Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Coquilles St-jacques Met Risotto En Kerstomaatjes

2 doos kerstomaatjes 2 - 3 olijfolie 1 sjalot 2 eetlepels balsamicoazijn zeezout en vers gemalen zwarte peper provencaalse kruiden 8 flinke coquilles st jacques met roodachtig deel Voor risotto 1 sjalot 2-3 eetlepels olijfolie 350 g mooie kwaliteiten... bekijk recept »

Fazantenborst Fine Champagne

4 fazantborstenwat bloem100gram wilde champignons1 sjalot4 kleine appeltjes4 eetlepels veenbessencompote 1/4 knolselderij50 gram boterpeper en zout naar smaak Voor de fine champagnesaus 1/2 sjalot en dezelfde hoeveelheid knolselderij1dl wildfond2dl r... bekijk recept »

Koude Avocadosoep

1 avocade 1 teentje knoflook 1 sjalot 1 limoen 5 dl kippenbouillon 1 theelepel diepvries koriander zout en peper 75 g Noorse garnalen Hulpmiddelen Keukenmachine of staafmixer Hulpmiddelen - Keukenmachine of staafmixer Voorbereiding Pel de knoflook e... bekijk recept »

Gembersaus (Hot Pot)

2 st. sjalotjes 1 el. olie 2 tn. knoflook 1 st. klein blikje tomatenpuree 2 dl. bouillon (van tablet) 2 el. azijn 1 tl. gemberpoeder 5 el. gembersiroop 4 st. bolletjes gember 2 tl. aardappelzetmeel 2 tl. sambal 1 el. bruine bastaardsuiker Bereidingsw... bekijk recept »

Aardappel-olijvenmuffins

100 gr ontbijtspekgesnipperd 2 sjalotjesgesnipperd zoutpeper 2 eierengesplitst 200 gr rauwe aardappelsgeraspt 100 gr bloemgezeefd 1 theelepel bakpoeder 25 gr gesmolten boter 1 theelepel tijmgedroogd 12 groene olijvenin plakjes extra nodig: muffinbakp... bekijk recept »

Courgette-Dragonsoep

2 courgettes 1 sjalot 2 a 3 takjes verse dragon 1 eetl boter 1 kippenbouillontablet 1 eetl.droge sherry zout en peper uit de molen 1 bakje rivierkreeftjes (AH) Hulpmiddelen Staafmixer Hulpmiddelen - Staafmixer Voorbereiding Sjalot pellen en snipper... bekijk recept »

Gebakken Scampi Met Italiaanse Zwarte Pasta

20 scampi's 10 cl olijolie 4 tomaten 1 sjalot 1 peprtje 3 tabletten Kruiden Bouquet Italiano (knorr) scheutje Pastis 500 g zwarte pasta Voorbereiding Spoel de scampi's en dep ze zorgvuldig droog. Zowel de sjalot als de pepertjes hakt u fijn. Ontvel d... bekijk recept »

Toscaanse Aardappelsalade

1 kg aardappelen 50 gr salami 150 gr mortadella 2 zongedroogde tomaten uit olie voor de vinaigrette: 4 grote sjalotten 100 mlo balsamico-azijn 1 teentje knoflook 1 eetlepel pesto 200 ml olijfolie extra vergine voor de garnering: 1 krop Romeinse sla 4... bekijk recept »

Scampi's In De Look

2 a 3 teentjes look1 sjalot 25 grote scampi'speper en zoutolijfolie4 sneden brood! Hulpmiddelen Hulpmiddelen - Voorbereiding 1. Ontdoe de scampi's van de staart en verwijder het darmkanaaltje. Leg ze op een bord om uit te lekken! 2. Snij de look e... bekijk recept »

Scaloppina

8 kalfsschnitzeltjes (a 75 gr. )1 sjalot,1 dl.witte wijn,2 dl. marsala ( Ital.wijn ) 1 pot runderfond ,2 eetl. bloem,zout,peper,4 takjes salie,60 gr.koude boter/margarine. Hulpmiddelen Aluminiumfolie HulpmiddelenAluminiumfolie Voorbereiding Sjalot p... bekijk recept »

Pagina 33 van 100