Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

pasta met zeetong

4 zeetongen, in filets best van juli tot januari 400 g linguine 100 g gele kerstomaten 100 g rode kerstomaten 1 teentje knoflook 1 sjalot handvol basilicum 2 bolletjes buffelmozzarella, 125 g elk 200 g ricotta 100 ml droge witte wijn boter peper... bekijk recept »

Lasagne van zalm met wokgroenten en citroengras

100 g wortels geschild 100 g shii-take 100 g peultjes 50 g sjalot 1 teentje look 50 g sojascheuten zout en peper 1 bosje koriander 2 eetlepels Solo Vloeibaar 600 g zalmmoten 1.5 eetlepel sesamzaadjes 100 g courgette 1 stengel citroengras 2 e... bekijk recept »

Gebakken scampi's met Italiaanse zwarte pasta

20 scampi's 3 eetlepels Solo Vloeibaar 1 sjalot 1 pepertje 3 blokjes Knorr Kruiden Bouquet Italiano 1 scheut Pastis 500 g zwarte tagliatelle 4 tomaten 1. Spoel de scampi's en dep ze zorgvuldig droog. 2. Zowel de sjalot als het pepertje hak je fijn.... bekijk recept »

Zalm met koolreepjes en Hoegaards bier

300 g groene kool 20 g Solo 30 g light room 1 theelepel jeneverbessen 1 grote sjalot 300 g zalmfilet 100 g gerookt spek 2 dl hoegaards bier 1. Verwarm de oven voor op 180°. 2. Snijd het gerookt spek in fijne reepjes. 3. Versnipper de sjalot. 4.... bekijk recept »

tartaar van st.jacobsvruchten met basilicum

16 coquilles st jacobsvruchten zonder koraal 2 el limoen 4 el uitstekende olijfolie 1 sjalot 5 el gepelde tomatenblokjes 25 cl room 25 cl melk 4 potjes basilicum 8 g gelatineblaadjes1. de gelatine weken in koud water. kook de melk met de room. ha... bekijk recept »

‘goujonettes’ met avocado-tartaarsaus

500 g stevige pangasiusfilets Solo Vloeibaar 200 g broodkruim 2 eieren 1 dl extra vierge olijfolie peper en zout 1 groot hardgekookt ei 1 rijpe avocado 2 eetlepels gehakte platte peterselie 1 sjalot 1 eetlepel grof gehakte kappertjes 2 eetlep... bekijk recept »

Tongfilets in pasteitjes uit de Camargue

4 tongfilets 200 g viscocktail (inktvis, krab, garnaal) 1 tomaat 1 el tomatenpasta 100 g garnalen dille 1 blokje visbouillon 1 sjalot 150 g champignons mosselkruiden laurier peper 4 bladerdeegpasteitjes 1 dl droge witte wijn 2 el bloem paprikap... bekijk recept »

Beursje gerookte zalm en taboulé van rode biet

200 g gerookte zalm in plakjes 2 kleine gekookte rode bieten 100 g taboulé 1/2 busseltje munt geraspte schil van 1/2 sinaasappel sap van 1 sinaasappel peper van de molen zeezout 2.5 dl groentebouillon 1 sjalot 2 el olijfolie 1. Snijd de rode bi... bekijk recept »

Goujonnettes met avocado-tartaarsaus

500 g stevige vis (schartong, pangasius...) 200 g japans broodkruim (panko) 2 eieren 1 dl extra vierge olijfolie peper en zout 1 groot hardgekookt ei 1 rijpe avocado 2 el gehakte platte peterselie 1 sjalot 1 el grof gehakte kappertjes 2 el grof gehak... bekijk recept »

Inktvis met oesterrisotto

2 grote inktvistubes (sepia of zeekat) 6 oesters 120 g kleefrijst 3 el oestersaus 1 el ketjap 1/2 citroen 1 sjalot 1 rode paprika verse koriander 2 schijfjes gember 5 lente-uitjes Solo1. Steek de oesters open en vang het sap op. Kijk bij de oest... bekijk recept »

Pagina 82 van 100