1000 recepten met sjalot
4 stukken tarbot (150 g per stuk )100 g grijze garnaal (gepeld)1 sjalot1 prei2 wortelen200 g champignonscitroensap2 eieren2 eidooiers200 ml witbier50 g gesmolten boterolijfoliepeperzout1. Pel en snipper de sjalot. Stoof ze glazig in een pan met olie ... bekijk recept »
600 g kippengehakt1 sjalot0.5 bosje koriandercitroensap0.5 kl komijnpoeder0.5 kl gemberpoeder200 g quinoa2 grote tomaten1 komkommer2 lente-uien0.5 citroensap2 el koriander (gehakte)2 el gehakt peterselie400 ml groentebouillonpeperzoutolijfolie1. Hak ... bekijk recept »
4 varkenslappen500 g aardappelen (voorgekookte)1 courgette1 rode paprika2 teentjes knoflook1 sjalot2 takjes rozemarijn1 takje tijm150 g fetaboterolijfoliepeperzout1. Spoel de courgette en de paprika, snij in blokjes. Pel en snipper de knoflook en sja... bekijk recept »
400 g linguine200 g gerookte zalm200 g scampi's250 g groene asperges1 sjalot1 teentje knoflook1 el citroensap0.5 kl citroenschil (geraspt)2 el dille (gesnipperd)100 ml room150 ml zure room150 ml witte wijnboterpeperzout1. Maak de asperges schoon, bre... bekijk recept »
800 g varkenshaas1 sjalot500 g champignons1 teentje knoflook800 g aardappelen2 el gehakt peterselietakje tijm (enkele)100 g mozzarella100 ml melknootmuskaat50 g boter ( extra)olijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappele... bekijk recept »
500 g penne150 g pancetta (in plakjes)250 g champignons1 sjalot2 preien2 lente-uien150 g ricotta75 g geraspte parmezaan200 ml lichte roomolijfoliepeperzout1. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Maak de rest van de groenten schoon. Pe... bekijk recept »
6 plakjes rauwe ham1 krop sla1 knolselder (kleine)3 appels (type Elstar)1 sjalot1 teentje knoflook (geperst)1 citroensap ( geraspte schil)60 g walnoten4 el room0.5 el mosterd4 el maïsolie1. Schil de knolselder en snij in reepjes. Spoel ze en laat uit... bekijk recept »
500 g kalfslappen400 g linguine4 romatomaten300 g jonge spinazie1 onbehandelde citroen2 teentjes knoflook1 sjalot1 kl rozemarijn1 kl oreganoolijfoliepeperzout1. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Pel en snipper de knoflook en sjalot. S... bekijk recept »
1 kg kalfsstoofvlees1 sjalot2 teentjes knoflook4 tomaten1 kruidentuiltje (tijm, laurier en peterselie)1 bosje jonge wortelen1 bosje raapjes (jonge)1 bosje lente-uien150 g peultjes500 ml groentebouillon1 el bloemolijfoliepeperzout1. Maak de groenten s... bekijk recept »
600 g gehakt800 g aardappelen200 g diepvries erwt1 sjalot3 takjes peterselie3 takjes munt1 potje Griekse yoghurtmelk1 blokje vleesbouillonpaneermeelboternootmuskaatpeperzout1. Schil de aardappelen, snij in blokjes en kook gaar in lichtgezouten water.... bekijk recept »