Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Glacé van erwtjes met munt

1 sjalot 500 g verse erwtjes 1 el Solo Vloeibaar 0.5 l gevogeltefond 1 el verse, gehakte munt 1 flesje light room 1. Pel en snipper de sjalot. Verhit de Solo in een hete pan en bak de sjalot en de erwtjes in een pan met Solo.2. Voeg de gevogeltefo... bekijk recept »

Pompoensoep met gember

1/2 butternutpompoen/pompoen 1 wortel 1/3 plantje koriander 1/2 rood pepertje 1 cm gember 1 sjalot 1 eetlepel pompoenpitten 1/2 liter groentebouillon 1 eetlepel olijfolie peper en zout 1. Snij de halve butternutpompoen in 4 en verwijder de pitje... bekijk recept »

Kruidige gehaktballetjes

300 g gehakt 1 sjalot 150 g paneermeel 1 ei 1 klontje boter 1 koffielepel komijn 1 koffielepel koriander peper en zout naar eigen smaak 1. Snipper de sjalot fijn.2. Meng de fijngesnipperde sjalot met het gehakt, ei, paneermeel, komijn, koriander,... bekijk recept »

Gevulde champignons (Bron: libelle-lekker.be)

12 champignons (middelgroot) 300 g zachte geitenkaas 3 plakjes ontbijtspek 1 sjalot 1 teentje knoflook 2 el tuinkruiden (gehakt: peterselie, oregano, basilicum...) parmezaan olijfolie peper en zout 1. Verwarm de oven voor op 180°C.2. Borstel de c... bekijk recept »

Gehaktballetjes met veenbessen en oesterzwammen

600 g gemengd gehakt 2 el veenbessen 1 sjalot verse tijmblaadjes 1 bakje oesterzwammen 1 potje zure room 1 el Solo Vloeibaar 2 lente-uitjes 2 el verse oreganoblaadjes artisanaal brood 1. Schil de sjalot en snipper hem fijn. Borstel de oesterzwamme... bekijk recept »

Biefstuk met snijboontjes

600 gram biefstuk 300 gram snijbonen 2 tomaten 1 paprika 1 sjalot 3 eetl. olijfolie peper & zout1. Snij het vlees in reepjes van 1,5 cm.2. Ontpit de tomaten en snij het vruchtvlees in fijne reepjes.3. Snij de sjalot in kleine stukjes.4. Kuis de pa... bekijk recept »

Griekse balletjes in tomatensaus

1 snee wit brood zonder korst 2 teentjes knoflook 1 sjalot 1 tomaat 300 gram gehakt 1 ei 1 tl mosterd peper en zout 1 mespunt kaneelpoeder 2 tl peterselie 1 el olijfolie 1 blikje tomatenpuree (140 gr)1. Verkruimel het sneetje brood.2. Pel en... bekijk recept »

Lentestoofpotje van zeewolf

500 g zeewolffilet, in blokjes 200 g boontjes 500 g jonge wortelen 1 sjalot 100 g erwtjes 100 g broccoli 300 g krieltjes 200 ml droge witte wijn 300 ml groentenbouillon 3 el gehakte peterselie 1 knoflookteentje 1. Snipper de sjalot en knoflook... bekijk recept »

Lentestoofpotje van zeewolf

500 g zeewolffilet, in blokjes 200 g boontjes 500 g jonge wortelen 1 sjalot 100 g erwtjes 100 g broccoli 300 g krieltjes 200 ml droge witte wijn 300 ml groentenbouillon 3 el gehakte peterselie 1 knoflookteentje 1. Snipper de sjalot en knoflook... bekijk recept »

scampi diavolo

500 g scampi 16/20 1 teen look 2 stuks sjalot 2 glazen witte wijn 1/2 brikje alpro soja room 6 el tomatenketchup 3 el curryketchup 1 el olijfolie 1 klp sambal 1 snuifje zout 1 snuifje peper 1. pel de scampi en verwijder het darmkanaal2. pel de sja... bekijk recept »

Pagina 39 van 100