Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

worstenbroodjes

400 gr gehakt varken kalf 4 plakken bladerdeeg 1 sjalot 1 teentje knoflook 1 ei 1 eidooier 1 eetlepel ketchup 3 eetlepel paneermeel bloem 1 eetlepel olijfolie 1 eetlepel tijm (gedroogd) peper en zout 1. laat de plakken bladerdeeg volledig o... bekijk recept »

Gehaktbrood met krieken

500 gr gemengd gehakt of kalfsgehakt 1 sjalot 1 ei 2 el paneermeel 1 el olijfolie solo vloeibaar 1 bokaal krieken zonder pitten 1 el vanillepuddingpoeder zacht paprikapoeder peper&zout (pezo)1. Verwarm de oven voor op 200°.2. Pel en snipper de sj... bekijk recept »

Kruidige kalfsburger met sausje van zure room

300 g kalfsgehakt 1 sjalot 3 el Solo Vloeibaar 1 el kappertjes 1 ei 1 el paneermeel 75 g fetakaas 250 g zure room 2 el fijngesnipperde bieslook 4 zongedroogde tomaatjes 4 zachte hamburgerbroodjes1. Doe het kalfsgehakt in een kom. Pel de sjalot... bekijk recept »

Toscaans gehaktbrood met zongedroogde tomaatjes

1 kg gemengd varkens-rundsgehakt 2 droge pistolets of 3 sneetjes droog en ontkorst witbrood 1 sjalot 1 dikke ui 1 teentje knoflook 1 ei 50 g zongedroogde tomaatjes, op olijfolie 50 g zwarte olijven, ontpit 1 el gerookt paprikapoeder 1 el verse t... bekijk recept »

Papillot van kabeljauw met witloof

1 wortel 1 versnipperde sjalot Solo vloeibaar 2 dl witte wijn 0.5 koffielepel(s) versnipperde basilicum 0.5 koffielepel(s) versnipperde kervel 300 g kabeljauwfilet 1 witloofstronk 2 prei 1 tomaat 1 stuk knolselder1. Snij een fijne julienne van... bekijk recept »

Tijgergarnalen met pikante currysaus

16 stuks tijgergarnalen 1 stuk courgette 2 stuk ajuin 1 stuk rode paprika 1 stuk geel paprika 1 glas wodka 1 stuk sjalot pikante currypoeder cayennepeper 2 dl alpro room light soyaolie1. Alle groenten, behalve de sjalot in juliennen snijden.2. ... bekijk recept »

Getommateerde tongrolletjes

8 Tongscharrolletjes 1 takje tijm 1 blaadje laurier 1/2 glas sherry 1 sjalot 300 ml gepureerde tomaten 2 el spaghetti kruiden 1,5 dl culinaire room peper - zout 1 el boter blanke roux1. Laat de boter smelten in een hoge braadpan (niet bruinen). Ze... bekijk recept »

Viennoise van vis met witloof en basilicumsaus

4 st Visfilets 30 gr Gemalen kaas 60 gr zachte boter 60 gr Paneermeel Tijm 1/2 st Ui 2 st Tomaten 1 teentje Look 200 gr Champignons 1 st Sjalot 2 St Witloof Scheutje Port 3 dl Visbouillon 1/2 dl Witte wijn 1/2 st Sjalot 1/2 dl Room Boter Bas... bekijk recept »

Citroenrisotto

200 gr risottorijst 600 ml bouillon (groente of kip) 1 sjalot 1 teentje knoflook 1 el olie 0.5 citroen mespunt tijm Breng de bouillon aan de kook. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein. Fruit de sjalot en knoflook uit de pers in de olie glazig. Vo... bekijk recept »

Gebakken Kabeljauw Met Kokosrijst

1 eetlepel jalope?opeperreepjes (potje) 1 limoen 5 eetlepels olijfolie 200 g risottorijst 400 ml kokosmelk zout 500 g kabeljauwhaas of -filet (versgemalen) peper 1 sjalot 100 g panklare spinazie (zak a 300 gram) Intussen kabeljauwhaas in 4 g... bekijk recept »

Pagina 35 van 100