Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Ierse Stoofpot

1 kilo schapenvlees - 1 kilo aardappels - 250 gram uien - 1 sjalotje - kruidenbuideltje Bereidingswijze Snijd het vlees in stukken. Doe het vlees in een grote pan en voeg hierbij zoveel water toe tot het vlees half onder staat. Voeg het kruidenbuidel... bekijk recept »

Lamsgehaktballetjes met yoghurtsausje

400 g lamsgehakt1 sjalot (gesnipperd)1 teentje knoflook (gesnipperd)2 el bladpeterselie (gehakte)2 el gehakte oregano1 chilipeper (gesnipperd, zonder zaadjes)0.5 kl komijnpoeder1 limoen1 ei2 el yoghurt (of verse kaas)200 g Griekse yoghurt1 el gehakt ... bekijk recept »

Kip met dragonroom

1 braadkip500 g tuinbonen (diepvries)1 sjalotolijfolieboter2 dl kippenbouillon1 dl lichte room1 takje verse dragon1 kl bonenkruid (gedroogd)peperzout1. Verwarm de oven voor op 175° C. Kruid de stukken kip met peper en zout. Braad ze rondom aan in het... bekijk recept »

Mozzarellabroodje

750 g rundergehakt200 g mozzarella50 g parmezaan4 zongedroogde tomaten (in olie)1 sjalot1 eidooier2 el paneermeel2 el olijfolie4 teentjes knoflook1 tl Provençaalse kruidenpeperzout1. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. 2. Laat de tomaatjes uitle... bekijk recept »

Spaghetti puttanesca basisrecept

400 g spaghetti6 ansjovisfilets400 g tomatenblokjes (blik)1 el kappertjes4 el zwarte olijven (ontpit, in ringen gehakt)1 rode chilipeper1 sjalot2 teentjes knoflook1 el gehakte oregano1 el gehakt peterselie (naar smaak)olijfoliepeperzout1. Pel en snip... bekijk recept »

Runderragout met broodballetjes

4 uien2 wortelen800 g rundvlees2 el bloem3 el plantaardige olie1 el tomatenpuree750 ml vleesbouillon1 el mild paprikapoeder1 el paprikapoeder (pikant)1 kl karwijzaadzoutpeper1 sjalot1 el boter200 ml melk (lauwe)400 g wit brood (oudbakken)2 eieren3 el... bekijk recept »

Tartaar van makreel met kruidenslaatje en geitenkaas

4 makreelfilets1 onbehandelde limoen (geraspte schil en sap van)80 g geitenkaas1 sjalot (gesnipperd)1 el sjalot (gesnipperd)80 g rucolahandvol kervelhandvol dillehandvol dragon1 el bieslook (gehakt)1 takje rozemarijn1 takje tijm1 teentje knoflookcaye... bekijk recept »

Pappardelle met gehaktballetjes

500 g pappardelle (of andere pastaslierten)600 g gehakt2 eieren1 sjalot (fijn gesnipperd)4 el paneermeel5 dl kippenbouillon1 dl lichte room1 teentje knoflook2 el peterselie (gehakt)olijfoliepeperzout1. Snipper de sjalot fijn. Hak de peterselie. ... bekijk recept »

Zomersalade met gehaktballetjes

400 g rundergehakt1 Romeinse sla1 komkommer500 g tomaten60 g zwarte olijven (ontpit)2 el witte wijnazijn1 tl boter6 el olijfolie1 sjalot1 kl tijm (blaadjes)2 el peterselie (gehakt)peperzout1. Pel en snipper de sjalot. Spoel en droog de sla, sche... bekijk recept »

Pastaschotel met paddenstoelen

400 g spinazie1 sjalot200 g paddenstoelen200 g kaasboter2 dl room1 dl groentebouillon1 teen knoflooknootmuskaatpeperzout1. Borstel de paddenstoelen schoon en halveer ze. Spoel de spinazie, verwijder de harde nerven en laat uitlekken. Pel de sjalot en... bekijk recept »

Pagina 34 van 100