1000 recepten met sjalot
500 g cannelloni500 g ricotta2 courgetteskerstomaten1 fles tomatencoulis1 bol mozzarellaolijfolie2 tenen knoflook (voor de tomatensaus)2 tenen knoflook1 handvol peterselie1 handvol basilicum1 sjalot0.5 bosje bieslookpeperzout1. Snipper de bieslook. H... bekijk recept »
600 g hertenfilet (in 4 medaillons van 150 g)10 stuks gedroogd eekhoorntjesbrood100 g abrikozen (vers uit blik)30 g noten (pecannoten of walnoten)1 dl room40 g Comté-kaas4 dl wildfond40 g boter2 el olijfolie1 sjalot1 takje verse tijm1 takje rozemarij... bekijk recept »
1 reegebraad (van 1 kg)1 takje selder4 appels200 g veenbessen2 dl rode wijn2 dl wildfond50 g boter1 sjalotpeperzoutsuiker1. Snipper de sjalot en selder. Snij de schil van de appelen in tot op het vruchtvlees. Verwijder het klokhuis. Verwarm de oven v... bekijk recept »
1 kalkoenborst200 g gezouten spek500 g blauwe pruimen (vers of diepvries)50 g gedroogde tomaten1 kl boter2 el olijfolie0.5 rode paprika1 el fijne suiker1 sjalot1 teentje knoflookpeperzout1. Hak de sjalot en knoflook fijn. Snij de paprika en tomaten i... bekijk recept »
100 g eendenborst (gerookt)1 kg rosbief500 g sperziebonen1 sjalotbotermosterd1 dl room2 takjes rozemarijnpeperzout1. Verwarm de oven voor op 165° C. 2. Snipper de sjalot. 3. Snij de eendenborst in reepjes. 4. Bak de rosbief rondom aan in boter. H... bekijk recept »
500 g linguine125 g tonijn (blik)500 g tomaten (gepelde, uit blik)80 g zwarte olijven1 sjalot2 el olijfolie1 teen knoflookpeterseliechilipoederpeperzout1. Ontpit de olijven. Hak de tomaten en de peterselie fijn. Pel de sjalot en de knoflook en hak ze... bekijk recept »
8 sneetjes Vlaamse ham120 g rapen120 g witloof120 g knolselder120 g rodekool4 blaadjes Romeinse sla1 sjalot120 g eekhoorntjesbrood40 g walnoten2 kl witte wijnazijnkoolzaadolie1 teen knoflookkardemompoederuit de molen peperzeezout1. Snij de knoflook, ... bekijk recept »
4 tournedos (150 à 200 g per stuk)ganzenvet4 sneden brioche (brood, in dikke repen)500 g fijne bonen (beetgaar gekookt)2 el cognac3 cl truffelsap (supermarkt)4 dl kalfsfond2 el maderaboterzwarte truffels (vers, in dunne plakjes)1 sjalot (fijn gesnipp... bekijk recept »
4 kipfilets1 krop eikenbladsla 2 appels het sap van 1 citroen 200 g Hervekaas 100 g notenmengeling5 gedroogde vijgen 1 sjalot1 El Luikse stroop olijfolie peper, zout 1. Bak de kipfilets goudbruin in wat olijfolie tot ze gebakken zijn. Hou warm. Spoe... bekijk recept »
voor 7 personen: 1400 kg hertekalf 250 gr. fijne sperzieboontjes 250 gr. sluimerwtjes 400 gr. gemengde boschampignons 3 sjalot 1 tomaat 3 teentjes look 2 dl. port 2 dl. wildfond 4 el. wijnazijn een beetje tijm en dragon 1 blaadje laurier ... bekijk recept »