1000 recepten met sjalot
4 filets van fazant witlof Solo Wikkel 1 handvol verse salieblaadjes Oude Geuze (vb. Oud Beersel of Drie Fonteinen) versgemalen peper zeezout 8 sneetjes filet d’Anvers Voor de rosti: 4 aardappelen 4 aardperen verse tijmblaadjes 1 sjalot Solo Wik... bekijk recept »
500 g gehakt rund varken (beenhouwerij) 1 rode paprika 1 groene paprika 1 sjalot 1 ei 800 g tomatenstukjes (blik) 1 teentje knoflook 1 eetl. olijfolie 250 g rijst 340 g maïs (blik) 10 korianderbolletjes 1 eetl. marjolein (gedroogd) 1 me... bekijk recept »
20 g solo 1 preiwit 4 kalfkoteletten 1 blokje kipbouillon 25 cl blond bier 1 nootje solo zout en peper 2 wortelen 1 tak selder 1 sjalot 120 g risottorijst 1. Los het bouillonblokje op in 1/2 l water.2. Bak het vlees aan beide kanten aan in de... bekijk recept »
2 varkenshaasje 2 cl olijfolie 5 cl solo 1 fijngesneden sjalot 1/2 dl witte wijn 2 varkenshaasje 2 cl olijfolie 5 cl solo 1 fijngesneden sjalot 1/2 dl witte wijn 1 1/2 dl kippebouillon 3 cl dijon mosterd 1 1/2 dl room 1 tl basilicum 1 tl peters... bekijk recept »
2 filet pur 2 tomaten 1 bosje basilicum 1 sjalot 25 cl tomatensap 1 bol mozzarella solo, bakken en braden balsamico-azijn peper&zout (pezo)1. Haal steeds het vlees een uur voor het bakken uit de koelkast, moet op kamertemperatuur zijn, anders loo... bekijk recept »
filets pur 2 tomaten 1 bosje basilicum 4 charlotteaardappelen 1 sjalot 25 CL tomatensap 1 bol mozzarella balsamicoazijn peper en zout 1. Stap 1: Haal het vlees uit de koelkast2. en laat het op kamertemperatuur komen.3. Maak de tomaten schoon, pe... bekijk recept »
2 varkenshaasjes (elk /- 300 gr) 2 el solo, bakken en braden 1 sjalot, grof gehakt 2 tomaten 8 el room (ongeveer, naar eigen smaak) scheutje cognac 1 el vers gehakte dille 1 el mosterd peper&zout (pezo)1. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en sn... bekijk recept »
1 kg varkensgebraad 100 gr solo, bakken en braden 2 el rode bessengelei (geen confituur) peper&zout (pezo) Voor de marinade: 1 fles stevige rode wijn 1 wortel 1 sjalot 2 el azijjn 2 el olie 1 kl geplette peperbolletjes 4 kruidnagels kruidentuilt... bekijk recept »
400 g runderhart 1 busseltje jonge worteltjes 1 onbespoten citroen 1 el komijnpoeder 1 ei 1.5 dl maïskiemolie peper van de molen zeezout 1 teentje knoflook 1 grote sjalot 1 handvol verse peterselie 4 of meer houten spiesjes (week ze in lauw water; zo... bekijk recept »
400 g rundvlees voor tartaar 150 g ganzenlever (of eendenlever) 40 g zwarte truffel(s) uit een bokaal (voor het sap) 2 el goede balsamicoazijn enkele druppels xérèsazijn 2 el goede olijfolie extra vierge 1 sjalot 4 takjes platte peterselie gepluk... bekijk recept »