Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Warme broodjes gevuld met ree en paddenstoelen

75 g boter175 g bloem0.5 kl bakpoeder2 eieren75 g reefilet (gebakken, of reeham)150 g paddenstoelen (gehakt)1 sjalot (gesnipperd)1 teentje knoflook (gesnipperd)2 takjes tijm (de blaadjes)6 el olijfoliepeperzout150 g veldsla2 el witte wijnazijn1. Voor... bekijk recept »

Sint-jakobsvruchten met witloof

12 sint-jakobsvruchten1 kg witloof (grond)1 sjalot1 onbehandelde sinaasappel2 cm gember (gesnipperd)2 el vloeibare honing2 el sojasaushandvol korianderolijfoliepeperzout1. Snij het witloof in lange repen. Snipper de sjalot. Trek met een zesteur fijne... bekijk recept »

Tagliatelle met gerookte forel

300 g gerookte forel500 g tagliatelle150 ml droge, witte wijn300 ml room1 sjalot3 teentjes knoflook1 courgette3 takjes dille2 el olijfoliezoutuit de molen peper1. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Spoel de courgette en rasp hem grof. Spoel de ... bekijk recept »

Risotto met venkel, erwtjes en garnalen

1 venkelknol400 g risottorijst (zoals arborio)250 ml droge, witte wijn1 l groentebouillon300 g garnalen (of scampi's, grote gepeld)100 g parmezaan200 g diepvries erwt2 teentjes knoflook1 sjalot4 takjes basilicum3 el room4 takjes dillepeperzout1. Maak... bekijk recept »

Volkorenwraps met wokgroenten

300 g volkorentarwemeel1 courgette2 wortelen1 rode paprika200 g sojascheuten1 sjalotarachideolie1 kl sesamolie2 el sojasaus2 el ketjap (zoete sojasaus)600 ml melk3 eierenverse korianderzout1. Klop de eieren los met de melk en een snuifje zout. Doe ee... bekijk recept »

Gegrilde tongschar met asperges en vierge van tomaat

14 asperges8 tongscharfilets2 pruimtomaten (zoete)1 sjalot4 el balsamicoazijn (oude)1 dl olijfolie8 blaadjes koriander1. Breng water aan de kook. 2. Snipper de sjalot fijn. 3. Snij de bovenkant van de tomaten kruisvormig in en leg ze 15 seconden in k... bekijk recept »

Slaatje met konijn

4 konijnenbouten100 g wortelen (geraspt)0.25 witte kool (geraspt)0.5 krop ijsbergsla (in repen)2 lente-uien (in ringen)1 sjalot1 sinaasappel1 citroenschil (geraspt)150 g yoghurt3 el witte wijnazijn4 el olijfolie1 kl suiker1 kl mosterd1 teentje knoflo... bekijk recept »

Rode poon dieppoise

4 rode ponen (van 500 g)250 g noordzeegarnalen (gepeld)1 tomaat (in blokjes)1 dl droge, witte wijn2 dl room100 g bakboter5 dl visfond1 sjalot (gesnipperd)1 ui (gesnipperd)1 el peterselie (fijngehakt)20 g tarwebloem15 g tomatenpuree1 el cognacpeperzou... bekijk recept »

Waterkerssoepje met zalmforel

1 bosje waterkers200 g bloemig kokende aardappelen1 sjalot1 teen knoflook1 el olie800 g groentebouillon200 g zalmforel2 el kruidenboeket (vers gehakt: dille, bieslook, kervel, dragon)2 takjes dille200 ml droge, witte wijn100 ml roompeperzout1. Spoel ... bekijk recept »

Rode poon met couscous en paprika

600 g rode poonfilet250 g couscous0.25 gekonfijte citroen50 g blonde rozijnen1 courgette (kleine)1 tomaat1 rode paprika1 sjalotharissaras-el-hanoutkurkumakaneel3 takjes verse munt3 takjes koriander3 takjes bladpeterselie300 ml gevogeltebouillon50 ml ... bekijk recept »

Pagina 68 van 100