Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Tarbot met sabayon van witbier

4 stukken tarbot (150 g per stuk )100 g grijze garnaal (gepeld)1 sjalot1 prei2 wortelen200 g champignonscitroensap2 eieren2 eidooiers200 ml witbier50 g gesmolten boterolijfoliepeperzout1. Pel en snipper de sjalot. Stoof ze glazig in een pan met olie ... bekijk recept »

Kipkoekjes met quinoa

600 g kippengehakt1 sjalot0.5 bosje koriandercitroensap0.5 kl komijnpoeder0.5 kl gemberpoeder200 g quinoa2 grote tomaten1 komkommer2 lente-uien0.5 citroensap2 el koriander (gehakte)2 el gehakt peterselie400 ml groentebouillonpeperzoutolijfolie1. Hak ... bekijk recept »

Varkenslapjes met blokjes aardappel en courgette

4 varkenslappen500 g aardappelen (voorgekookte)1 courgette1 rode paprika2 teentjes knoflook1 sjalot2 takjes rozemarijn1 takje tijm150 g fetaboterolijfoliepeperzout1. Spoel de courgette en de paprika, snij in blokjes. Pel en snipper de knoflook en sja... bekijk recept »

Linguine met gerookte zalm en scampi's

400 g linguine200 g gerookte zalm200 g scampi's250 g groene asperges1 sjalot1 teentje knoflook1 el citroensap0.5 kl citroenschil (geraspt)2 el dille (gesnipperd)100 ml room150 ml zure room150 ml witte wijnboterpeperzout1. Maak de asperges schoon, bre... bekijk recept »

Varkenshaasje met mozzarella

800 g varkenshaas1 sjalot500 g champignons1 teentje knoflook800 g aardappelen2 el gehakt peterselietakje tijm (enkele)100 g mozzarella100 ml melknootmuskaat50 g boter ( extra)olijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappele... bekijk recept »

Penne met pancetta en paddenstoelen

500 g penne150 g pancetta (in plakjes)250 g champignons1 sjalot2 preien2 lente-uien150 g ricotta75 g geraspte parmezaan200 ml lichte roomolijfoliepeperzout1. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Maak de rest van de groenten schoon. Pe... bekijk recept »

Waldorfsalade (2)

6 plakjes rauwe ham1 krop sla1 knolselder (kleine)3 appels (type Elstar)1 sjalot1 teentje knoflook (geperst)1 citroensap ( geraspte schil)60 g walnoten4 el room0.5 el mosterd4 el maïsolie1. Schil de knolselder en snij in reepjes. Spoel ze en laat uit... bekijk recept »

Citroenpasta met krokante kalfslapjes

500 g kalfslappen400 g linguine4 romatomaten300 g jonge spinazie1 onbehandelde citroen2 teentjes knoflook1 sjalot1 kl rozemarijn1 kl oreganoolijfoliepeperzout1. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Pel en snipper de knoflook en sjalot. S... bekijk recept »

Kalfsragout

1 kg kalfsstoofvlees1 sjalot2 teentjes knoflook4 tomaten1 kruidentuiltje (tijm, laurier en peterselie)1 bosje jonge wortelen1 bosje raapjes (jonge)1 bosje lente-uien150 g peultjes500 ml groentebouillon1 el bloemolijfoliepeperzout1. Maak de groenten s... bekijk recept »

Gehaktballetjes met erwtjespuree

600 g gehakt800 g aardappelen200 g diepvries erwt1 sjalot3 takjes peterselie3 takjes munt1 potje Griekse yoghurtmelk1 blokje vleesbouillonpaneermeelboternootmuskaatpeperzout1. Schil de aardappelen, snij in blokjes en kook gaar in lichtgezouten water.... bekijk recept »

Pagina 70 van 100