 g), uitgelekt 3 bosuitjes, in ringetjes1. Bereid de couscous volgens de aanw... bekijk recept »

Salade met gegrilde biefstuk en courgette

200 g zilvervliesrijst 2x 300 g biefstuk 4 el olijfolie zwarte peper 400 g courgette 1 bos radijs 1 el sojasaus sap van ½ limoen 100 g eikenbladsla 1 el sesamzaad pitten van 1 granaatappel 1 el verse koriander, fijngehakt1. Kook de ... bekijk recept »

pastasalades met brie en walnoten

300gr volkoren penne rigate 220gr pakje roombrie 1 ijsbergsla 2 rode uien 1 bos radijs 55gr zakje walnoten, gepeld 4 eetlepels azijn 8 eetlepels mayonaise 2 eetlepels mosterd 75gr zakje veldsla1. Stap 1: Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing ... bekijk recept »

noordzeegarnalen op zijn westvlaams

500 gr gepelde noordzeegarnalen 150 gr kleine bintjes(patat) 1 botje radijs en idem pijpajuin 1 bot kervel en idem waterkers 4 st eidooiers 250 gr boter 1 glas witte wijn1. Kook de bintjes in de pel in gezouten water en halveer ze.2. Blancheer de wat... bekijk recept »

Gefrituurde Garnalentoostjes Met Gembermayonaise

750gr:gekookte garnalenBloemzoutcayennepeperplantaardige olie om te frituren2 eetlepels geschilde en geraspte gemberwortel150ml:mayonaise3 eetlepels Franse mosterd4 sneetjes licht volkorenbrood in rondjes van 5cm: en licht geroosterd10 radijsjes in d... bekijk recept »

Peterselie-wortelsoep

300 gr peterseliewortels (groentenboer of natuurvoedingszaak) 1 liter groentebouillon 40 gr boter zout peper geraspte nootmuskaatEn:? bosje radijs 1 eetl bieslook blaadjes kervel. 1. Maak de peterseliewortels sc hoon, schil ze met een dunschiller en ... bekijk recept »

Meergranenrijst Met Varkensfiletlapjes En Barbecuesaus

Kleine krop IJsbergslaKomkommer4 eetl.Peterselie 12 Radijs Ui,320 G. Meergranenrijst 2 theel.Barbecuekruiden 1 theel. bruine Bastardsuiker 4 theel. Oregano Sladressing Tabasco naar smaak 1DL. Tomatenketchup Zout 4 ons varkens filetlapjes 40 g... bekijk recept »

Pagina 28 van 47