Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Bruschetta Al Pomodore

1 klein stokbrood1 sjalot4 gevulde olijven4 eetl. olie4 eetl.tomatenpuree2 th. gedroogde oregano1 teentje knoflookzout/peper Hulpmiddelen Grill Hulpmiddelen - Grill Bereidingswijze Snijd het stokbrood in sneetjes. Rooster ze op een bakplaat onder ee... bekijk recept »

Avocadosoep Van De Chef

1 avocado1 teentje knoflook1 sjalot1 limoen5 dl. kippebouillon1 theel. fijngesnipperde koriander75 gr. Noorse garnalenZout en peper Hulpmiddelen Zesteurstaafmixer Hulpmiddelen - Zesteurstaafmixer Voorbereiding Schil de avocadohalveer hem en verwijde... bekijk recept »

Champignonsaus Met Zongedroogde Tomaten En Wijn

1 kopje gemengde paddestoelen 1 el gehakte sjalot 2 el boter 2 dl bouillon 3 el fijngesneden zongedroogde tomaten (of liever nog half gedroogde) 4 dl room 0,5 dl rode wijn 1 el gehakte verse peterselie Bak de paddestoelen en sjalot in wat boter op me... bekijk recept »

Champignonsaus Met Zongedroogde Tomaten En Wijn

1 kopje gemengde paddestoelen 1 el gehakte sjalot 2 el boter 2 dl bouillon 3 el fijngesneden zongedroogde tomaten (of liever nog half gedroogde) 4 dl room 0,5 dl rode wijn 1 el gehakte verse peterselie Bak de paddestoelen en sjalot in wat boter op me... bekijk recept »

Omelet met merg

8 eieren 250 gram merg 75 gram boter 1 sjalot Peterselie Zout Peper Snij de avond van te voren het merg in dunne schijfjes en laat het een nacht in koud water wekenSchil de sjalot en hak ze fijn Was wat peterselie en hak ook deze fijn Doe de schijfj... bekijk recept »

Gepocheerde eieren bragançe

11 eieren 4 tomaten 1 dl olie 1 dl azijn 150 gram boter 1 sjalot 1 takje dragon Zout Peper Schil de sjalot en hak die fijn Haal de blaadjes van de dragon, was die, droog ze en hak ze ook fijn Doe azijn, sjalot en dragon in een pannetje en reduceer d... bekijk recept »

Chivry Boter

125 gram boter 20 gram peterselie 25 gram sjalot 20 gram kervel 20 gram dragon 20 gram bieslook 20 gram pimpernel Maak de sjalot schoon en hak ze fijn Blancheer ze 5 minuten in kokend water Laat ze uitlekken Was peterselie, kervel, dragon bieslook e... bekijk recept »

Stoofpotje met ree, zoete aardappel en shiitake

600 g ree (voor ragout) 2 zoete aardappelen 200 g shiitakes 1 busseltje pijpajuin 1 kruidentuiltje (2 laurierblaadjes) 3 takjes tijm 3 peterseliestengels 1 teentje knoflook 1 grote ui 2 dl rode wijn 5 dl wildjus 2 el bloem1. Snijd het vlees in gelijk... bekijk recept »

Scampie' s in een safraan look room sausje

20 a 25 Scampi' s 6 Dl Room naar eigen wens Look 1 mini potje Saffraapoeder 1 Sjalot Kroketjes of frietjes1. Pel de look en de sjalot en versnipper ze zo fijn je kan. Pel vervolgens de scampi's en snij ze langs de rugzijde even in om het darmkanaal... bekijk recept »

VIS MET TOMAAT EN DILLE

4 FILETS NAAR KEUZE 1 BAKJE KERSTTOMAATJES 1 STUK SJALOT 2 EETL DILLE 1 EETL GRAANTJESMOSTERD OLIJFOLIE WITTEWIJNAZIJN 1 LITER VISBOUILLON1. SNIPPER DE SJALOT.MAAK EEN DRESSING VAN 2EETL OLIE,1EETL AZIJN,DE SJALOT,DE DILLE EN DE MOSTERD.POCHEER DE ... bekijk recept »

Pagina 30 van 100