1000 recepten met sjalot
400 g biefstuk (fijn gesneden)1 vel pizzadeeg (kant-en-klaar)0.5 rode ui1 sjalot30 g parmezaan5 el olijfolie2 el balsamicoazijnuit de molen pepergrof zeezout1. Verwarm de oven voor op 200° C. Snij het pizzadeeg in vier punten. Leg ze op een met b... bekijk recept »
4 stukken ansjovis1 kl kappertjes1 sjalot2 eidooiers (hardgekookt)2.5 el witte wijnazijn8 el olie2 kl dragon1 el peterselie1 kl bieslookpeperzout1. Hak de peterselie, dragon en de bieslook. Snij de sjalot fijn. Prak de eierdooiers fijn met een vork. ... bekijk recept »
1 sjalot2 kl mosterd3 el witte wijnazijn10 el olie (bij voorkeur olijfolie)2 el peterseliepeperzout1. Hak de sjalot en peterselie fijn. 2. Doe de mosterd en de wijnazijn in een kom en klop even los met een garde. 3. Doe er al kloppend die ... bekijk recept »
12 plakjes ontbijtspek200 g gemengde sla12 abrikozen (gedroogd)1 tl abrikozen (gelei)12 gedroogde pruimen200 g blauwe kaas (roquefort, Danish blue, gorgonzola...)1 el witte wijnazijn3 el slaolie1 sjalot1 tl graanmosterduit de molen peperzout1. Spoel ... bekijk recept »
1 stuk Italiaanse salami4 broodjes (bv. ciabatta)8 tomaten (mini)1 bol mozzarella2 el balsamicoazijn6 el olijfoliehandvol rucola1 sjalothandvol basilicumpeperzout1. Pel de sjalot, snij in ringetjes. Snij de mini-tomaatjes in plakjes. Scheur de mozzar... bekijk recept »
50 g garnaal8 sint-jakobsvruchten250 g champignons2 dl room80 g kaas (gemalen)1 dl droge, witte wijn1 dl visbouillonboter50 g paneermeel1 sjalotpeperzout1. Snipper de sjalot. Snij de champignons in plakjes en blancheer ze kort. 2. Stoom de sint... bekijk recept »
400 g spaghetti1 kg venusschelpen1 sjalot (gesnipperd)1 dl droge, witte wijn1 dl olijfolie2 el bladpeterselie (gehakt)2 teentjes knoflook (gesnipperd)1 chilipeper (gesnipperd)peperzout1. Snipper de sjalot, de chilipeper en de knoflook. 2. Hak de pete... bekijk recept »
750 g bloemig kokende aardappelen1 sjalot (gesnipperd)50 g amandelen (schilfers)1 dl room1 kl boter1 l groentebouillon1 takje lavasuit de molen peperzeezout1. Snipper de sjalot. 2. Schil de aardappelen en snij in stukjes. 3. Fruit de sjalot in de&nbs... bekijk recept »
350 g pastinaken300 g gemengde zeevruchten (diepvries, Lidl)1 sjalot1 preiwit30 g boter9 dl water2 el groente bouillonketeltje (bouillonpasta, Lidl)1 el hazelnotenhazelnootolie (voor de afwerking)1 lente-uiversgemalen peperfleur de sel1. Schil de pas... bekijk recept »
400 g farfalle (vlinderpasta)200 g ham (blokjes)200 g fijne boon250 g kerstomaten1 sjalot1 teentje knoflook1 bosje salieolijfoliepeperzout1. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Blancheer de boontjes in lichtgezout... bekijk recept »