Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Kalfsbrood met boontjes en prei

800 gr kalfsgehakt 100 gr gerookt spek ( fijne lapjes) 1 ei 4 el paneermeel 25 gr gemalen Parmezaanse kaas 400 gr fijne sperzieboontjes 4 preien 1 sjalot olijfolie solo, bakken & braden nootmuskaat peper&zout (pezo)1. Verwarm de oven voor op 175... bekijk recept »

Varkensgebraad met picklessaus

800 gr varkensribstuk solo, bakken en braden 50 gr spekblokjes 1 wortel 1 selderstengel 1 sjalot 125 gr pickles 2 dl droge witte wijn 1/2 dl kalfsfond scheutje room peper&zout (pezo)1. Verwijder het been van varkensribstuk, hou het apart, of laat d... bekijk recept »

Blinde vink van kalfsvlees met Roquefort

4 kalfslapjes 300 g gemengd gehakt (kalf/varken) 1 el gehakte dragon 1 el gehakte koriander 1 tl geraspte gember 1 eigeel 4 tomaten 1 rode chilipeper 1 sjalot 3 el Solo Vloeibaar Light 200 ml kalfsfond 30 g Roquefort 200 ml light room 1. Leg ... bekijk recept »

Vleeslapjes met marsalasaus

600 gr Vleeslapjes (kalkoen , kip , varken of kalfs) 125 gr Champignons 1 Sjalot scheutje marsala 200 ml bouillon snippers gerookte ham AARDAPPELSOEZEN 500 gr aardappelen 100 ml Water 40 gr Vetstof 70 gr Bloem 2 Eieren Pezo Nootmuskaat WOKGROEN... bekijk recept »

Gevulde gourgettes op z'en grieks

500 gr bereide gehakt 8 st pruimtomaten 4 ronde gourgetten 6 takjes platte peterselie 2 takjes munt 1 st sjalot 1 teentje look 70 gr feta kaas 1 blokje kippenbouillon 2 eetl olijfolie 2 eetl provencaalse kruiden 10 st ontpitte olijven 1 eetl bo... bekijk recept »

Varkenshaasje met mosterdsaus

1 varkenshaasje van 800 g 1 el Amora mosterd light room 200 ml bruine fond of rundsbouillon 1 sjalot 4 el Solo Vloeibaar Light 500 g sperzieboontjes 1 bakje kerstomaatjes Solo Frituurolie 1 KG aardappelkroketten1. Verwarm de oven voor op 175... bekijk recept »

Clafoutis met rundvlees, kerstomaten en broccoli

250 g broccoli 250 g kerstomaten 1 sjalot 250 g gehakt rundvlees 1 soeplepel olijfolie peper van de molen 4 eieren 1 Knorr Bouillonketeltje groente 20 cl room 2 soeplepels maïzena 5 cl melk 50 g geraspte parmezaankaas1. De oven op 160° voorve... bekijk recept »

Lamsfilet met vijgensaus

7.5 el Solo Vloeibaar 500 g lamsfilet zout en peper aluminiumfolie 8 vijgen 1 sjalot 0.5 el suiker 1 el Bertolli Aceto Balsamico di Modena 2 dl rode port 1. Verhit 5 el vloeibare margarine in een pan en bak hierin het vlees rondom aan in ca. ... bekijk recept »

varkensfilet met paddenstoelen

800 gram varkensfilet 500 gram gemengde paddenstoelen 1 sjalot 1 teentje knoflook 1 glas wijn 1 dl groentenbouillon 1 dl lichte room boter en maisolie 2 takjes rozemarijn 2 blaadjes salie peper en zout 1. braad de varkensfilet rondom aan in een... bekijk recept »

Gemarineerde runderreepjes met krokante groentjes

600 g gemarineerde runderreepjes 5 preiwitten 4 wortelen 1 sjalot 3 eetl. lichte room 3 eetl. sojasaus 1 eetl. zonnebloemolie peper en zout 1. Voorbereiding2. - Snij de preiwitten in fijne ringetjes.3. - Snij de wortelen in dunne staafjes.4. - S... bekijk recept »

Pagina 81 van 100