1000 recepten met sjalot
1 eetlepel scherpe, gladde mosterd 2 eetlepels citroensap 2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper (fles a 250 ml) 4 ribkarbonades 6 sjalotten 50 g boter 3 takjes tijm 4 eetlepels rode wijn ½ pot vleesfo... bekijk recept »
75 g ongezouten roomboter 2 tl groene peperkorrels (potje) 1 snufje zout 12 rundercarré 1 sjalot 1 bosui1. Doe 2/3 van de boter in een kommetje en prak er met een vork de peperkorrels door. Voeg zout naar smaak toe. Bewaar de groene p... bekijk recept »
1 sjalot 2 takjes peterselie ½ fles droge witte wijn 200 ml visfond (pot) 250 ml slagroom 25 g boter 600 g verse zalmfilets1. Snipper de sjalot. Schep de sjalot en de peterselie in een wijde pan en schenk de wijn en de fond erbi... bekijk recept »
500 g verse kokkels 1 bloemkool 20 g zure room 1 bouquet garni (kruidentuiltje) 150 g boter met rauwe melk 0,5 vel nori 1 sjalot 3 steeltjes bieslook 10 cl droge witte wijn zout zwarte peper1. E-mail 2. 500 g verse kokkels 3. 1 bloemkool 4. 20 g... bekijk recept »
1 aubergine 1 takje rozemarijn 1 takje tijm 2 teentjes knoflook 200 ml olijfolie extra vierge 2 takjes verse basilicum (zakje a 15 g) 100 ml zonnebloemolie 2 trostomaten 1 sjalot 2 theelepels tomatenpuree (blikje) 250 ml... bekijk recept »
300 g scharrelkipdijfilet 3 tl harissa 3 el koolzaadolie 2 tl gemalen venkelzaad 1 mango 1 sjalot 1 limoen (schoongeboend) 120 g gele tomaten ((uit de tomatenmix, bakje)) 7½ g munt 2 avocado's1. Halveer de kipdijfilet... bekijk recept »
1 sjalot ½ komkommer 1 citroen 50 g kappertjes 250 g warmgerookte zalmstukken 3 el olijfolie 35 g veldsla1. Maak de sjalot schoon en snipper zo fijn mogelijk. Was de komkommer en schaaf met een dunschiller of kaasschaaf in plakjes. B... bekijk recept »
1 sjalot 2 appels (bijv. jazz) 400 g fazantfilets (Feestfavoriet) 8 blaadjes salie 4 plakjes bacon 50 g boter 1 el mix voor glühwein 100 ml appelcider1. Snipper de sjalot. Snijd elke appel in 8 parten en verwijder het klokhuis... bekijk recept »
400 g penne rigate 4 saucijzen 2 teentjes knoflook 1 sjalot 1 rode peper olijfolie 1 bos groene asperges 75 ml witte wijn 100 g Parmezaanse kaas 100 g gorgonzola 300 ml room Kook de pasta gaar vol... bekijk recept »
30 g couscous 250 g rundergehakt 1 sjalot (fijngehakt) 1 teentje knoflook (fijngehakt) 2 eetlepels verse munt (in reepjes) mespunt kaneel cayennepeper 150 ml knoflooksaus1. Couscous 5 min. in 50 ml kokend water wellen. In... bekijk recept »