Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Puree met geitenkaas en sjalot

1 kg aardappelen 5 el boter 2 dl room 150 g geitenroomkaas 3 sjalotten peper zout1. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze beetgaar in gezouten water en giet ze af. Verwarm de room met 4 el boter en kruid met peper en zout. Snipper de ... bekijk recept »

Butternutsoep met gember,sjalot en chiliolie

1 chilipeper 5 cl olijfolie 5 cl gruivenpitolie 1 kleine butternutpompoen peper en zout 1 tl korianderzaad 1 klein uitje 1 liter kippenbouillon sap van 1 citroen 20 gr gemberwortel 2 eetl olijfolie 2 kleine sjalotjes klein bosje bieslook 1. Sn... bekijk recept »

Pancettahapjes met gekaramelliseerde sjalot

3 sjalotjes 20 g boter 1 el suiker 3 el crema di balsamico 75 g cranberrypaté 8 pl pancetta (Italiaans spek)1. Snijd de sjalotjes in plakjes. Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze zacht en glazig zijn. Voeg suiker en cre... bekijk recept »

Biefstuk met sjalot en tomatensaus

4 biefstukken, elk 150 à 200 gr solo, bakken en braden 10 sjalotten 2 el bruine suiker 1 tl gedroogde tijm 400 gr tomatensap, passata peper&zout (pezo)1. Pel de sjalotten en snij in vieren.2. Smelt 1 eetlepel solo in een steelpannetje en stoof hieri... bekijk recept »

Gebakken kabeljauw met puree van sjalot

4 mooie stukken kabeljauwfilet met vel van 250g broodkruim 1 bakje champignons in kleine blokjes 1 bosje peterselie fijngehakt 1 spitskool fijngesneden en beetgaar gekookt 1/2 l room 600 g aardappelpuree 2 sjalotten fijngesneden olijfolie peper en zo... bekijk recept »

Jeroen Meus (l'uzine) - Coquille met sjalot

4 coquilles 3 sjalotten 2 dl port snuifje suiker 2 takjes tijm 1 ui 2 stengels selder 4 dl visfumet 150 g brie peper zout1. Snij de sjalotten in fijne julienne en stoof ze in de boter tot ze glazig zijn. Blus af met port en suiker en voeg tijm to... bekijk recept »

Sint-Jacobsvruchten met witte pens

12 Stuks Sint-Jacobsvruchten 2 Stuks Witte pensen (bij voorkeur met rozijnen) 4 Stuks Sjalotjes 1/2 Stuk Butternut pompoen peper en zout Solo Margarine Worcestershire saus Room Verse Basilicum Verse Bieslook Gemalen Parmezaan1. Voor de Sint-Jacob... bekijk recept »

Gerookt zalmhaasje met ketjap

1 gerookt zalmhaasje à 150 gram (Lidl) 6 flinke sjalotten 1 grapefruit alleen het sap( sinaasappel) gezeefd 10 cashewnoten heel fijn gehakt 3 el ketjap olijfolie 1. Leg de sjalotten met de schil een half uur in een voorverwarmde oven van 180 graden. ... bekijk recept »

Stoofpotje van kip met sjalot en kerstomaten

8 sjalotten 3 teentjes look 1 hoevekip in stukken 3 soeplepels vloeibare margarine 1 takje rozemarijn 1 Knorr Bouillonketeltje Kip 500 g kerstomaten 1. Maak de sjalotten en de look schoon. Snij de look in stukken.2. Bak de stukken kip goudgeel aan... bekijk recept »

Champignons gevuld met pesto, kaas

8 grote champignons 2 el groene pesto 4 el geraspte kaas 1 sjalotje peper en zout 1 el olijfolie 3 el pijnboompitjes 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 2. Boen de champignons schoon en haal de stelen er uit. 3. Snipper het sjalotje en de cham... bekijk recept »

Pagina 26 van 100