Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Zalmmousse met witloofslaatje

1 sjalot 1 gelatineblaadje 2 el Solo Light Vloeibaar 250 g verse zalm 20 cl gevogeltefond 4 el sojasaus 500 ml room 4 stronken witloof 1 el olijfolie sap van een halve citroen 1 koffielepel mosterd à l’ancienne 4 sneden brood naar keuze 1... bekijk recept »

Rode poon gemarineerd in limoen

1 sjalot 1 limoen 8 filets rode poon 350 ml olijfolie 4 el sojasaus 2 courgettes 2 tomaten 2 el gehakte, verse koriander 2 el Solo Vloeibaar 1. Pel de sjalot en snij doormidden. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen vervolgens uit.2. Ma... bekijk recept »

Tartaar van zeeduivel

400 gr zeeduivel 3 limoenen 1 tomaat 1 teentje knoflook 1 sjalot 1 el versgehakte koriander 1 el fijngesnipperd bieslook 2 rijpe avocado's raketsla (rucola) goede olijfolie peper&zout uit de molen (pezo)1. Pel en ontpit de tomaat, snij het vr... bekijk recept »

Gestoofde calamari met verse kruiden

4 fijne sneetjes gerookte ham 2 tomaten 1 teentje knoflook 1 sjalot 2 el fijngehakte bladpeterselie 2 el fijngehakte koriander 2 el fijngehakte dille 4 calamari van /- 150g per stuk (pijlinktvis, gereinigd) 2 el Solo vloeibaar 1 limoen 1 snui... bekijk recept »

Visschotel

800 gr bloemige aardappelen, bintje of... solo, bakken en braden melk 1 kg mosselen 600 gr pladijsfilet met het witte vel solo vloeibaar 2 tomaten 1 sjalot 1 venkelknol bieslook olijfolie witte wijnazijn room nootmuskaat peper&zout (pezo)1. M... bekijk recept »

Witte vis in bladerdeeg met een wit sausje

400 gram witte vis 1 klontje boter 2 sjalot, fijngesnipperd 250 gram witte champignons 1/4 citroen sap 4 eetlepels witte wijn 4 eetlepels room 1 eetlepel peterselie, fijngehakt 1 vel bladerdeeg 2 eieren, losgeklopt peper - zout 1. Vis:Stoof 1 s... bekijk recept »

Tongschar met grijze garnalen

4 tongschar 100 gr gepelde grijze garnalen 2 el gehakte bieslook 2 tomaten 1 dl witte wijn 1 dl visfond 1,5 dl room 1 sjalot peper&zout (pezo)1. Fileer de tongscharren of laat dit doen door de vishandelaar.2. Maak een inkeping op de kop van de tom... bekijk recept »

Courgettepakje met scampi en tomatencoulis

1 courgette 4 el Solo Vloeibaar 1 el olijfolie 1 teentje knoflook 1 sjalot 3 tomaten 12 gepelde scampi 1. Breng 2 liter gezouten water aan de kook in een kookpot.2. Was de courgette en snijd hem in fijne linten met een dunschiller. Blancheer de ... bekijk recept »

Gamba’s a la plancha met absint en dragon

12 grote gamba's, ongepeld 1 sjalot 1 teentje knoflook 1 bosje dragon 1 el Solo Vloeibaar 15 cl absint (sterke drank op basis van anijs)1. Pel de sjalot en snipper hem fijn. Pel en pers de knoflook. Haal de blaadjes van de dragon en snipper ... bekijk recept »

sint-jacobsnoten met verfijnde broccolicreme

12 sint-jacobsnoten zonder koraal 100 gr gerookte spekblokjes 1 broccoli 20 gr luzernekiemen 1 sjalot 3 eetlepels boter 1/2 koffielepel bloem 2 dl kalfsfond 1 eetlepel olijfolie peper zout1. Voorbereiding:2. Laat de sint-jacobsnoten ontdooien e... bekijk recept »

Pagina 83 van 100