Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Gevulde champignons

12 champignons (middelgroot)300 g geitenkaas (zachte, type Chavroux)3 plakjes ontbijtspek1 sjalot1 teentje knoflook2 el tuinkruiden (gehakt: peterselie, oregano, basilicum,...)parmezaan (versgeraspt)olijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180&de... bekijk recept »

Blinde vinken met uiensaus

400 g gemengd gehakt4 plakjes rosbief (rauw, van 2 à 3 mm dik)1 sjalot0.5 bosje peterselie4 blaadjes salie1 ui (Franse zoete)handvol rode uien (jonge)0.5 flesje bier (bruin)200 ml bruine fondverse tijmlaurier (verse)boterpeperzout1. Pel de sjalot en ... bekijk recept »

Pappardelle met roomsaus en artisjokken

400 g pappardelle8 artisjokken (kleine)2 teentjes knoflook1 sjalot1 wortel1 groene selder3 blaadjes laurier2 takjes tijm2 takjes rozemarijn1 kl zwarte peperbollen (geplet)kippenbouillon2 dl room1 citroen (sap van)olijfolie1. Schil de artisjokken en l... bekijk recept »

Orecchiette met erwtjessaus en pancetta

400 g orecchiette300 g tuinbonen (gedopt)300 g erwten (gedopt)200 g spekblokjes1 teentje knoflook1 sjalot50 g parmezaan (geraspt)100 ml waterolijfoliepeperzout1. Spoel de tuinbonen. Kook ze in 10 tot 15 minuten gaar in lichtgezouten water en haal er ... bekijk recept »

Steak met peertjes in rode wijn

4 steaks4 peren (kleine, heel stevige)250 ml rode wijn80 g suiker3 kruidnagels6 jeneverbessen500 g oesterzwammen1 sjalot1 teentje knoflookpeperzout1 kl maïszetmeelboter1. Schil de peren, maar laat het steeltje zitten. Breng 250 ml wijn aan de kook me... bekijk recept »

Pladijsrolletjes in panko

4 pladijzen (gefileerd)100 g zongedroogde tomaten3 el tomatenpuree1 el oregano (gehakt)100 g parmezaan (geraspt)100 g panko (Japans paneermeel)olijfolie2 paprika's (rode en groene, in blokjes)2 tomaten (gepeld, ontpit en in blokjes)1 sjalot (gesnippe... bekijk recept »

Glutenvrije flensjes met gehakt

200 g bloem (glutenvrije, uit dieetwinkel)2 eieren400 ml melk4 el zonnebloemolie1 sjalot2 tenen knoflook500 g gemengd gehakt (puur vlees, vraag aan de slager)3 el tomatenpuree150 ml rode wijn1 kl gedroogde oregano1 kl gedroogde tijm3 el room1 kl maïs... bekijk recept »

Aardappelsalade met spiegelei en spekjes

800 g aardappelen (gekookt)100 g gerookt spek4 eieren1 doosje kerstomaten100 g rucola1 sjalot4 el maïsolieboter2 el frambozenazijnpeperzout1. Snij de aardappelen in blokjes. Snipper de sjalot fijn. Roer een dressing van de olie, de frambozenazijn en ... bekijk recept »

Kiprolletjes met dragonsaus

8 kipfilets (kleine, dunne lapjes)500 g spinazie (verse)1 bosje jonge wortelen1 sjalot (in kleine partjes)2 dl kippenbouillon1 dl roomolijfolie1 takje verse dragonnootmuskaatuit de molen peperzout1. Spoel de spinazie. Laat slinken in het aanhangende ... bekijk recept »

Broccolisoufflé

250 g aardappelen250 g broccoli1 sjalot2 el boter ( wat extra)100 g verse kaas2 eieren3 el parmezaan (geraspt)zoutuit de molen pepernootmuskaat1. Schil de aardappelen en kook ze ongeveer 25 minuten in gezouten water. Maak de broccoli schoon en verdee... bekijk recept »

Pagina 75 van 100