Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Chorizo bolognese met spaghetti en burrata

400 g fettucine250 g chorizo2 teentjes knoflook1 sjalot400 g tomatenblokjes (blik)100 ml melk100 ml rode wijn100 g pesto (van zongedroogde tomaten)2 bolletjes mozzarella (burrata)1 kl basilicum (gedroogd)1 kl gedroogde oregano0.5 kl cayennepeper1 sne... bekijk recept »

Dorade in zoutkorst met tomatenconfit

3 dorades (600 g, binnenin schoongemaakt)2 kg grijs zeezout6 eiwittenolijfolietijmrozemarijnpeterselie2 vleestomaten (coeur de boeuf)1 bakje kerstomaten120 g zongedroogde tomaten (in olie)1 sjalot3 el panko (Japans paneermeel)1 kl suikerpeperzout1. S... bekijk recept »

Pasta alfredo met gerookte worst

400 g penne (rigate)400 g gerookte worst2 teentjes knoflook1 chilipeper1 sjalot2 el bladpeterselie250 ml kippenbouillon200 ml room100 g geraspte mozzarella100 g geraspte parmezaancayennepeperbloem50 g boterpeperzout1. Kook de pasta in gezouten water,... bekijk recept »

Zweedse pickles

250 g wortelen250 g rode bieten1 venkelknolhandvol komkommer (een halve)1 sjalot500 g fijne suiker400 ml witte wijnazijn2 kl witte peperkorrels2 laurierblaadjes1 kl allspice (bessen)2 kaneelstokjes1. Pel en snipper de sjalot. Rooster de peper, allspi... bekijk recept »

Kalfsrollade

1 kg kalfsgebraad1 sjalot50 g verse kervel200 g snijbonen1 bosje wortelen (jonge)2 el room400 ml kalfsfond1 kl ijskoude boterboterpeperzout1. Snij het gebraad met een lang, scherp mes in de lengte in, maar niet doormidden. Klap het open op het werkvl... bekijk recept »

Fazant met feestelijke groenten

4 fazantenfilets0.5 l wildbouillon1 rammenas200 g spruitjes1 pastinaak1 winterwortel0.5 kg witloof (fijngesneden)100 ml room1 sjalot (fijngesneden)1 teentje knoflook (geperst)1 el suiker80 g boter400 g aardappelen (in blokjes, voorgekookt)100 g gedro... bekijk recept »

Quiche met artisjok, feta en champignons

1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)500 g champignons1 teen knoflook1 sjalot250 g artisjokharten (eventueel gemarineerd)100 g feta200 ml melk3 eierenProvençaalse kruidenboterolijfoliepeperzouttaartvorm (een vierkante van 20x20 cm of een ronde met een dia... bekijk recept »

Kip in een hamjasje

4 kipfilets8 plakjes gedroogde ham (type parmaham)150 g champignons1 sjalot2 rode paprika's500 g aardappelen4 teentjes knoflook2 takjes tijm2 takjes rozemarijnolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de kip tussen twee vellen folie... bekijk recept »

Kaasballetjes met broccolisaus

300 g ricotta300 g geraspte mozzarella2 eieren2 el bloem10 el paneermeel1 broccoli1 aardappel1 sjalot2 el groentebouillon2 el olijfolieboterpeperzout1. Klop de ricotta op, meng met de mozzarella en 5 eetlepels paneermeel en klop verder op. Kruid met ... bekijk recept »

Saffraanrisotto met skrei en venkel

2 stukken skreifilet (of kabeljauw, van 200g, met vel)1 venkel (1 grote of 2 kleine)1 sjalot50 ml room150 g geraspte parmezaan100 g arboriorijst1 mespuntje saffraan1 glas witte wijn750 ml groentebouillonboterolijfoliepeperzout1. Pel en snipper de sja... bekijk recept »

Pagina 65 van 100