1000 recepten met sjalot
2 schartongen (van 400 g, gefileerd)2 tomaten (in blokjes)0.5 sjalot (gesnipperd)35 g tomatenpuree1 blaadje laurierpaprikapoeder1 el peterselie (fijngehakt)0.5 el verse bieslook (fijngehakt)peperzout20 g roomboter1. Pel de tomaten, snij het vruchtvle... bekijk recept »
1 sjalot (gesnipperd)2 el boter30 g gember (fijngeraspt)1 rode chilipeper (fijngehakt)5 wortelen (grof gesneden)1 bloemig kokende aardappel (geschild en in blokjes)800 ml groentebouillon2 onbehandelde sinaasappels (geraspte schil en sap)2 el room2 el... bekijk recept »
600 g koolvisfilet400 g tagliatelle1 rode paprika300 g jonge spinazie200 g kerstomaten1 sjalot1 teentje knoflook250 g mascarpone200 ml visfond200 droge, witte wijn2 el bieslook (gehakt)2 el oregano (gehakt)peperzoutcayennepeper1. Pel en snipper de sj... bekijk recept »
1 kg mosselen2 dl droge, witte wijn600 g vastkokende aardappelen1 sjalot2 tenen knoflook2 courgettes (kleine)2 el olijfolie8 dl groentebouillon250 g kerstomaten2 el peterselie (gehakt)peperzout1. Spoel de mosselen en boen de schelpen schoon. Spoel no... bekijk recept »
1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)100 g spekreepjes200 g cantharellen1 prei (dikke)1 sjalot (gesnipperd)1 el bladpeterselie1 el bieslook (in ringetjes)3 eieren3 dl roomparmezaanolieboterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C.Snipper de sjalot f... bekijk recept »
500 g kabeljauwfilet100 g rode linzen400 g pompoen (in blokjes)1 broccoli (kleine)1 sjalot2.5 dl kippenbouillon4 dl kokosmelk2 el maïsolie1 el vloeiende bloem2 el kerriepoeder (zacht)peperzout1. Snij de pompoen in blokjes. Snij de broccoli in roosjes... bekijk recept »
500 g zuurkool (verse)2 zoete appels (middelgrote)1 sjalot (grote)2 dl cider1 dl groentebouillonboter1 kl fijne suiker2 blaadjes laurier2 jeneverbessen2 takjes tijmpeperzout1. Pel en snipper de sjalot. Schil de appels, verwijder klokhuis en pitten, s... bekijk recept »
700 g grietfilet1 stuk oudbakken brood (zonder korst)300 g cantharellen30 g hazelnotenolijfolie2 knoflookteentjes0.5 bosje peterselie1 sjalotpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 2. Maak de cantharellen schoon. Hak 1/3 ervan grof, bewaar de... bekijk recept »
600 g lengfilet350 g lasagnevellen4 pruimtomaten1 courgette1 aubergine3 el tomatenpuree100 g zwarte olijven (ontpit)1 bolletje mozzarella2 dl groentebouillon1.5 dl droge, witte wijnboterolijfolie1 sjalot1 rode chilipeper1 takje tijmpeperzout1. Verwar... bekijk recept »
24 langoustines400 g tagliatelle (zwarte)4 tomaten2 dl room2 dl droge, witte wijnolijfolie2 el peterselie1 sjalot2 tenen knoflookcayennepeperpeperzout1. Snipper de knoflook en de sjalot. Hak de peterselie. Verwarm de oven voor op 190° C. Halveer ... bekijk recept »