Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Rijstpannetje met balletjes

600 g gemengd gehakt1 courgette2 gele paprika's3 rijpe tomaten1 sjalot1 teentje knoflook300 g rijst1 snede brood1 eimelk400 ml groentebouillon0.5 kl tomatenpureezonnebloemoliekorianderpoeder1 kruidnagelkaneelpeperzout1. Week het brood in melk en knij... bekijk recept »

Tongrolletjes met dragonsaus en tagliatelle

8 tongfilets400 g tagliatelle (vers)100 g garnalen1 sjalot2 preiwittencitroensap2 el dragon (gehakt)2 eidooiers100 ml melk100 ml room150 ml witte wijn50 ml witte port25 g bloemboterolijfoliepeperzout1. Kruid de tongfilets met peper en zout. Beleg ze ... bekijk recept »

Aardappel-bloemkoolsoep

400 g bloemig kokende aardappelen400 g bloemkool1 sjalot1 teen knoflook2 el bieslook (ringetjes)100 ml room2 el zure room1 l groentebouillon2 sneden wit broodboterolienootmuskaatpeperzout1. Pel en hak de sjalot en de knoflook. Schil de aardappelen, s... bekijk recept »

Risotto met witte en groene asperges

350 g risottorijst1 bundel witte asperges1 bundel groene asperges1 sjalothandvol rucola75 g geraspte parmezaan1 l kippenbouillon (of groentebouillon - warm)boterpeperzout1. Schil de witte asperges en breek er de houterige uiteindes af. Groene asperge... bekijk recept »

Tagliatelle met kip en paddenstoelen

500 g tagliatelle400 g kipfilet150 g gerookt spek (in blokjes)250 g paddenstoelen2 rode tomaten1 sjalot200 ml room200 ml witte wijnpaprikapoederboterolijfoliepeperzout1. Maak de groenten schoon. Pel en snipper de sjalot. Snij de paddenstoelen in part... bekijk recept »

Quornfilet met groenten en kruidensaus

4 quorn (filets)200 g peultjes1 bundel wortelen (jonge)1 rode puntpaprika (zoete)4 el gehakte kruiden (bijv. peterselie, kervel en dragon enkele plukjes extra)1 sjalot400 ml groentebouillon100 ml witte wijn200 ml roommosterdolijfolieboterpeperzout1.... bekijk recept »

Zalm met citroensalsa

4 zalmfilets (met vel)600 g bloemkool (romanesco!)1 handvol bladpeterselie1 handvol citroenmelisse1 sjalot2 citroenen1 kl kappertjes2 el geraspte parmezaan2 el amandelschilfers2 el koolzaadoliepeperzout1. Pluk de blaadjes peterselie en citroenmelisse... bekijk recept »

Eenpansgerecht met aardappel, courgette en paprika

500 g vastkokende aardappelen200 g spekblokjes1 courgette1 rode paprika1 sjalot1 teen knoflook1 rode ui1 kl rozemarijnpeperzoutolijfolie1 doosje kerstomaten1 blokje kippenbouillon1. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Kook ze beetgaar ... bekijk recept »

Varkenskotelet met boontjes en picklessaus

4 varkenskotelettenkerriepoeder2 el pickles125 ml room100 ml witte wijn200 ml kalfsfond800 g fijne bonen (groene)1 sjalotboterpeperzout1. Maak de boontjes schoon. Kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken. 2. Pel en snipper d... bekijk recept »

Op het vel gebakken steenbolk met risotto

4 steenbolkfilets (met vel, 150 g elk)300 g risottorijst400 g groene asperges0.5 venkelknol1 sjalot2 teentjes knoflook80 g geraspte pecorino100 ml witte wijn700 ml groentebouillon (warme)olijfolieboterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Sp... bekijk recept »

Pagina 66 van 100