Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Chinesekool roerbak met paprika en sjalot.

1/2 Chinese kool fijn gesneden 1/2 rode paprika in kleine stukjes gesneden 2 grote sjalotten gesnipperd 1 flinke teen knoflook gesnipperd peper en zout optie 1 el gember siroop 1 èl olijfolie 1. Verwarm de olijfolie en roerbak de paprika me... bekijk recept »

Puree van zoete aardappel met sinaasappel en sjalot

1. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin 2 gesnipperde sjalotjes. Schep 750 gram, geschilde en in blokjes gesneden, zoete aardappels erdoor. Voeg 100 ml sinaasappelsap, een scheutje water en zout toe en kook de aardappels met het deksel op de ... bekijk recept »

Gestoofde bietjes met sjalot

2 eetl. boter of olie100 gr sjalotten, in dunne partjes500 g rauwe bieten, geschild, in blokjes2 eetl. frambozen- of rodewijnazijn1. Verhit de boter in een stoofpan en fruit hierin de sjalotten circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de bietjes toe e... bekijk recept »

Geroosterde bloemkool met kerrie, sjalot en rode peper

1 bloemkool (ca. 600 g), in roosjes10 sjalotten, gepeld en gehalveerd1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, in reepjes4 eetlepels olijfolie1 eetlepel kerriepoeder1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloemkoolroosjes en sjalotten met de rode peper... bekijk recept »

Hertenbiefstuk met sjalot-abrikozensaus

4 stuk(ken) hertenbiefstukjes1.5 dl bokbier2 el olijfolie1 zak(je) Italiaanse roerbakgroenten1 pot(ten) Peper en zout1 pak(ken) verpakking couscous2 el echte boter2.5 dl runderbouillon4 pot(ten) gedroogde abrikozen (in kleine stukjes)2 stuk(ken) sjal... bekijk recept »

Spaanse Torlilla

-9 aardappelen uien of sjalot ( ik gebruik persoonlijk sjalot) 3 eieren(per tortilla) zout1. Shil de aardappelen en snij ze in schijfjes van +-5mm( niet te dik en niet te fijn). Als er grotere aardappelen bijzijn, zorg dan dat de schijfjes gehalvee... bekijk recept »

Rijstschotel met prei en ham

125 gram Rijst 3 preistengels 250 gram ricotta kaas 1 sjalot 1 teentje look olijfolie 300 gram hamreepjes Peper en zout 1. 1) Sjalot, look en prei fijnsnijden2. 2) Sjalot en look stoven in olijfolie3. 3) Prei toevoegen bij sjalot en look en even... bekijk recept »

Champignons Buerre A L'escargot

24 Parijse champignons - 200g zachte boter - 2 teentjes knoflook - 1 soeplepel gehakte peterselie - 1 soeplepel gehakte kervel -soeplepel gehakte dragon - 1 soeplepel gehakte bieslook - 1 sjalot - sap van 1/2 citroen - peper en zout Hulpmiddelen Hu... bekijk recept »

Dopey's & Bashful's Maderasaus

1 sjalot 1 teentje knoflook 200 gram champignons 2,5 dl vleesfond (runderfond of kalfsfond) 1 - 2 eetlepels bindmiddel zout en peper 1 laurierblad 1 eetlepel boter 50 ml. Madera Bereidingswijze Sjalot en knoflook fijn versnipperen. Champignons schoon... bekijk recept »

Champignons Buerre A L'escargot

24 Parijse champignons - 200g zachte boter - 2 teentjes knoflook - 1 soeplepel gehakte peterselie - 1 soeplepel gehakte kervel -soeplepel gehakte dragon - 1 soeplepel gehakte bieslook - 1 sjalot - sap van 1/2 citroen - peper en zout Bereidingswijze H... bekijk recept »

Pagina 27 van 100