Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Pastapannetje met pittige worst

400 g penne (of andere kleine pasta)350 g Italiaanse worst (pittige, type salsiccia)3 rijpe tomaten1 broccoli1 sjalot2 tenen knoflookhandvol basilicum50 g pijnboompittenolijfoliepeperzout1. Kook de pasta beetgaar. 2. Spoel de groenten en het basilicu... bekijk recept »

Aardappel-inktvispannetje met paprikadip

500 g inktvisringen500 g aardappel (voorgekookt, in plakjes)1 rode paprika1 groene paprika1 venkelknol1 sjalot2 tenen knoflook1 takje rozemarijn1 takje oregano0.5 kl gerookt paprikapoederolijfoliepeperzout3 gegrilde paprika's (pot)100 ml room1 el wit... bekijk recept »

Spaghetti alle vongole (2)

500 g spaghetti1 kg venusschelpen (of kokkels)1 sjalot2 tenen knoflook1 chilipepers1 bosje bladpeterselie200 ml witte wijnolijfoliezout1. Spoel de schelpjes goed schoon met koud water. Laat uitlekken. 2. Kook de spaghetti beetgaar. 3. Pel en snipper ... bekijk recept »

Aardappelsalade met Noordzeegarnaal en avocado

500 g polderaardappelen (kleine, of krieltjes)500 g grijze garnalen2 avocado3 kroppen Romeinse sla (kleine)250 g kerstomaten2 lente-uien (gesnipperd)1 sjalot4 takjes korianderlimoensap2 el mayonaise1 teentje knoflookboterolijfoliepeperzout1. Boen de ... bekijk recept »

Gebonden vleesjus

1 sjalot400 ml kalfsfond (of lams-, runder- of wildfond, afhankelijk van het gerecht)ijskoude boterpeperzout1. Haal het gebakken vlees uit de pan en giet het vet weg. Laat het vlees ondertussen rusten onder aluminiumfolie. 2. Snipper de sjalot heel f... bekijk recept »

Kalfslapjes met radicchio en kappertjes

8 flinterdun kalfslapjes4 plakjes prosciutto (of rauwe ham)1 krop radicchio (rode sla)1 sjalot2 teentjes knoflook1 onbehandelde citroen2 el kappertjesolijfolieboterpeperzout1. Spoel en droog de sla, snij in reepjes. Pel en snipper de sjalot en de kno... bekijk recept »

Curry van scampi's en kokos

700 g scampi's1 groene paprika1 gele paprika1 stengel selder1 sjalot1 teen knoflook2 cm verse gember1 el rode currypasta400 ml kokosmelklimoensap2 el sojaoliepeperzout1. Snij de paprika’s in blokjes, de selder in boogjes. Pel en hak de sjalot en de k... bekijk recept »

Penne met courgette en ricotta

400 g penne2 courgettes1 sjalot3 teentjes knoflook400 g ricottabosje basilicumlimoenschil (geraspt)50 g geraspte parmezaan50 g geroosterd pijnboompitten3 el olijfoliepeperzout1. Kook de penne beetgaar. Spoel de courgettes en snij ze in halve plakken.... bekijk recept »

Lamsbrochettes met yoghurt en muntolie

500 g lamsschouder1 sjalothandvol bladpeterselie2 kl komijnzaad1 el kurkuma0.5 nootmuskaat (versgeraspt)0.5 zwarte peper uit de molen1 kl gemberpoeder1 bosje munthandvol jonge spinazieolijfolie1. Meng de komijn, kurkuma, nootmuskaat, zwarte peper en ... bekijk recept »

Pollak met limoensaus

4 koolvisfilets250 g wilde rijst1 sjalot4 takjes dille8 takjes kervel8 kl limoensap ( 2 schijfjes limoen)olijfolie1 el roze peperkorrelsuit de molen pepergrof zeezout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op ... bekijk recept »

Pagina 43 van 100