Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Ragout Van Calamaris

600 gr GB diepgevroren calamarisringen5 tomaten1 soeplepel tomatencontraat1,5 l witte wijn1 sjalot2 teentjes look1 tuiltje basilicum4 soeplepels olijfoliepeper en zout. Bereidingswijze Haal de calamaris ruim een uur op voorhand uit de diepvries en la... bekijk recept »

Omelet Met Merg

8 eieren - 250 gram merg - 75 gram boter -1 sjalot - peterselie - zoutpeper Bereidingswijze Snij de avond van te voren het merg in dunne schijfjes en laat het een nacht in koud water weken. Schil de sjalot en hak ze fijn. Was wat peterselie en hak oo... bekijk recept »

Dip Saus

Tomaten puree(klein blik). olijf olie thym,sjalot,look,oregano,basilicum,aller handen tuinkruiden(volgens sezoen) Voorbereiding Tomatenpuree mengen met de olijf olie tot een smeurige massa. Bereidingswijze Look persen,sjalot zeer fijn snijden net zoa... bekijk recept »

Tagliatelli Met Rundvleesreepjes

60 gr.runderfilet]100 gr.broccoli]50 gr. champignons]1 teentje knoflook]? klein sjalot]klein stukje verse gember]50 ml. groentebouillon]1 msp.suiker]100 gr. tagliatelle]zwarte peper en zout]1 el.olie Hulpmiddelen Knoflookpers. Hulpmiddelen - Knofloo... bekijk recept »

Champignons Met Oranjebloesemhoning

300gr gedroogde champignons 1 sjalot 1 teen look 1 el arachide olie 1 el donkere sojasaus 1 tl sesamolie 1 el oranjebloesemhoning Voorbereiding Laat de champignons in zeer heet water (niet kokend) 20 tot 30 minuten weken. Bereidingswijze Hak een sj... bekijk recept »

Kappertjes Salsa

-50 ml olijfolie -2 ansjovisfilets (uit blik) -1 sjalot (zeer fijn gesnipperd) -2 el zeer fijn gesneden peterselie -2 el kappertjes uitgelekt en fijngehakt) -peper Voorbereiding de ansjovisfilets met een vork heel fijn prakken en voeg een scheutje ol... bekijk recept »

Spekbrood

200 gr witte bloem 300 gr volkorenmeel 6 gr gedroogde gist 10 gr zout 10 gr suiker 10 gr margarine 300 ml water 100 gr gerookte spek 1 sjalot Hulpmiddelen Broodmachine Hulpmiddelen - Broodmachine Voorbereiding Snij het spek in blokjes en laat het kn... bekijk recept »

Wild Konijn Met Jagersaus

Parijse champignons: 200 gram tomatenpuree: 1 soeplepel dragon: 4 takjes kalfsfond: 25 cl sjalot: 1 olijfolie: 5 cl konijn: 1 maizena: 1 koffielepel peper en zout rode Porto: 5 cl droge witte wijn: 15 cl Bereidingswijze Snijd het konijn in stukken... bekijk recept »

Kaastoast Met Garnalen

4 sn.wit toastbrood boter 1 gesnipperde sjalot 1 el cognac een scheutje room 200gr hoevekaas vers gemalen zwarte peper 100gr gepelde grijze garnalen enkele takjes dille Snij de sjalot fijn en Zweet de sjalot in boter. voeg de cognac en de room toe. r... bekijk recept »

Aubergine-kaastaart

1kg aubergines,400 gr tomatenpuree1 bol mozzarella50 gr gemalen parmezaan1 sjalot,1 bosje basilicumolijfoliepeper in zout Hulpmiddelen Grilpan Hulpmiddelen - Grilpan Voorbereiding Snij schijven van d aubergine in de lengte van ongeveet 1 cmsnipper d... bekijk recept »

Pagina 29 van 100