1000 recepten met sjalot
400 g fettucine250 g chorizo2 teentjes knoflook1 sjalot400 g tomatenblokjes (blik)100 ml melk100 ml rode wijn100 g pesto (van zongedroogde tomaten)2 bolletjes mozzarella (burrata)1 kl basilicum (gedroogd)1 kl gedroogde oregano0.5 kl cayennepeper1 sne... bekijk recept »
3 dorades (600 g, binnenin schoongemaakt)2 kg grijs zeezout6 eiwittenolijfolietijmrozemarijnpeterselie2 vleestomaten (coeur de boeuf)1 bakje kerstomaten120 g zongedroogde tomaten (in olie)1 sjalot3 el panko (Japans paneermeel)1 kl suikerpeperzout1. S... bekijk recept »
400 g penne (rigate)400 g gerookte worst2 teentjes knoflook1 chilipeper1 sjalot2 el bladpeterselie250 ml kippenbouillon200 ml room100 g geraspte mozzarella100 g geraspte parmezaancayennepeperbloem50 g boterpeperzout1. Kook de pasta in gezouten water,... bekijk recept »
250 g wortelen250 g rode bieten1 venkelknolhandvol komkommer (een halve)1 sjalot500 g fijne suiker400 ml witte wijnazijn2 kl witte peperkorrels2 laurierblaadjes1 kl allspice (bessen)2 kaneelstokjes1. Pel en snipper de sjalot. Rooster de peper, allspi... bekijk recept »
1 kg kalfsgebraad1 sjalot50 g verse kervel200 g snijbonen1 bosje wortelen (jonge)2 el room400 ml kalfsfond1 kl ijskoude boterboterpeperzout1. Snij het gebraad met een lang, scherp mes in de lengte in, maar niet doormidden. Klap het open op het werkvl... bekijk recept »
4 fazantenfilets0.5 l wildbouillon1 rammenas200 g spruitjes1 pastinaak1 winterwortel0.5 kg witloof (fijngesneden)100 ml room1 sjalot (fijngesneden)1 teentje knoflook (geperst)1 el suiker80 g boter400 g aardappelen (in blokjes, voorgekookt)100 g gedro... bekijk recept »
1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)500 g champignons1 teen knoflook1 sjalot250 g artisjokharten (eventueel gemarineerd)100 g feta200 ml melk3 eierenProvençaalse kruidenboterolijfoliepeperzouttaartvorm (een vierkante van 20x20 cm of een ronde met een dia... bekijk recept »
4 kipfilets8 plakjes gedroogde ham (type parmaham)150 g champignons1 sjalot2 rode paprika's500 g aardappelen4 teentjes knoflook2 takjes tijm2 takjes rozemarijnolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de kip tussen twee vellen folie... bekijk recept »
300 g ricotta300 g geraspte mozzarella2 eieren2 el bloem10 el paneermeel1 broccoli1 aardappel1 sjalot2 el groentebouillon2 el olijfolieboterpeperzout1. Klop de ricotta op, meng met de mozzarella en 5 eetlepels paneermeel en klop verder op. Kruid met ... bekijk recept »
2 stukken skreifilet (of kabeljauw, van 200g, met vel)1 venkel (1 grote of 2 kleine)1 sjalot50 ml room150 g geraspte parmezaan100 g arboriorijst1 mespuntje saffraan1 glas witte wijn750 ml groentebouillonboterolijfoliepeperzout1. Pel en snipper de sja... bekijk recept »