Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

cannelloni met parmaham, asperges en groenecoulis

4 vellen lasagne 4 sneden Italiaanse of Parmaham 75 g bladspinazie 1 courgette 330 g witte asperges 250gr ricotta 1 sjalot, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel boter, ¼ bouillonblokje met tuinkruiden peper en zout 8 blaadjes verse basilicum 1. voor... bekijk recept »

Kippensatés met curry en ananas

6 schijfjes ananas 1 grote sjalot 2 zakjes rijst (- 250 g) 2 eetlepels Alpro soya Bakken en Braden 3 eetlepels bloem 750 ml Alpro soya Drink Nature 2 theelepels kurkumapoeder Peper en zout 2 kipfilets 1 theelepel currypoeder1. . Snijd de s... bekijk recept »

Noedels met champignons en pompoen in de wok

300 g fijngesneden kastanjechampignons (versmarkt) ##400 g kastanjepompoen #1 plantje koriander 2 teentjes knoflook 1 sjalot ##1 rood pepertje ##250 g nestnoedels 1 koffiel. suiker ##2 eetl. droge sherry ##2 eetl. sojasaus 2 el rijstolie ##1 eet... bekijk recept »

Risotto met pompoen en mascarpone

400 g arboriorijst 1 sjalot 50 ml Noilly Prat groentenbouillon Parmezaanse kaas 1 butternut pompoen 1 bosje platte peterselie 1 otje mascarpone 1 el Solo Vloeibaar 1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pompoen en snijd hem in stukjes. Bekleed... bekijk recept »

Zomerse Zalmsalade met gefrituurde kappertjes

200 gr gerookte zalm 1 ei hard gekookt 150 gr gemengde salade 6 schoongemaakte radijsjes in plakjes 2 el uitjelekte kappertjes 2 tomaten in blokjes 1 sjalot klein gesnipperd 1 scheut (arachide) olie VOOR DE DRESSING 2 el citroensap 1 tl honing 1... bekijk recept »

Jeroen Meus - Jeroens toast champignon

600 g Parijse champignons 4 plakken wit brood (2cm) 1 fijngesnipperde sjalot grote klont boter 5 takjes platte peterselie 3 takjes tijm 1.5 teentje look kleine scheut balsamico 1. Koop een ongesneden wit carrébrood. Snij voor elke toast een bote... bekijk recept »

Toast champignon

600 gr Parijse champignons 4 plakken wit brood (/- 2 cm dik) 1 fijngesnipperde sjalot een grote klont boter 5 takjes platte peterselie 3 takjes tijm 1 1/2 teentje look een klein scheutje balsamico-azijn peper zout1. - Koop een ongesneden wit c... bekijk recept »

Toast champignon

600 gr Parijse champignons 4 dikke sneden wit brood (2 cm dik) 1 fijn gesnipperde sjalot 1 el boter een klontje boter 5 takjes platte peterselie 3 takjes tijm 1 à 2 teentjes look een klein scheutje balsamico-azijn 1. - Verwijder de broodk... bekijk recept »

Heldere paddenstoelensoep met gerookte zalmspies

1 sjalot 1 teentje knoflook 150 g gemengde paddenstoelen (bijv. shiitakes, oesterzwammen en nameco's) 1 tijmtakjes 10 g Becel Bakken en Braden 0.5 bospaddenstoelenbouillontablet 1 mespunt kerriepoeder 20 g gerookte zalm 1.5 tl 1.5 bieslook, g... bekijk recept »

Eendenborst met porto

2 st eendeborstfilet van ong 300 gr 10 cl rode porto 2 dl vleesbouillon 2 koffielepels gehakte pure chocolade 4 vellen(kleine) bladerdeeg 200 gr champignons 2 teentjes look 2 klontes echte boter 2 st sjalot 4 st eigeel 600 gr aardappel 1. Snij d... bekijk recept »

Pagina 79 van 100