Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Spaghetti Met Strandgapers

18 strandgapers of andere gangbare schelpdieren 1 middelgrote sjalotgehakt 1 middelgrote knoflookteengeperst zout 225 gr. spaghetti 1 eetl. gehakte peterselie 2 theel. olijfolie 1/4 theel. rode-peperstukjes of een snufje versgemalen peper Hulpmiddele... bekijk recept »

Gebraden kip met driebonensalade

175 g rode nierbonen 175 g witte bonen 175 g flageolets 50 g Solo 1 botje waterkers of rucola 4 mooie tomaten 1 teentje knoflook 2 stengels witte selder 1 grote sjalot 1 groene paprika 1 rode paprika 4 el rode-wijnazijn 3 el extra vierge olijfoli... bekijk recept »

Coquilles St-jacques Met Risotto En Kerstomaatjes

2 doos kerstomaatjes 2 - 3 olijfolie 1 sjalot 2 eetlepels balsamicoazijn zeezout en vers gemalen zwarte peper provencaalse kruiden 8 flinke coquilles st jacques met roodachtig deel Voor risotto 1 sjalot 2-3 eetlepels olijfolie 350 g mooie kwaliteiten... bekijk recept »

Risotto Giallo Con Robiola E Pecorino

• 1 kg asperges • 450 gram Arborio rijst • 170 gram Robiola • 80 gram Pecorino • 60 gram boter • 1 sjalot • Saffraan • Marjolein • Droge witte wijn • Olijfolie • Zout en peper Snijd het onderste gedeelte van de asperges en schil ze. Snij de punten va... bekijk recept »

Escalope van Schotse zalm, krokant gebakken in oli

4 stukken zalm gefileerd zonder vel olijfolie zeezout witte peper uit de molen Voor de compote: 6 Italiaanse tomaten 2 soeplepels olijfolie 2 geblancheerde venkels 2 koffielepels suiker ingekookte rozijnen balsamicoazijn sjalot. Voor de vinaigrette: ... bekijk recept »

Risotto met bospaddestoelen

Voor 4 personen: sjalot 200 gr risottorijst 2 eetlepels madera 2 eetlepels cognac 4 dl kippenbouillon 1 dl paddestoelenjus 400 gr bospaddestoelen (bv. cantharellen, beukenzwammetjes, eekhoorntjesbrood, kastanjepaddestoel en hoorn des overvloed) zout ... bekijk recept »

Zomersoep met verse basilicum

Voor 4 personen: 100 gr doperwtjes (200 gr ongedopt) 100 gr tuinbonen 100 gr prinsessenboontjes 100 gr courgette 100 gr prei 1 sjalot 100 gr wortel 2 teentjes knoflook 50 gr pasta 1 takje bonenkruid 1 takje tijm 8 takjes basilicum 1 eetlepel olijfoli... bekijk recept »

Anchoiade

20 gr blanke amandelen - 60 gr ansjovisfilets - 3 tenen knoflook - 1 sjalot - 1 grote tomaat - 1/2 hete peper (indien gewenst) - 3 el olijfolie - 1 el rode wijnazijn - 1/4 tl gedroogde Provencaalse kruiden - 3 el fijngehakte peterselie Voorbereiding ... bekijk recept »

Halloweenrecept Flensjes Met Maine-kreeft, Salade Van Erwtscheuten En Gember

Voor de kreeftenglace: 1 el arachideolie 2 kreeftenpantsers 1 kleine tomaat in vieren ? kleine wortel in blokjes 1 takje tijm 4 koppen water Voor de kreeftenvulling: vlees van 2 kreeften van 500 g (de levende kreeften geblancheerd in kokend water me... bekijk recept »

Gekarameliseerde Zalm

1 zijde verse zalm met vel (1? kg) Groenten 100 g courgette 40 g rode paprika 40 g bleekselderij 40 g grote champignons 20 g zwarte olijven 10 g kappertjes 10 g knoflook 40 g sjalot 1 sinaasappel 1 citroen Marinade: 50 g olijfolie 30 g ... bekijk recept »

Pagina 32 van 100