1000 recepten met sjalot
400 g kalfsgebraad400 g kalfsgebraad250 g champignons1 kleine spitskool1 sjalot1 teen knoflook3 dl kalfsfond1 dl roomboter (of olie)2 blaadjes verse salie (of 1kl gedroogde salie)peperzout1. Snij het kalfsgebraad in niet te dunne reepjes. Kruid ... bekijk recept »
600 g varkenshaas600 g tuinbonen1 rode ui1 sjalot (gesnipperd)4 tenen knoflook2 onbehandelde citroenen200 ml vleesfond125 ml groentebouillon1 bosje bladpeterselie0.5 bosje korianderolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 160°C. Blancheer de ... bekijk recept »
400 g steak4 el rijstwijn2 el sojasaus3 el suiker1 teen knoflook250 g rijst120 g peulen120 g babymaïs120 g groene asperges120 g courgettes (baby)1 sjalot0.5 rode peper1.5 cm gember (geraspt)verse koriander1 el sesamoliearachideoliepeperzout1. Meng de... bekijk recept »
4 langoustines (grote, of 8 kleine. ongepeld)300 g tagliatelle500 g witte asperges2 takjes selder1 sjalot500 ml visfond100 ml room100 ml Noilly Prat1 citroenazijnboterpeperzout1. Pel de langoustines. Bewaar de staarten. Hak de koppen en schalen fijn.... bekijk recept »
1 griet (in filets)8 blokjes verse zalm (van 30 g)8 scampi's4 mosselen2 venkelknollen1 sjalot200 ml visfond100 ml room4 el Noilly Prat (of droge sherry)1 el dille (vers)1 kl zachte boter ( extra om te bakken)1 el bloem4 el pankopeperzout1. Verwarm de... bekijk recept »
2 kipfilets3 blokjes kippenbouillon4 wortelen (dik)1 prei1 ui1 sjalot75 g rijstnoedels2 kruidnagels1 kruidenbuiltje (laurier, tijm en peterselie)5 peperbollen (gekneusd)0.5 bosje bieslook1 el olijfoliepeperzout1. Pel de ui, halveer 'm en prik in ... bekijk recept »
2 varkenshazen (500 à 600 gram in totaal)1 bloemkool50 g boter1 sjalot (fijngesnipperd)100 g pickles100 ml witte wijn100 ml bruine fond (of kalfsjus)400 ml roomnootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes... bekijk recept »
500 g gepelde biefstuk800 g frietaardappelen4 eieren1 sjalot4 el kappertjestabascoworcestersausfrituurolie0.5 bosje bladpeterseliepeperzout1. Pel en snipper de sjalot heel fijn. Hak de peterselie grof. Snij het rundvlees met een scherp mes in heel kl... bekijk recept »
800 g knolselder (mét groen)1 l groentebouillon600 g stokbrood (oudbakken)250 ml melk1 sjalot100 g bacon (reepjes)1 el peterselie (gehakt)1 el tijm (gehakt)2 eierenpaneermeel1 el boterpeperzout1. Breek het stokbrood in stukjes en doe het in een ruime... bekijk recept »
400 g rigatoni12 sint-jakobsvruchten (vers, met de schelp)200 ml visbouillon1 takje selder1 sjalot1 blaadje laurier1 tomaat1 glas witte wijn50 ml roomzwarte truffel (verse)kervel (verse)1 teen knoflookolijfolieboterpeperzout1. Maak de sint-jakobssche... bekijk recept »