Recepten met radijs

461 recepten met radijs

Radijs

Radijs Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Je kunt ze verwerken in soep of in aardappelpuree. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie. Bijvoorbeeld in de Japanse keuken waar de rode sliertjes de rauwe stukjes vis (sashimi) versieren. Er zijn echter ook witte en roodwitte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan. Was radijs voor gebruik en snij een stukje van de boven- en onderkant. + lees meer

Stevige aardappelsalade

1200 gm vastkokende aardappelen 1 bosje radijs 1 bosje rucola ----VOOR DE MAYONAISE---- 2 eieren 3 eetlepels heet water 1 theelepel scherpe mosterd 125 ml zonnebloemolie 150 ml zure room 1 eetlepel citroensap 1 zout 1 witte peper Was de aardappelen ... bekijk recept »

Sla met aardappeldressing

1 aardappel (80 gr) 1 komijn 50 gm veldsla 1 krop rode sla 1/4 krop ijsbergsla 150 ml magere yoghurt 2 eetlepel(s) koudgeperste walnotenolie (20 gr) 1 theelepel(s) franse mosterd (5 gr) 2 eetlepel(s) appelazijn (20 gr) 1 een klein beetje zeezout 1 ve... bekijk recept »

Sla met aardappeldressing

1 aardappel (80 gr) 1 komijn 50 gm veldsla 1 krop rode sla 1/4 krop ijsbergsla 150 ml magere yoghurt 2 eetlepel(s) koudgeperste walnotenolie (20 gr) 1 theelepel(s) franse mosterd (5 gr) 2 eetlepel(s) appelazijn (20 gr) 1 een klein beetje zeezout 1 ve... bekijk recept »

Sla met aardappeldressing

1 aardappel (80 gr) 1 komijn 50 gm veldsla 1 krop rode sla 1/4 krop ijsbergsla 150 ml magere yoghurt 2 eetlepel(s) koudgeperste walnotenolie (20 gr) 1 theelepel(s) franse mosterd (5 gr) 2 eetlepel(s) appelazijn (20 gr) 1 een klein beetje zeezout 1 ve... bekijk recept »

Macaroni-omelet met champignons

40 g spiraal macaroni (4 el) 25 g ontbijtspek 1 kleine ui 1/2 bakje champignons 1/2 el citroensap 1 kleine tomaat 25 g margarine zout peper 2 eieren 1 el melk 1 tl basilicum 2 el geraspte belegen kaas In pan macaroni koken volgens gebruiksaanwijzin... bekijk recept »

Bresaola met parmezaanmousse en truffel

6 sneetjes bresaola50 g geraspte parmezaanhandvol zwarte truffels (geschaafd)6 radijzen1 lente-uishisobladeren (groen)50 ml melk1 eiwit50 ml room2 g gelatine (in blaadjes)1. Week de gelatine in koud water. Spoel de radijzen en snij in flinterdunne pl... bekijk recept »

Carpaccio van gerookte zalm en courgette

200 g gerookte zalm1 courgette120 g radijs1 bosje waterkers2 el citroensap1 kl geraspt gember80 g pijnboompittenolijfolieroze peperkorrelszout1. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen en hak ze grof. 2. Halveer de courgett... bekijk recept »

Geitenkaas met as-crumble en gelei van rode biet

1 aardappel8 op sap krieken ( 125 ml sap)2 rode bieten0.5 potje mierikswortel2 radijzen200 g geitenkaas200 g suiker75 g kristalsuiker75 g bloem55 g zachte boter125 g volle yoghurt250 ml rodebietensap2 dl rode wijnazijn2.5 g agaragar300 g voedingsasse... bekijk recept »

Broodje niçoise

4 broodjes (of 1 grote ciabatta)200 g tonijn (natuur)1 avocado2 tomaten6 radijzen1 rode ui1 el gehakt peterselie2 el citroensap2 eieren (hardgekookt)4 el mayonaise2 el zwarte olijven (ontpit)2 el olijfoliepeperzout1. Laat de tonijn uitlekken. Pel de ... bekijk recept »

Pastasalade met Ardense salami en abdijkaas

350 g farfalle (vlinderpasta)250 g salami (Ardense, in plakjes)250 g oude Postelse abdijkaas (eventueel Chimay of andere Belgische kaas)400 g prinsessenbonen50 g rucola1 bosje radijs0.5 rode ui400 g artisjokharten (uit blik)2 el kappertjes2 el yoghur... bekijk recept »

Pagina 44 van 47