Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Romige bearnaisesaus

3 eetlepels azijn 1 sjalot , fijngesneden 2 laurierblaadjes 3 peperkorrels 3 eierdooiers 175 g roomboter 1 eetlepel gedroogde dragon peper en zout citroensapAzijn, 1 dl water, sjalot, laurierblaadjes en peperkorrels in sauspan tot 1/3 inkoken. Saus z... bekijk recept »

Gele paprikasoep

4 gele paprika's 1 sjalot 1 el olijfolie 1 tl gemalen komijn (djinten) 600 ml groentebouillon (van tablet) 4 el crème fraîche1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprika's op het rooster in het midden van de oven en rooster ze ca.... bekijk recept »

Eendenhaasjes met kersen-biersaus

350 g kersen zonder pit op siroop (pot) 1 sjalot 100 g boter 25 g bloem 3 takjes tijm 250 ml kriekbier (kersenbier) 3 el ahornsiroop 12 eendenhaasjes1. Laat de kersen uitlekken en vang de siroop op. Snipper de sjalot. Verhit 2... bekijk recept »

Groene asperges met gekonfijte citroen

0,5 gekonfijte citroen 1 bussel groene asperge 1 sjalot 1 scheutje olijfolie 10 cl water 2 eetlepels geitenkaas 0,25 bosje fijngehakte bieslook1. Verwijder de schil van de gekonfijte citroen , spoel af met koud water, droog af en hak fijn. 2. Hak de ... bekijk recept »

Risotto met paddenstoelen

1 sjalot 1 teen knoflook 4 el olijfolie 300 g risottorijst (zak) 1 liter bospaddenstoelenbouillon (1 liter van 2 tabletten) 200 g paddenstoelenmelange (in plakjes) 100 g Grana Padano, snippers1. Snipper de sjalot en knofloo... bekijk recept »

Tagliatelle con asparagi e tartufo (tagliattelle met asperge en truffel)

400 g tagliatelle 1 bos groene asperges 1  sjalot olijfolie 100 ml witte wijn 70 g gorgonzola 150 ml room 2 takjes basilicum 50 g Parmezaanse kaas 100 g gedroogde tomaten op olie 1 el truffelpasta Ko... bekijk recept »

Merluzzo Estate (zomerse kabeljauw)

1 sjalot 2 teentjes knoflook 1 zakje verse peterselie (30 g) 1 zakje verse basilicum (15 g) 250 g cherrytomaten 4 kleine kabeljauwhaasjes (of 2 grote, ca. 500 g) 2 blikken gepelde tomaten (op tomatensap (a 400 g)) 2 ... bekijk recept »

Filodeegtaartjes met kastanjechampignons

2 vellen filodeeg (vers) 5 el koolzaadolie 250 g kastanjechampignons 200 g spinazie 1 sjalot 100 g geraspte Parmezaanse kaas 4 eieren1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 2. Snijd de vellen filodeeg elk in 6 vierkante stukken. Vet de sp... bekijk recept »

Salade van roze kwarteleitjes

2 sjalotten 300 ml bietensap (fles 750 ml) 100 ml azijn ( 1 el extra voor de dressing) 1 el suiker 1 laurierblaadje 2 doosjes kwarteleitjes (a 12 stuks) 1 krop kropsla (alleen de binnenste bladeren ) 1 bakje tuinkers... bekijk recept »

Arancini (risottoballetjes) gevuld met worst & zeekraal-tomatenrisotto

0.5 l kippenbouillon 0.5 sjalot 50 g boter 200 g risottorijst 250 ml witte wijn 200 g passata di pomodori 50 g Parmezaanse kaas 1 wortel 1 stengel bleekselderij 0.5 sjalot 0.5 bos oregano 1 teentje knoflook 300 g gekruide varkensworstjes 2 l zonne... bekijk recept »

Pagina 5 van 100