Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Snelle geitenkaaspizza

2 teentjes knoflook 1  sjalot olijfolie om in te bakken 1  rode paprika 1 bosje basilicum 400 g tomatenblokjes 1  rode ui 200 g zachte geitenkaas 2  focaccia’s 75  rucola olijfolie extra vierge Verwarm d... bekijk recept »

Gevulde chayotes met koningskrab (Suriname)

4  chayotes 1  sjalot 1 teentje knoflook 1 takje bladpeterselie 1 takje basilicum 2  bosuitjes 1  rode peper 200 g gekookte koningskrab 1 el honing paneermeel 50 g oude- of Parmezaanse kaas Verwarm d... bekijk recept »

Pasta met paddenstoelen en rucolaolie

500 g linguine 200 g oesterzwammen 250 g champignons 150 g shiitakes 1 sjalot enkele takjes peterselie 100 g geraspte parmezaan 1 eetlepel olijfolie 1 dl olijfolie (voor de olie) 25 g rucola peper en zout1. Neem een maatbeker en giet er de olijfolie... bekijk recept »

Courgette, biet en spinazie

2 courgettes 5 el olijfolie 1 schaal gekookte bieten ((500 g), geschild) 1 el wittewijnazijn 1 sjalot (gesnipperd) ½ zak spinazie (a 300 g) 2 el rozijnen1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de courgettes schuin in ... bekijk recept »

Stamppot tomaat met gehaktspies

1 kg kruimige aardappels (geschild en in stukken) 500 g rundergehakt 1 sjalot (gesnipperd) 2 teentjes knoflook (gesnipperd) 4 eetlepels fijngehakte basilicum (vers of diepvries) 6 eetlepels olijfolie 750 g tomaten ... bekijk recept »

Geroosterde courgette & sjalot met tijm en oregano

400 g sjalotten 20 g Italiaanse kruidenmix (bakje) 2 tenen knoflook 2 el wittewijnazijn 3 el olijfolie 2 courgettes 1 el witte wijnazijn1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de grotere sjalotten. Ris de blaadjes van de tijm en o... bekijk recept »

Spaghetti vongole

1 kg vongole (schaaldieren) 2 tenen knoflook 5 g platte peterselie 1 sjalot 250 g spaghetti 5 el olijfolie ½ tl chilivlokken (strooier) 200 g tomatenblokjes 75 ml droge witte wijn1. Verwijder de schelpen die kapot zijn ... bekijk recept »

Nectarinesalade met surimi

4 nectarines 4 el citroensap 2 el witte wijn 2 el olijfolie 4 takjes koriander 1 sjalot 1 mespunt groene tabasco 1 zakje tuinkers 1 bakje surimisticks1. Boen nectarines schoon, halveer en draai beide helften langs pit los. Snijd necta... bekijk recept »

Pompoenhutspot met kabeljauw

2  uien 500 g aardappels 1  flespompoen olijfolie om te bakken 300 ml wortelsap 200 ml water 1  groentebouillonblokje 1 teentje knoflook 1  sjalot 1 bosje bladpeterselie 1  citroen 2 el paneerme... bekijk recept »

Garnalencocktail

100 g komkommers 7½ g munt 1 sjalot 1 citroen 50 g zure room 50 mayonaise 15 g dille 125 g cocktailgarnalen (koelvers) 125 g ijsgarnalen (koelvers) 1 eetrijpe avocado1. Snipper de sjalot, schaaf plakjes van de komkomm... bekijk recept »

Pagina 2 van 100