Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

kalkoenwok met witloof en groene curry

4 kalkoensneden 6 stronken witloof 1 plantje platte peterselie 1 limoen 1 sjalot 250 gr rijst 2 el pijnboompitten 4 ananasschijven uit blik 3 el groene curry pasta 400 ml gevogeltefond (bokaal) 165 ml kokosmelk 3 el oestersaus 1 kl paprikapoeder... bekijk recept »

kipfilet in pittige groentensaus

600 gr borstfilet van braadkip 250 gr champignons 1 groene paprika 1 sjalot 1 teentje knoflook 250 gr rijst 400 gr tomatenstukjes blik 2 el zonnebloemolie 1 el kerriepoeder kippenkruiden peper en zout 1. Voorbereiding: 2. (10 min.)3. - Snij de... bekijk recept »

kippenspiesjes met pindasaus

•2 halve borstfilets van braadkip •1 limoen •2 cm gember •1 sjalot •1 teentje knoflook •4 eetl. pindakaas 1 eetl. vloeibare honing 1.5 dl kokosmelk ( 2 eetl.) 3 eetl. olijfolie •2 eetl. sojasaus •1 koffiel. kurkuma zwarte peper (molen) 1. Voo... bekijk recept »

KALKOEN MET PREI EN APPEL

600 GR KALKOENSNEDEN 800 g prei (vers of diepvries) 2 appelen 1 eetl. citroensap 1 sjalot 1 dl lichte room 400 g farfalle 2 eetl. olijfolie 1 eetl. maïszetmeel 2 eetl. olijfolie 1.5 koffiel. tijm (gedroogd) peper en zout 1. Voorbereiding: 2. (1... bekijk recept »

Kipfilet met mascarponesaus

1 sjalot 20 g Solo 1 kruidentuiltje (tijm - laurier - peterseliestengels) zout en peper 4 eetlepels light room 100 g mozzarella tagliatelle 4 kipfilets 4 plakjes parmaham 500 g tomaat 1 kleine ui 1 teentje look 250 g mascarpone fijngehakte b... bekijk recept »

Kip-curry en rijst

4 kippenfilets 2 buideltjes rijst 0,5 liter melk 1 fijngesneden sjalot 1/2 appel, in blokjes 6 schijfjes ananas (blik) 1 bouillonketeltje (kip) 2 kl currypoeder klontje hoeveboter maïzena om te binden solo, bakken en braden peper&zout (pezo) papr... bekijk recept »

Kippenrol met champignons en mosterdpuree

400 g champignons 1 sjalot 4 eetlepels Solo Vloeibaar 1 eetlepel gehakte dragon 4 kipfilets 5 aardappelen 20 cl melk 10 cl light room 1 eetlepel sterke mosterd 1. Borstel de champignons schoon en snij ze in kleine stukjes. Pel en snipper de sja... bekijk recept »

Kipfilet met tomatensaus

4 kipfilets 1 bussel verse oregano 1 bussel verse basilicum 2 dl olijfolie 3 teentjes knoflook 1 sjalot 5 tomaten 1 dl droge witte wijn 1 laurierblad 1 tl suiker peper&zout (pezo)1. Pel de tomaten en snij in vieren, verwijder de zaadjes.2. Pel... bekijk recept »

Kip met broccolisalade en geroosterde amandelen

amandelschilfers 1 broccoli 1 sjalot 1 stengel citroengras 1 chilipeper 6 el gembersiroop 4 el sojasaus 1 teentje knoflook 1 limoen Solo Vloeibaar 2 dubbele kipfilets 1. Rooster de amandelschilfers lichtbruin in een droge koekenpan.2. Breng in... bekijk recept »

kippenstoofpotmet spek spitskool en citroenpuree

8 kippendrums 200 gr spekblokjes 1 sjalot 1 spitskool 200 ml room 100 ml witte wijn 200 ml kippenbouilon maiszetmeel boter cayennepeper zout en nootmuskaat 800 gr aardappels 1 geraspte schil van citroen melk boter 1. pel en snipper de sjalot.M... bekijk recept »

Pagina 84 van 100