1000 recepten met sjalot
3 eetlepels azijn 1 sjalot , fijngesneden 2 laurierblaadjes 3 peperkorrels 3 eierdooiers 175 g roomboter 1 eetlepel gedroogde dragon peper en zout citroensapAzijn, 1 dl water, sjalot, laurierblaadjes en peperkorrels in sauspan tot 1/3 inkoken. Saus z... bekijk recept »
4 gele paprika's 1 sjalot 1 el olijfolie 1 tl gemalen komijn (djinten) 600 ml groentebouillon (van tablet) 4 el crème fraîche1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprika's op het rooster in het midden van de oven en rooster ze ca.... bekijk recept »
350 g kersen zonder pit op siroop (pot) 1 sjalot 100 g boter 25 g bloem 3 takjes tijm 250 ml kriekbier (kersenbier) 3 el ahornsiroop 12 eendenhaasjes1. Laat de kersen uitlekken en vang de siroop op. Snipper de sjalot. Verhit 2... bekijk recept »
0,5 gekonfijte citroen 1 bussel groene asperge 1 sjalot 1 scheutje olijfolie 10 cl water 2 eetlepels geitenkaas 0,25 bosje fijngehakte bieslook1. Verwijder de schil van de gekonfijte citroen , spoel af met koud water, droog af en hak fijn. 2. Hak de ... bekijk recept »
1 sjalot 1 teen knoflook 4 el olijfolie 300 g risottorijst (zak) 1 liter bospaddenstoelenbouillon (1 liter van 2 tabletten) 200 g paddenstoelenmelange (in plakjes) 100 g Grana Padano, snippers1. Snipper de sjalot en knofloo... bekijk recept »
400 g tagliatelle 1 bos groene asperges 1 sjalot olijfolie 100 ml witte wijn 70 g gorgonzola 150 ml room 2 takjes basilicum 50 g Parmezaanse kaas 100 g gedroogde tomaten op olie 1 el truffelpasta Ko... bekijk recept »
1 sjalot 2 teentjes knoflook 1 zakje verse peterselie (30 g) 1 zakje verse basilicum (15 g) 250 g cherrytomaten 4 kleine kabeljauwhaasjes (of 2 grote, ca. 500 g) 2 blikken gepelde tomaten (op tomatensap (a 400 g)) 2 ... bekijk recept »
2 vellen filodeeg (vers) 5 el koolzaadolie 250 g kastanjechampignons 200 g spinazie 1 sjalot 100 g geraspte Parmezaanse kaas 4 eieren1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 2. Snijd de vellen filodeeg elk in 6 vierkante stukken. Vet de sp... bekijk recept »
2 sjalotten 300 ml bietensap (fles 750 ml) 100 ml azijn ( 1 el extra voor de dressing) 1 el suiker 1 laurierblaadje 2 doosjes kwarteleitjes (a 12 stuks) 1 krop kropsla (alleen de binnenste bladeren ) 1 bakje tuinkers... bekijk recept »
0.5 l kippenbouillon 0.5 sjalot 50 g boter 200 g risottorijst 250 ml witte wijn 200 g passata di pomodori 50 g Parmezaanse kaas 1 wortel 1 stengel bleekselderij 0.5 sjalot 0.5 bos oregano 1 teentje knoflook 300 g gekruide varkensworstjes 2 l zonne... bekijk recept »