Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Broccoli met lambrusco en sjalot

600 g broccoli 2 tenen knoflook 2 sjalotten 55 g amandelschaafsel (bak à 55 g) 2 el olijfolie 125 ml lambrusco bianco1. Verdeel de broccoli in roosjes, snijd de knoflook in dunne plakjes en de sjalotten in ringen. Kook de broccoli 4 mi... bekijk recept »

Broccoli met noten

1 sjalot 2 el rodewijnazijn 6 el olijfolie extra vierge 70 g macadamianoten (bakje 150 g) 500 g broccoli1. Snipper de sjalot. Marineer de sjalot 5 min. in de wijnazijn. Klop de olie erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Roer de noten... bekijk recept »

Mayonaise à la ravigote

6 el mayonaise 2 el zure room (bekertje 125 ml) 2 tl grove mosterd 2 zure augurken 1 sjalot 10 g platte peterselie (bakje à 20 g) 13 g bieslook (bakje à 20 g) 2 tl gedroogde dragon 1 el kappertjes (potje 100 g)1. M... bekijk recept »

Tomatensoep met verse basilicum

2 sjalotten 2 tenen knoflook 2 el olijfolie 750 g rijpe tomaten 2 tl paprikapoeder 750 ml kruidenbouillon (van tablet) 15 g verse basilicum1. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de s... bekijk recept »

Saumon mi-cuit en salsa van biet

200 g rauwe rode biet 1 sjalot 1 eetlepel olijfolie 4 stukken bio zalm zonder vel (120 g elk) 0,5 bosje bladpeterselie 0,5 bosje koriander 5 steeltjes bieslook 1 limoen (het sap) 1 eetlepel koolzaadolie1. Schil de rauwe rode biet en snij in kleine bl... bekijk recept »

Risotto van tarwe met gevogeltebouillon

1 rauw of gekookt karkas van gevogelte 1 kruidentuiltje 2 wortelen 1 koffielepel korianderzaad 10 peperbolletjes zout zwarte peper 300 g voorgekookte tarwe 1 sjalot 1 eetlepel olijfolie 4 takjes kervel 3 l water1. Doe het gevogeltekarkas, het kruiden... bekijk recept »

Lamsrack met salsa verde

2 eieren 1 teentje knoflook 1 sjalot 2 zakjes verse munt 1 zakje verse peterselie 1 eetlepel grove mosterd 2 eetlepels kappertjes 1 eetlepel azijn 1 dl (olijf)olie 4 lamsracks (` ca. 350 g) peper zout1. Eieren in ruim water... bekijk recept »

Groene-bonensalade met munt en sjalot

3 sjalotten ½ citroen 150 g haricots verts 200 g peultjes 3 eetlepels olijfolie 1 zakje doperwten (koelvers, 200 g) 1 zakje verse munt ((15 g), fijngesneden)1. Sjalotten pellen, halveren en in dunne plakjes snijden. Citroen... bekijk recept »

Oesters met gemarineerde bietjes & rodepeper-tomatensalsa

50 ml rodewijnazijn 1 gekookte rode biet 2 sjalotten ½ rode peper 4 romaatjes 1 limoen 1 kg ijsblokjes 24 oesters 2 citroenen1. Snipper de sjalot zeer fijn en snijd de biet in zeer fijne blokjes. Verdeel de sjalot over 2 kommen. ... bekijk recept »

Premium biefstuk met balsamico-honingsaus

4 el olijfolie 900 g aardappelpartjes 200 g verse doperwten (koelvers) 350 g haricots verts 4 biefstukken (op kamertemperatuur) 1 sjalot 3 el honing 75 ml aceto balsamico di Modena (fles 250 ml)1. Verhit de helft van de o... bekijk recept »

Pagina 4 van 100