Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Toast met remoulade van peterseliewortel

1 sjalotcitroensap (van een halve citroen)bosje waterkersbosje peterselie2 el gehakt bieslook4 el kappertjes250 g plattekaas4 sneetjes brood (dik gesneden)olijfoliegrof zeezout3 peterseliewortel1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Schil de peters... bekijk recept »

Pasta alla boscaiola

500 g penne (rigate)6 plakjes gezouten spek (Niet te dun gesneden)300 g witte champignons300 g oesterzwammen1 sjalot2 teentjes knoflook1 chilipeper100 g kerstomaten1 handvol peterselie300 ml slagroomboterolijfoliepeperzout1. Snij de champignons in pl... bekijk recept »

Avocado met garnalen en tomatendressing

2 avocado's250 g cocktailgarnalen (gepeld)1 tomaat (klein)0.5 sjalot1 el koriander (gehakt)2 limoenen100 g rucolaolijfoliepeperzout1.   2. Rasp de schil van 1 limoen en pers de 2 vruchten uit. Pel en snipper de sjalot. Pel de tomaat, verwijder d... bekijk recept »

Hammousse met mozzarella en bietenchips

200 g gekookte ham1 sjalot1 teentje knoflook1 takje rozemarijn60 ml room2 el mayonaise2 el droge sherry1 blaadje gelatine (2 g)olijfoliecayennepeperpeperzout8 bolletjes mozzarella (mini)blaadje basilicum2 el tomaat tapenade (kant-en-klaar)4 appelkapp... bekijk recept »

Visserspannetje onder bladerdeeg

6 plakjes bladerdeeg (diepvries)200 g zalm (in blokjes)200 g visfilet (witte vis, type schelvis)500 g mosselen2 preiwitten4 wortelen1 sjalot1 el bladpeterselie (gesnipperd)1 el verse tijm (gesnipperd)200 ml droge, witte wijn200 ml room1 el maïszetmee... bekijk recept »

Blinde vinken met boontjessalade

500 g gemengd gehakt8 plakjes ontbijtspek200 g prinsessenbonen2 sjalotten2 el kappertjes0.5 bosje peterseliehandvol muntblaadjes4 takjes oregano1 el limoen6 el olijfolie1. Snipper de sjalot. Hak de peterselie, de munt en de oregano. Kook de boontjes ... bekijk recept »

Scampi's met Thaise curry

24 scampi's1 rode paprika2 lente-uien1 wortel0.5 broccoli2 handvol sojascheuten0.25 rode ui1 sjalot3 tenen knoflook1 chilipeper3 stengels citroengras2 cm verse gember200 ml kokosmelk200 ml room200 g rijst3 ansjovisfilets1 kl kurkuma1 kl gemalen koria... bekijk recept »

Tagliatelle met stroganoff-saus

400 g tagliatelle500 g runderfilet1 sjalot250 g champignons2 el gehakt peterselie100 g zure room150 ml runderfond20 ml wodka1 kl scherpe mosterdpaprikapoederarachideoliepeperzout1. Snij het vlees in reepjes. Pel en hak de sjalot. Maak de champignons ... bekijk recept »

Soep van groene asperges

500 g groene asperges1 aardappel1 chilipeper1 sjalot1 teentje knoflook1 limoen (sap van)200 ml room100 g geraspt kaas600 ml kippenbouillonolijfoliepeperzout1. Spoel de asperges en snij ze in stukjes. Hou de puntjes apart voor de afwerking. Schil de a... bekijk recept »

Geflambeerde langoustines met pastis

20 langoustines1 wortel1 venkelknol4 tomaten1 ui1 sjalotbladpeterselie100 ml pastis300 ml droge, witte wijnijskoude boterpeperzout1. Snij de wortel en de venkel in blokjes. Pel de sjalot en de ui en snipper ze fijn. Pel en ontpit de tomaten, en snij ... bekijk recept »

Pagina 71 van 100