1000 recepten met sjalot
18 strandgapers of andere gangbare schelpdieren 1 middelgrote sjalotgehakt 1 middelgrote knoflookteengeperst zout 225 gr. spaghetti 1 eetl. gehakte peterselie 2 theel. olijfolie 1/4 theel. rode-peperstukjes of een snufje versgemalen peper Hulpmiddele... bekijk recept »
175 g rode nierbonen 175 g witte bonen 175 g flageolets 50 g Solo 1 botje waterkers of rucola 4 mooie tomaten 1 teentje knoflook 2 stengels witte selder 1 grote sjalot 1 groene paprika 1 rode paprika 4 el rode-wijnazijn 3 el extra vierge olijfoli... bekijk recept »
2 doos kerstomaatjes 2 - 3 olijfolie 1 sjalot 2 eetlepels balsamicoazijn zeezout en vers gemalen zwarte peper provencaalse kruiden 8 flinke coquilles st jacques met roodachtig deel Voor risotto 1 sjalot 2-3 eetlepels olijfolie 350 g mooie kwaliteiten... bekijk recept »
• 1 kg asperges • 450 gram Arborio rijst • 170 gram Robiola • 80 gram Pecorino • 60 gram boter • 1 sjalot • Saffraan • Marjolein • Droge witte wijn • Olijfolie • Zout en peper Snijd het onderste gedeelte van de asperges en schil ze. Snij de punten va... bekijk recept »
4 stukken zalm gefileerd zonder vel olijfolie zeezout witte peper uit de molen Voor de compote: 6 Italiaanse tomaten 2 soeplepels olijfolie 2 geblancheerde venkels 2 koffielepels suiker ingekookte rozijnen balsamicoazijn sjalot. Voor de vinaigrette: ... bekijk recept »
Voor 4 personen: sjalot 200 gr risottorijst 2 eetlepels madera 2 eetlepels cognac 4 dl kippenbouillon 1 dl paddestoelenjus 400 gr bospaddestoelen (bv. cantharellen, beukenzwammetjes, eekhoorntjesbrood, kastanjepaddestoel en hoorn des overvloed) zout ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 100 gr doperwtjes (200 gr ongedopt) 100 gr tuinbonen 100 gr prinsessenboontjes 100 gr courgette 100 gr prei 1 sjalot 100 gr wortel 2 teentjes knoflook 50 gr pasta 1 takje bonenkruid 1 takje tijm 8 takjes basilicum 1 eetlepel olijfoli... bekijk recept »
20 gr blanke amandelen - 60 gr ansjovisfilets - 3 tenen knoflook - 1 sjalot - 1 grote tomaat - 1/2 hete peper (indien gewenst) - 3 el olijfolie - 1 el rode wijnazijn - 1/4 tl gedroogde Provencaalse kruiden - 3 el fijngehakte peterselie Voorbereiding ... bekijk recept »
Voor de kreeftenglace: 1 el arachideolie 2 kreeftenpantsers 1 kleine tomaat in vieren ? kleine wortel in blokjes 1 takje tijm 4 koppen water Voor de kreeftenvulling: vlees van 2 kreeften van 500 g (de levende kreeften geblancheerd in kokend water me... bekijk recept »
1 zijde verse zalm met vel (1? kg) Groenten 100 g courgette 40 g rode paprika 40 g bleekselderij 40 g grote champignons 20 g zwarte olijven 10 g kappertjes 10 g knoflook 40 g sjalot 1 sinaasappel 1 citroen Marinade: 50 g olijfolie 30 g ... bekijk recept »