Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

eieren uit de oven

1/2 teentje look 2 st vleestomaten 1 gele paparika 1 st sjalot 40 gr rauwe ham 1 eetl olie 4 st eieren1. Warm de oven voor op 200° C.2. .Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.3. .Maak de rest van de groente schoon.4. Snijd de knoflook... bekijk recept »

eiersalade

4 eieren 1 sjalot peterselie mayonaise 2 mespunt cayenne 1 kl gemberpoeder peper,zout tabasco 1. - eitjes 10 min.laten koken.2. - laten afkoelen onder koud water.3. -sjalot en enkele takjes peterselie heel fijn snijden.4. - de eitjes heel fijn sni... bekijk recept »

Gevulde eieren

10 Eieren 2 teentjes Knoflook 1 Sjalot 3 eetlepel Mayonaise of verse kaas 2 koffielepels Mosterd Peper en zout 1. Kook de eieren 10 min. hard. Spoel onder koud water en laat afkoelen.2. Snij ondertussen de knoflook en de sjalot grof.3. Pel de eie... bekijk recept »

Doperwten en wortelen in boter

1,500 kg wortelen 1,500 kg doperwten 0,050 kg boter 0,150 kg sjalot en/of ui 0,500 l blanke fond 0,010 kg griessuiker 0,030 kg peterselie Peper Zout1. Blanke fond bereiden.2. Wortelen in balkjes snijden.3. De wortelen met ontvette blanke fond, gr... bekijk recept »

Entrecôte met kruidenboter

4 entrecotes ((200 g/stuk))1 sjalot3 tenen knoflook1 bosje bladpeterselie250 g roomboterolijfoliepeperzout1. Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Hak de peterselie fijn. Meng met de boter, sjalot en knoflook. Breng op smaak met peper en... bekijk recept »

Cheeseburger met cheddarkaas

4 hamburgerbroodjes500 g gemengd gehakt1 ei30 g paneermeel1 sjalotpaprikapoeder (1/2 theelepel)4 sneetjes cheddar4 sneetjes gezouten spek1 tomaat2 zoetzure augurk1 zakje ijsbergslaboter (om te bakken)peperzout1. Maak eerst de burgers. Snipper de sjal... bekijk recept »

Zakouski's met garnalen en avocado

12 deegcups (zakouski's)12 cocktailgarnalen1 avocado0.5 sjalot1 kl koriander (gehakt)1 kl limoensap0.5 el zure room0.5 el mayonaisepeperzout1. Roer de mayonaise los met de zure room en het limoensap. 2. Pel en snipper de sjalot. Snij de avocado doorm... bekijk recept »

Pasta met chipolata

500 g penne350 g chipolataworsten3 rijpe tomaten300 g broccoli1 sjalot2 tenen knoflook4 takjes basilicum50 g pijnboompitten2 el olijfoliepeperzout1. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Hak de basilicumblaadje... bekijk recept »

Aubergines gevuld met gehakt en aardappelplakjes

500 g nieuwe aardappelen500 g lamsgehakt2 aubergines2 teentjes knoflook1 sjalot1 chilipeper3 el pijnboompitten50 g zongedroogde tomaten4 el geraspte parmezaanolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C. Boen de aardappelen schoon en kook ... bekijk recept »

Pappardelle vongole met mosselen

400 g pappardelle2 kg mosselen1 sjalot3 teentjes knoflook2 chilipepers6 el olijfolie0.5 bosje bladpeterselie200 ml droge, witte wijnuit de molen peper1. Spoel de mosselen grondig. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Snipper de pepertjes. Hak de ... bekijk recept »

Pagina 41 van 100