Recepten met radijs

461 recepten met radijs

Radijs

Radijs Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Je kunt ze verwerken in soep of in aardappelpuree. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie. Bijvoorbeeld in de Japanse keuken waar de rode sliertjes de rauwe stukjes vis (sashimi) versieren. Er zijn echter ook witte en roodwitte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan. Was radijs voor gebruik en snij een stukje van de boven- en onderkant. + lees meer

Gekookte roze zalmschotel

1,5/2 kg diepgevroren gehele roze zalm 1 krop salade 4 liter visbouillon 2 stuks citroenen 2 stuks tomaten 1 stuk komkommer 10 stuks radijsjes 200 gram gekookte rijst 1/2 kg wortelen 100 gram gehajkte verse peterselie 100 gram erwten (diepvri... bekijk recept »

Makkelijke Maaltijdsalade Met Makreel

1 gerookte makreel van ca 300 gr 1/2 appel naar keuze 2 stengels bleekselderij 150 gr gemengde sla 1 1/2 el vers citroensap 2 el goede olijfolie peper en zeezout naar smaak uit de molen 1 volle tl mosterd 1. Met het prachtige voorjaarsweer en gen... bekijk recept »

Groentefricassee

400 g nieuwe wortelen 1 broccoli 200 g peulerwten 150 g doperwten 0.5 bos radijsjes 2 rode uien 4 eetlepels Solo Vloeibaar 1 kleine rode Spaanse peper 18 kerstomaatjes 1. Schil de wortelen en snij ze in fijne staafjes. 2. Verdeel de broccoli in ... bekijk recept »

"Tomkomsla "

1 komkommer 6 tomaten 1 el azijn 3 el olie peper en zout 1. Het is heus niet zo dat er altijd een driesterrenmaaltijd op onze borden ligt. 2. Vaak en graag houden we het heel simpel. 3. Zoals gebakken aardappeltjes met een zelfgemaakte hamburger en... bekijk recept »

Tilapiareepjes met cashewnoten en graantjes

Voor 4 personen= 4 tilapiafilets 450 g chinamix (diepvries) 200 g voorgekookte tarwegraantjes 100 g kerstomaatjes 50 g cashewnoten 1 bos radijsjes 1/2 bot lente-uitjes 1 teentje knoflook 2 eetl. oestersaus 5 eetl. oosterse bakolie 3 eetl. bloem 2 bou... bekijk recept »

GEGRILDE ZEEWOLF MET COURGETTE EN KERSTOMAAT IN EEN VINAIGRE

4 zeewolffilets van 200 g 1 kleine courgette 3 kerstomaten 100 g boontjes 100 g bonenkruid olijfolie azijn (aceto-balsamico) Provencaalse kruiden radijsjes (Japanse radijs of daikonkers) peper en zout als garnituur: 1 vel brique deeg 1 eigeel maan- e... bekijk recept »

Kimchi (standaard & Betsjoe)

Ingredienten: 2 kg. koolChinese 250 gr. zeezout 500 gr. rettich 6 lente-uien 6 teentjes knoflook 200 gr. oester (eventueel)met oesters dan heet het Bestjoe Kimchi 1 stukje (van 2,5 cm.) gemberwortel 2 el. garnalenpasta 2 el. keukenzout 3 el.... bekijk recept »

Sandwiches (high Tea)

Club sandwich (1) 12 sneden wit broodgeroosterd en beboterd 12 dikke plakken kipfilet 8 plakken baconeven gebakken 2 tomaten in plakken mayonaise of slasaus 4 grote augurken ijsbergsla , 8 tandenstokers ----------------------------------------------... bekijk recept »

Hartige kuikensoesjes

1 avocado (rijp)1 limoen (sap)3 radijzen (in kammetjes)3 kerstomaten (in kammetjes)3 eieren1 potje kruidenkaas75 g bloem50 g boter10 cl water1 el verse koriander (gesnipperd)2 el tuinkruiden (bieslook, peterselie, kervel..., gehakt)1 bakje tuinkerszo... bekijk recept »

Lamsburger met veldslaatje en frieten

1 bakje veldsla700 g lamsgehakt1 sjalot1 teentje knoflook2 tomaten (rijpe)100 g radijs (kiemen, pittige)0.25 bosje bladpeterselie800 g frietaardappelen4 rode bieten (voorgekookte)1 eidooier100 g geraspte parmezaan100 g zure room100 ml yoghurt3 el pan... bekijk recept »

Pagina 46 van 47