Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Varkensoester met tomaten-olijvensaus

Voor 2 personen: 1 sjalot 1 citroen 1 eetlepel olie 1/2 blik tomatenblokjes 1 chilipepertje 1 dl groentebouillon 8 zwarte olijven zonder pit 2 varkensoesters peper, zout 3/4 eetlepel vloeibare margarineMaak de sjalot schoon en snijd hem klein. Boen d... bekijk recept »

Vegetarische hamburger met pittige saus

8 olijven zonder pit1 sjalot1 eetlepel olie3 eetlepels mango chutney1 gedroogd chilipepertje10 gram margarine2 vegetarische hamburgers- Snijd de olijven klein. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein. Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot glazig... bekijk recept »

Gegrilde kreeft met botersaus

Canadese kreeft 500 gram een klein assortiment verse groenten peper en (zee)zout olijfolievoor de saus: 100 gram boter 1 gesnipperde sjalot 10 cl. witte wijn tijm en laurier cayennepeper zout Bereiding: Laat wat boter smelten in een pannetj... bekijk recept »

Gepofte aardappel met Noordzeegarnalen

1 kg ongepelde dagverse Vlaamse garnalen (330 g gepeld) 4 grote aardappelen 1 kleine rode paprika 1 eetlepel zonnebloemolie 1 sjalot ? liter zure room zout- Pel de dagverse Vlaamse garnalen, vries de pellen en koppen in. - Was de aardappelen in de sc... bekijk recept »

Provencaalse Vissoep

1 tomaat 1 sjalot 1 eetl olie 2 eetl tomatentapenade 1 th boullionpoeder 150gr witvis in blokjes 1 blikje macedoine de legumes 1 pistolet Pel en hak de sjalot,verhit de olie en bak de sjalot op een laag vuur in enkele min glazig snijd de tomaat in bl... bekijk recept »

Aardappel in kroket met ham en peterselie

600 g bloemige aardappelen 2 sneetjes Meesterlyck-ham 30 g champignons 2 eierdooiers 2 eieren 2 el bloem broodkruim 40 g boter 20 g sjalot 20 g peterselie 20 g grove mosterd peper en zout 1. Plet de gekookte aardappelen. Smelt één eetlepel bo... bekijk recept »

engels gehakt

400 gr americain natuur 1 ei 1 mp kerriepoeder 50 gr spek 1 kop piccalilly 1 sjalot1. Fruit de sjalot en het spek even aan.2. Meng de americain met het ei, peper en de kerriepoeder. Voeg de sjalot en het spek toe.3. Meng alles en maak er hamburger... bekijk recept »

Aardappel muffins

1 tl tijm 100 gr ontbijtspek in blokjes 2 sjalot gesnipperd zout en peper 200 gr rauwe aardappelen geraspt 2 eieren gesplitst 100 gr bloem 1 tl bakpoeder 1 tl margarine1. Oven voorverwarmen op 200 Gr.C. 2. In droge koekenpan spek uitbakken. 3. Sja... bekijk recept »

aardappel salade

6 st aardappelen gekookt 500 gr platte kaas of youchurt 5 grote eetlepels mayonaise met citroen 10 sprietjes bieslook 1 bosje peterselie 1 st sjalot 1 st sap van de citroen 1. Kook de aardappelen gaar.2. Laat afkoelen.3. Snij de aardappelen in bl... bekijk recept »

Kruidige aardappelsalade

300 gram aardappelen 1 sjalot 3 eetlepels magere yoghurt 50 gram radijsjes 1 eetlepel grote kappertjes 1 slahart 1/2 komkommer 1 handvol verse kruiden peper zout1. Boen de aardappelen onder stromend water schoon. Halveer ze en kook ongeveer 15 m... bekijk recept »

Pagina 37 van 100