1000 recepten met sjalot
24 Parijse champignons,200 g zachte boter,2 teentjes knoflook,1 soeplepel gehakte peterselie,1 soeplepel gehakte kervel,1 soeplepel gehakte dragon ,1 soeplepel gehakte bieslook ,1 sjalot,sap van 1/2 citroen,peper en zout Bereidingswijze Hak de teentj... bekijk recept »
500 g garnalen(gamba's/tijgergarnalen),1 sjalot,fijngesneden,2 tenen knoflook,fijngesneden,1 rode peper,fijngesneden(zaadjes verwijderd,mildere smaak,laat je de zaadjes zitten,lekker pittig)50 g verse koriander,fijngehakt,roerbakolie,2 dl kokosmelk,z... bekijk recept »
2 el sjalot100 g champignons30 g bloem50 g boter2 el room1.5 dl rode wijn2.5 dl vleesbouillonpeperzout1. Snipper de sjalot fijn. Snij de champignons in plakjes. 2. Verhit 25 g boter in een pan en stoof er de sjalot glazig in. 3. Doe de plakjes ... bekijk recept »
1 sjalotolijfolie3 grote tomatenpeperzout2 el tijmeventueel enkele druppels tabascoeventueel een scheutje witte wijn1 teentje knoflook. Voorbereiding Sjalot fijn snipperen. Bereidingswijze Verhit wat olijfolie in een pan en bak de sjalot tot hij glaz... bekijk recept »
400 g kipfilet2 stengels citroengras1 rode peper1 teentje knoflook1 sjalot1 el vissaus2 el limoensap1 el basterdsuiker (bruine)1 el maïsolie8 el pindakaas1 sjalot (voor de pindasaus)2 stengels citroengras (voor de pindasaus)300 ml kokosmelk1 rode pep... bekijk recept »
RECEPTUUR ROGVLEUGEL: 4 rogvleugels a 150 gr 1 el dragongesneden 1 knoflookteen citroensap zout en peper olijfolie RECEPTUUR RISOTTO: 50 gr arborio risotto rijst 50 gr boter 1 el gesnipperde sjalot ? tl saffraan 150 ml visbouillon olijfolie zout en p... bekijk recept »
-2 duiven van elk circa 350 g -zout en peper VOOR DE GEVOGELTEFOND: -2 el plantaardige olie -1 gesnipperd knoflookteentje -30 g gesnipperde sjalot -30 g in blokjes gesneden wortel -60 g in blokjes gesneden bleekselderij -1 liter water -1 laurierblad ... bekijk recept »
Als basis gebruik je het pocheervocht van een witte vis 25 gr fijngesnipperde sjalot 5 soeplepels grofgehakte peterselie 50 gr tomatenblokjesHet pocheervocht van de vis laten inkoken tot de helft Indien nodig met beurre manié bijbinden Door een sausz... bekijk recept »
voor 4 personen: 200 gram krulandijvie 4 grote aardappelen 150 gram spekreepjes 1 sjalot 2 eetlepels azijn 3 eetlepels zonnebloemolieKrulandijvie schoonmaken en wassen. Sjalot versnipperen. Vinaigrette maken van sjalot, azijn en olie. Aardappelen sch... bekijk recept »
24 a 30 rivierkreeftjes2 grote of 3 kleinere avocado's1 kleine krop krulandijvievoor de dressing1 1/2 el. frambozenazijnzoutpeper uit de molen5 el. notenolie1 el. gesnipperde sjalot Voorbereiding pel de rivierkreeftjes en halveer de avocado'ssnijd de... bekijk recept »