Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Italiaanse tartaar

400 g biefstuk (fijn gesneden)1 vel pizzadeeg (kant-en-klaar)0.5 rode ui1 sjalot30 g parmezaan5 el olijfolie2 el balsamicoazijnuit de molen pepergrof zeezout1. Verwarm de oven voor op 200° C. Snij het pizzadeeg in vier punten. Leg ze op een met b... bekijk recept »

Frisse ravigotesaus

4 stukken ansjovis1 kl kappertjes1 sjalot2 eidooiers (hardgekookt)2.5 el witte wijnazijn8 el olie2 kl dragon1 el peterselie1 kl bieslookpeperzout1. Hak de peterselie, dragon en de bieslook. Snij de sjalot fijn. Prak de eierdooiers fijn met een vork. ... bekijk recept »

Klassieke vinaigrette

1 sjalot2 kl mosterd3 el witte wijnazijn10 el olie (bij voorkeur olijfolie)2 el peterseliepeperzout1. Hak de sjalot en peterselie fijn. 2. Doe de mosterd en de wijnazijn in een kom en klop even los met een garde.  3. Doe er al kloppend die ... bekijk recept »

Salade met spekspiesjes en blauwe kaas

12 plakjes ontbijtspek200 g gemengde sla12 abrikozen (gedroogd)1 tl abrikozen (gelei)12 gedroogde pruimen200 g blauwe kaas (roquefort, Danish blue, gorgonzola...)1 el witte wijnazijn3 el slaolie1 sjalot1 tl graanmosterduit de molen peperzout1. Spoel ... bekijk recept »

Broodje caprese

1 stuk Italiaanse salami4 broodjes (bv. ciabatta)8 tomaten (mini)1 bol mozzarella2 el balsamicoazijn6 el olijfoliehandvol rucola1 sjalothandvol basilicumpeperzout1. Pel de sjalot, snij in ringetjes. Snij de mini-tomaatjes in plakjes. Scheur de mozzar... bekijk recept »

Goudgeel gegratineerde sint-jakobsvruchten

50 g garnaal8 sint-jakobsvruchten250 g champignons2 dl room80 g kaas (gemalen)1 dl droge, witte wijn1 dl visbouillonboter50 g paneermeel1 sjalotpeperzout1. Snipper de sjalot. Snij de champignons in plakjes en blancheer ze kort.  2. Stoom de sint... bekijk recept »

Spaghetti vongole

400 g spaghetti1 kg venusschelpen1 sjalot (gesnipperd)1 dl droge, witte wijn1 dl olijfolie2 el bladpeterselie (gehakt)2 teentjes knoflook (gesnipperd)1 chilipeper (gesnipperd)peperzout1. Snipper de sjalot, de chilipeper en de knoflook. 2. Hak de pete... bekijk recept »

Aardappelsoep met amandelen

750 g bloemig kokende aardappelen1 sjalot (gesnipperd)50 g amandelen (schilfers)1 dl room1 kl boter1 l groentebouillon1 takje lavasuit de molen peperzeezout1. Snipper de sjalot. 2. Schil de aardappelen en snij in stukjes. 3. Fruit de sjalot in de&nbs... bekijk recept »

Pastinaaksoep met zeevruchten en hazelnoten

350 g pastinaken300 g gemengde zeevruchten (diepvries, Lidl)1 sjalot1 preiwit30 g boter9 dl water2 el groente bouillonketeltje (bouillonpasta, Lidl)1 el hazelnotenhazelnootolie (voor de afwerking)1 lente-uiversgemalen peperfleur de sel1. Schil de pas... bekijk recept »

Vlinderpasta met boontjes en ham

400 g farfalle (vlinderpasta)200 g ham (blokjes)200 g fijne boon250 g kerstomaten1 sjalot1 teentje knoflook1 bosje salieolijfoliepeperzout1. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Blancheer de boontjes in lichtgezout... bekijk recept »

Pagina 42 van 100