Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Kalfsragout met champignons en spitskool

400 g kalfsgebraad400 g kalfsgebraad250 g champignons1 kleine spitskool1 sjalot1 teen knoflook3 dl kalfsfond1 dl roomboter (of olie)2 blaadjes verse salie (of 1kl gedroogde salie)peperzout1. Snij het kalfsgebraad in niet te dunne reepjes. Kruid ... bekijk recept »

Varkenshaasje met tuinbonen

600 g varkenshaas600 g tuinbonen1 rode ui1 sjalot (gesnipperd)4 tenen knoflook2 onbehandelde citroenen200 ml vleesfond125 ml groentebouillon1 bosje bladpeterselie0.5 bosje korianderolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 160°C. Blancheer de ... bekijk recept »

Pittige wok met rund

400 g steak4 el rijstwijn2 el sojasaus3 el suiker1 teen knoflook250 g rijst120 g peulen120 g babymaïs120 g groene asperges120 g courgettes (baby)1 sjalot0.5 rode peper1.5 cm gember (geraspt)verse koriander1 el sesamoliearachideoliepeperzout1. Meng de... bekijk recept »

Pasta met langoustines en asperges

4 langoustines (grote, of 8 kleine. ongepeld)300 g tagliatelle500 g witte asperges2 takjes selder1 sjalot500 ml visfond100 ml room100 ml Noilly Prat1 citroenazijnboterpeperzout1. Pel de langoustines. Bewaar de staarten. Hak de koppen en schalen fijn.... bekijk recept »

Visserspannetje met venkel en crumble

1 griet (in filets)8 blokjes verse zalm (van 30 g)8 scampi's4 mosselen2 venkelknollen1 sjalot200 ml visfond100 ml room4 el Noilly Prat (of droge sherry)1 el dille (vers)1 kl zachte boter ( extra om te bakken)1 el bloem4 el pankopeperzout1. Verwarm de... bekijk recept »

Kippensoep met noedels

2 kipfilets3 blokjes kippenbouillon4 wortelen (dik)1 prei1 ui1 sjalot75 g rijstnoedels2 kruidnagels1 kruidenbuiltje (laurier, tijm en peterselie)5 peperbollen (gekneusd)0.5 bosje bieslook1 el olijfoliepeperzout1. Pel de ui, halveer 'm en prik in ... bekijk recept »

Varkenshaasje Blackwell

2 varkenshazen (500 à 600 gram in totaal)1 bloemkool50 g boter1 sjalot (fijngesnipperd)100 g pickles100 ml witte wijn100 ml bruine fond (of kalfsjus)400 ml roomnootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes... bekijk recept »

Steak tartaar met frietjes

500 g gepelde biefstuk800 g frietaardappelen4 eieren1 sjalot4 el kappertjestabascoworcestersausfrituurolie0.5 bosje bladpeterseliepeperzout1. Pel en snipper de sjalot heel fijn. Hak de peterselie grof. Snij het rundvlees met een scherp mes in heel kl... bekijk recept »

Knolseldersoep met baconballetjes

800 g knolselder (mét groen)1 l groentebouillon600 g stokbrood (oudbakken)250 ml melk1 sjalot100 g bacon (reepjes)1 el peterselie (gehakt)1 el tijm (gehakt)2 eierenpaneermeel1 el boterpeperzout1. Breek het stokbrood in stukjes en doe het in een ruime... bekijk recept »

Rigatoni met sint-jakobsvruchten en truffel

400 g rigatoni12 sint-jakobsvruchten (vers, met de schelp)200 ml visbouillon1 takje selder1 sjalot1 blaadje laurier1 tomaat1 glas witte wijn50 ml roomzwarte truffel (verse)kervel (verse)1 teen knoflookolijfolieboterpeperzout1. Maak de sint-jakobssche... bekijk recept »

Pagina 74 van 100