Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Linguine met clams

500 g linguine 1 teentje look 1 sjalot olijfolie een handvol peterselie 20 clams peper zout1. Snipper de look, de sjalot en de peterselie fijn. Stoof de look en de sjalot in wat olie. Doe er de clams bij en kook ze 15 min onder deksel op zacht vu... bekijk recept »

Penne met groentjes en spekjes

400 gr penne 250 gr gezouten spekjes 250 gr gerookte zalm 300 gr erwtjes 250 gr peultjes 1 sjalot 1 dl room 1 dl witte wijn 2 el groentebouillon bieslook peper en zout1. - snij de gerookte zalm in reepjes2. - snipper de sjalot fijn3. - snipper de bie... bekijk recept »

Macaroni met broccoli en tonijn

1 stronk broccoli 1 blik tonijn in eigen nat 280 gr uitgelekt 1 sjalot 140 gram emmentalkaas 1/2 liter melk 400 gram macaroni 50 gram solo 50 gram bloem peper zout muskaat1. Was en verdeel de broccoli in roosjes, snipper de sjalot. Kook de broccoli... bekijk recept »

Pasta met zalm en champignons

250 g pasta (farfalle, spirelli of penne) 200 g gerookte zalm 500 g champignon 1 sjalot 3 eetlepels mascarpone 150 ml melk lookpoeder peper en zout solo basilicum 1. Kook de pasta beetgaar in gezouten water.2. Smelt ondertussen wat solo in de pan... bekijk recept »

Spaghetti Carbonara

250 gr spaghetti 200 ml sojaroom 100 gr gerookte of gezouten spekjes 50 gr parmezaanse kaas 2 eieren 2 teentjes look 1 sjalot Peper Zout Fijngesnipperde peterselie 1. Snipper de sjalot fijn.2. Kook ondertussen de pasta.3. Bak de spekjes krokant.... bekijk recept »

opgevulde paprika

4 middelgrote paprika's 500 gr kalfs(of gemengd) gehakt 1 st courget 1 st aubergine 1 st ei 1 grote sjalot 1 beetje nazareth kaas of andere kaas ook oké 1 teentje look 1 beetje pijnboompitten 1. De paprika’s ontdoen van pitjes2. Het kalfsgeh... bekijk recept »

Spinazierisotto

2 dl water 1 dl droge witte wijn 120 gr diepvriesspinazie 100 gr risottorijst 1 sjalot 1 tl kreeftenbouillon (onopgelost) 1 teentje look 1. Snipper de sjalot en look fijn.2. Bak de sjalot en look glazig.3. Voeg de rijst toe en bak alles nog 3 minute... bekijk recept »

Bruschetta met knoflook en boschampignons

1 ciabattabrood 3 el Solo Vloeibaar 1 teentje knoflook 1 sjalot 1 bakje gemengde boschampignons 4 el gehakte peterselie 1. Snijd de ciabatta in schijfjes, borstel ze lichtjes in met Solo vloeibaar en bak ze aan beide zijden krokant en goudbruin ond... bekijk recept »

wrap van hazelnootomelet met gerookte kalkoen

gram 100 gerookte kalkoenreepjes gr 25 veldsla 1 sjalot 4 eieren 2 wraps eetl 1/2 hazelnoten eetl 2 olijfolie eetl 1 yoghurtvinaigrette peper en zout 1. - snipper de sjalot fijn2. - hak de hazelnoten grof (steek in een plastic zak en rol erover me... bekijk recept »

Romige witlofsoep met kerrie en appel

2 stronken Witloof ,fijngesneden 1 liter kippenbouillon 2 stuks sjalot ,fijngesneden 125 ml slagroom 1/2 stuk appel, in blokjes 1 tl milde kerriepoeder 1 el fijngehakte peterselie 1 el fijngehakte dragon 1. Verhit een ruime kookpan met wat olie e... bekijk recept »

Pagina 38 van 100