1000 recepten met sjalot
600 g gemengd gehakt1 courgette2 gele paprika's3 rijpe tomaten1 sjalot1 teentje knoflook300 g rijst1 snede brood1 eimelk400 ml groentebouillon0.5 kl tomatenpureezonnebloemoliekorianderpoeder1 kruidnagelkaneelpeperzout1. Week het brood in melk en knij... bekijk recept »
8 tongfilets400 g tagliatelle (vers)100 g garnalen1 sjalot2 preiwittencitroensap2 el dragon (gehakt)2 eidooiers100 ml melk100 ml room150 ml witte wijn50 ml witte port25 g bloemboterolijfoliepeperzout1. Kruid de tongfilets met peper en zout. Beleg ze ... bekijk recept »
400 g bloemig kokende aardappelen400 g bloemkool1 sjalot1 teen knoflook2 el bieslook (ringetjes)100 ml room2 el zure room1 l groentebouillon2 sneden wit broodboterolienootmuskaatpeperzout1. Pel en hak de sjalot en de knoflook. Schil de aardappelen, s... bekijk recept »
350 g risottorijst1 bundel witte asperges1 bundel groene asperges1 sjalothandvol rucola75 g geraspte parmezaan1 l kippenbouillon (of groentebouillon - warm)boterpeperzout1. Schil de witte asperges en breek er de houterige uiteindes af. Groene asperge... bekijk recept »
500 g tagliatelle400 g kipfilet150 g gerookt spek (in blokjes)250 g paddenstoelen2 rode tomaten1 sjalot200 ml room200 ml witte wijnpaprikapoederboterolijfoliepeperzout1. Maak de groenten schoon. Pel en snipper de sjalot. Snij de paddenstoelen in part... bekijk recept »
4 quorn (filets)200 g peultjes1 bundel wortelen (jonge)1 rode puntpaprika (zoete)4 el gehakte kruiden (bijv. peterselie, kervel en dragon enkele plukjes extra)1 sjalot400 ml groentebouillon100 ml witte wijn200 ml roommosterdolijfolieboterpeperzout1.... bekijk recept »
4 zalmfilets (met vel)600 g bloemkool (romanesco!)1 handvol bladpeterselie1 handvol citroenmelisse1 sjalot2 citroenen1 kl kappertjes2 el geraspte parmezaan2 el amandelschilfers2 el koolzaadoliepeperzout1. Pluk de blaadjes peterselie en citroenmelisse... bekijk recept »
500 g vastkokende aardappelen200 g spekblokjes1 courgette1 rode paprika1 sjalot1 teen knoflook1 rode ui1 kl rozemarijnpeperzoutolijfolie1 doosje kerstomaten1 blokje kippenbouillon1. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Kook ze beetgaar ... bekijk recept »
4 varkenskotelettenkerriepoeder2 el pickles125 ml room100 ml witte wijn200 ml kalfsfond800 g fijne bonen (groene)1 sjalotboterpeperzout1. Maak de boontjes schoon. Kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken. 2. Pel en snipper d... bekijk recept »
4 steenbolkfilets (met vel, 150 g elk)300 g risottorijst400 g groene asperges0.5 venkelknol1 sjalot2 teentjes knoflook80 g geraspte pecorino100 ml witte wijn700 ml groentebouillon (warme)olijfolieboterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Sp... bekijk recept »