Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Tartaar van tonijn met granny smith

400 g tonijn 4 el sojasaus 2 el druivenpitolie of koolzaadolie 2 granny smith appels 15 cl sojasaus 1 mespunt wasabi 1 eierdooier sap van 1/2 citroen 1 sjalot 3 lente-uitjes1. Snipper de sjalot zeer fijn.2. Snijd de tonijn in heel kleine blokjes.3. M... bekijk recept »

sint-jacobsvruchten met courgette en zure room

12 st sint-jacobsvruchten en 1 sjalot en 1 courgette 50 gr hazelnoten en 150 gr zure room 2 eetl balsamicoazijnen beetje boter, pepe ren zout1. snipper de sjalot fijn en hak de hazelnoten net al te fijn en snijd de courgette in fijne blokjes2. meng ... bekijk recept »

Kabeljauwhaasje met eiersaus en garnalen

4 kabeljauwhaasjes gepelde grijze garnalen 4 sjalotjes, grof gesneden 1 citroen, enkel het sap 3 eierdooiers 200 ml room solo, bakken en braden peper&zout (pezo)1. Verwarm de oven voor op 80° à 100°.2. Bak de vis samen met de sjalot in wat hete so... bekijk recept »

zalmfilet met limoncello saus

4 stuks zalmfilets van 180 g 16 cl limoncello 8 cl droge witte wijn 20 cl room 35% 1 el verse basilicum 10 cl kipbouillon 1 stuk sjalot 1 stuk verse tomaat in brunoise 1. 1/ snij de sjalot in fijne brunoise 2. 2/ reinig de tomaat en snij enkel het ... bekijk recept »

Kaas-Tonijn hapje

1 blik tonijn geraspte oude kaas 1/2 groene paprika 1 kleine sjalot mayonaise 1/2 citroen peper & zout1. Snipper de sjalot fijn2. Snijd de paprika in kleine blokjes (brunoise)3. Giet de tonijn af en hak ze fijn4. Meng de tonijn met de sjalot en pa... bekijk recept »

VIS; TONIJN IN EEN PITTIGE WASABISAUS.

VOOR DE SAUS undefined undefined 1 sjalot 4 cm verse gember olie 1 glas witte wijn 1 limoen 100 ml slagroom 100 gram boter 3 eetl zoete chilisaus 1/2 eetl wasabi 6 eetl sojasaus 1. ------------------------------------------------------------------... bekijk recept »

Rode curry met scampi en zoete aardappel

20 grote scampi 1 sjalot 1 eetlepel rode currypasta arachideolie 2 dl visbouillon 6 dl kokosmelk 2 zoete aardappelen 1 mango vissaus sap van 1 limoen fijngehakte koriander 1. pel de sjalot en snipper fijn. Verhit op een matig vuur een beetje arach... bekijk recept »

TOMAAT MET GRIJZE GARNAAL

200 g gepelde grijze garnalen 4 tomaten 2 eetlepels mayonaise ½ sjalot 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie peper 1. Dompel de tomaten 10 seconden in kokend water. Pel de tomaten, snijd er de ronde kant af en haal er de pitjes uit met behulp... bekijk recept »

kippenvinken in een fruitige kerrie

4 kippenvinken, vers of oppervlakkig ontdooid 6 grote wortelen, in schijfjes 1 sjalot, fijngesnipperd 50 gram witte rozijnen 225 gr ananasstukjes (blik) 200 gr abrikozen (blik) 165 milliliter kokosmelk (blik/tetra) 250 ml kippenbouillon 1 blokje o... bekijk recept »

Gebakken kipfilet met wortelen

4 kippenfillets 750 gram wortelen 1 rode paprika 800 gram aardappelen 1 sjalot 1 teentje knoflook 4 dl kippenbouillon 2 eetl. olijfolie 1 eetl. currypoeder peper & zout1. Snij de kip in blokjes.2. Kuis de paprika en snij in blokjes.3. Snipper de... bekijk recept »

Pagina 40 van 100