1000 recepten met sjalot
600 g broccoli 2 tenen knoflook 2 sjalotten 55 g amandelschaafsel (bak à 55 g) 2 el olijfolie 125 ml lambrusco bianco1. Verdeel de broccoli in roosjes, snijd de knoflook in dunne plakjes en de sjalotten in ringen. Kook de broccoli 4 mi... bekijk recept »
1 sjalot 2 el rodewijnazijn 6 el olijfolie extra vierge 70 g macadamianoten (bakje 150 g) 500 g broccoli1. Snipper de sjalot. Marineer de sjalot 5 min. in de wijnazijn. Klop de olie erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Roer de noten... bekijk recept »
6 el mayonaise 2 el zure room (bekertje 125 ml) 2 tl grove mosterd 2 zure augurken 1 sjalot 10 g platte peterselie (bakje à 20 g) 13 g bieslook (bakje à 20 g) 2 tl gedroogde dragon 1 el kappertjes (potje 100 g)1. M... bekijk recept »
2 sjalotten 2 tenen knoflook 2 el olijfolie 750 g rijpe tomaten 2 tl paprikapoeder 750 ml kruidenbouillon (van tablet) 15 g verse basilicum1. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de s... bekijk recept »
200 g rauwe rode biet 1 sjalot 1 eetlepel olijfolie 4 stukken bio zalm zonder vel (120 g elk) 0,5 bosje bladpeterselie 0,5 bosje koriander 5 steeltjes bieslook 1 limoen (het sap) 1 eetlepel koolzaadolie1. Schil de rauwe rode biet en snij in kleine bl... bekijk recept »
1 rauw of gekookt karkas van gevogelte 1 kruidentuiltje 2 wortelen 1 koffielepel korianderzaad 10 peperbolletjes zout zwarte peper 300 g voorgekookte tarwe 1 sjalot 1 eetlepel olijfolie 4 takjes kervel 3 l water1. Doe het gevogeltekarkas, het kruiden... bekijk recept »
2 eieren 1 teentje knoflook 1 sjalot 2 zakjes verse munt 1 zakje verse peterselie 1 eetlepel grove mosterd 2 eetlepels kappertjes 1 eetlepel azijn 1 dl (olijf)olie 4 lamsracks (` ca. 350 g) peper zout1. Eieren in ruim water... bekijk recept »
3 sjalotten ½ citroen 150 g haricots verts 200 g peultjes 3 eetlepels olijfolie 1 zakje doperwten (koelvers, 200 g) 1 zakje verse munt ((15 g), fijngesneden)1. Sjalotten pellen, halveren en in dunne plakjes snijden. Citroen... bekijk recept »
50 ml rodewijnazijn 1 gekookte rode biet 2 sjalotten ½ rode peper 4 romaatjes 1 limoen 1 kg ijsblokjes 24 oesters 2 citroenen1. Snipper de sjalot zeer fijn en snijd de biet in zeer fijne blokjes. Verdeel de sjalot over 2 kommen. ... bekijk recept »
4 el olijfolie 900 g aardappelpartjes 200 g verse doperwten (koelvers) 350 g haricots verts 4 biefstukken (op kamertemperatuur) 1 sjalot 3 el honing 75 ml aceto balsamico di Modena (fles 250 ml)1. Verhit de helft van de o... bekijk recept »