Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Scharfilets in tomatensaus

2 schartongen (van 400 g, gefileerd)2 tomaten (in blokjes)0.5 sjalot (gesnipperd)35 g tomatenpuree1 blaadje laurierpaprikapoeder1 el peterselie (fijngehakt)0.5 el verse bieslook (fijngehakt)peperzout20 g roomboter1. Pel de tomaten, snij het vruchtvle... bekijk recept »

Wortelsoep met gember en koriander

1 sjalot (gesnipperd)2 el boter30 g gember (fijngeraspt)1 rode chilipeper (fijngehakt)5 wortelen (grof gesneden)1 bloemig kokende aardappel (geschild en in blokjes)800 ml groentebouillon2 onbehandelde sinaasappels (geraspte schil en sap)2 el room2 el... bekijk recept »

Pollak met tagliatelle

600 g koolvisfilet400 g tagliatelle1 rode paprika300 g jonge spinazie200 g kerstomaten1 sjalot1 teentje knoflook250 g mascarpone200 ml visfond200 droge, witte wijn2 el bieslook (gehakt)2 el oregano (gehakt)peperzoutcayennepeper1. Pel en snipper de sj... bekijk recept »

Aardappelsoep met mosselen

1 kg mosselen2 dl droge, witte wijn600 g vastkokende aardappelen1 sjalot2 tenen knoflook2 courgettes (kleine)2 el olijfolie8 dl groentebouillon250 g kerstomaten2 el peterselie (gehakt)peperzout1. Spoel de mosselen en boen de schelpen schoon. Spoel no... bekijk recept »

Preitaartjes met cantharellen

1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)100 g spekreepjes200 g cantharellen1 prei (dikke)1 sjalot (gesnipperd)1 el bladpeterselie1 el bieslook (in ringetjes)3 eieren3 dl roomparmezaanolieboterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C.Snipper de sjalot f... bekijk recept »

Curry van kabeljauw

500 g kabeljauwfilet100 g rode linzen400 g pompoen (in blokjes)1 broccoli (kleine)1 sjalot2.5 dl kippenbouillon4 dl kokosmelk2 el maïsolie1 el vloeiende bloem2 el kerriepoeder (zacht)peperzout1. Snij de pompoen in blokjes. Snij de broccoli in roosjes... bekijk recept »

Zuurkool speciaal

500 g zuurkool (verse)2 zoete appels (middelgrote)1 sjalot (grote)2 dl cider1 dl groentebouillonboter1 kl fijne suiker2 blaadjes laurier2 jeneverbessen2 takjes tijmpeperzout1. Pel en snipper de sjalot. Schil de appels, verwijder klokhuis en pitten, s... bekijk recept »

Griet met paddenstoelenkorstje

700 g grietfilet1 stuk oudbakken brood (zonder korst)300 g cantharellen30 g hazelnotenolijfolie2 knoflookteentjes0.5 bosje peterselie1 sjalotpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 2. Maak de cantharellen schoon. Hak 1/3 ervan grof, bewaar de... bekijk recept »

Lasagne met leng

600 g lengfilet350 g lasagnevellen4 pruimtomaten1 courgette1 aubergine3 el tomatenpuree100 g zwarte olijven (ontpit)1 bolletje mozzarella2 dl groentebouillon1.5 dl droge, witte wijnboterolijfolie1 sjalot1 rode chilipeper1 takje tijmpeperzout1. Verwar... bekijk recept »

Zwarte pasta met langoustines

24 langoustines400 g tagliatelle (zwarte)4 tomaten2 dl room2 dl droge, witte wijnolijfolie2 el peterselie1 sjalot2 tenen knoflookcayennepeperpeperzout1. Snipper de knoflook en de sjalot. Hak de peterselie. Verwarm de oven voor op 190° C. Halveer ... bekijk recept »

Pagina 76 van 100