1000 recepten met sjalot
12 sint-jakobsvruchten (zonder koraal)4 stronkjes witloof2 granny smith1 sjalot2 el gehakt peterselie2 el witte wijnazijn4 el olijfoliepeperzout1. Pel en snipper de sjalot. Klop een dressing van de azijn, 2 el olijfolie, de sjalot, 1/2 kl zout en 1/2... bekijk recept »
1 potje kreeftenfond2 el lichte room1 sjalot2 takjes witte selder3 preiwittenolijfolie1 glas droge, witte wijnlimoensap2 takjes tijm1 blaadje laurierpeperzout600 g staartvis1. Verwarm de oven voor op 200° C. Verdeel de vis in acht gelijke stukken, kr... bekijk recept »
500 g vastkokende aardappelen500 g champignons2 vleestomaten1 sjalot2 tenen knoflook2 el lichte room25 g geraspte parmezaanolijfoliepeperzout1. Schil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze opdrogen op het vuur. Laat ze ... bekijk recept »
1 sjalot1 teentje knoflook150 g kastanjes (gekookt of gepoft)1 gele paprika2 el olijfolie300 g risottorijst (bv. arborio)150 ml droge, witte wijn1 l groentebouillon (kokendheet)2 el gehakte kruiden (tijm, peterselie, salie,...)50 g geraspte parmezaan... bekijk recept »
500 g snijbiet1 sjalot1 teentje knoflook150 g knolselder2 el maïsolie60 ml groentebouillon200 ml room2 el zure roompeperzoutnootmuskaatkervel (naar smaak)150 ml melk25 g boter1 kl tomatenpuree100 g bloem1 ei50 g geraspt kaas (bv. pecorino)paprikapoed... bekijk recept »
2 wortelen1 sjalot2 stengels bleekselder4 lente-uien2 el olijfolie750 ml groentebouillon250 g tomatenblokjes (blik)1 laurierblaadje250 g witte bonen (blik)250 g gnocchi (kant-en-klaar)peperzoutgroene pesto (naar smaak)takjes groen (naar smaak)1. Maak... bekijk recept »
1 sjalot1 teentje knoflook200 g bloemig kokende aardappelen2 el zonnebloemolie300 g erwten700 ml room1 el zure room100 g grijze garnalen (gepeld)1 el munt (in fijne sliertjes, enkele blaadjes extra)eetbare bloemblaadjes (naar smaak)peperzout1. Pel e... bekijk recept »
400 g pappardelle1 bosje peterselie0.5 bosje basilicum1 takje rozemarijn1 takje tijm1 sjalot2 ansjovisfilets1 dl olijfolie1 el citroensap4 rode uien1 rode paprika3 el rode wijn125 g buffelmozzarellapeperzout1. Spoel de peterselie, het basilicum, de r... bekijk recept »
400 g orecchiette (oortjespasta)tuinbonen (diepvries)1 sjalot400 g gehakt1 ei1 el gehakt peterselie2 el olijfolie ( wat extra)200 g kerstomaten4 el geraspte parmezaanpeperzout1. Laat de tuinbonen ontdooien. Pel en snipper de sjalot heel fijn.&nb... bekijk recept »
500 g gepelde tomaten4 el tomatenpuree1 ui1 fles Rodenbach1 kl suiker1 el maïszetmeelboterpeperzout800 g gemengd gehakt (voor de balletjes)4 beschuiten (voor de balletjes)1 sjalot (voor de balletjes)2 eieren (voor de balletjes)boterpeperzout1. Hak de... bekijk recept »