Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Gefrituurde inktvisringen met bearnaise

500 g pijlinktvistubes (panklaar)1 ei130 g bloem200 ml water2 el citroensap1 citroen (in partjes)5 el olijfolielente-ui (naar smaak)peperzout1 sjalot3 el dragon (gehakt)70 ml witte wijnazijn3 eidooiers125 g gesmolten boterfrituurolie1. Spoel de inktv... bekijk recept »

Aardappelschijfjes met pikante gehaktballetjes

500 g gehakt250 g chorizo (in plakjes)600 g nieuwe aardappelen1 venkel1 sjalot1 el gehakt peterselie1 kl venkelzadenolijfoliepeperzout1. Spoel de venkel en snij hem in reepjes. Pel en snipper de sjalot. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Koo... bekijk recept »

Blinde vinken met bier

4 flinterdun kalfslapjes400 g gehakt3 uien (dikke)1 sjalot1 el gehakt peterselie4 blaadjes salie (gesnipperd)200 ml donkerbruin bier150 ml runderfond2 takjes tijm2 blaadjes laurierboterpeperzout1. Pel en snipper de sjalot. Stoof hem glazig in een noo... bekijk recept »

Kalkoenrolletjes met zuiderse groenten

4 kalkoenlappen (dunne)8 tomaten1 courgette2 uien1 teentje knoflook100 ml kippenbouillon1 el gedroogde oreganopaprikapoeder1 sjalot8 zongedroogde tomaten20 g parmezaan1 el pijnboompittenolijfoliepeper1. Rooster de pijnboompitten goudbruin en laat afk... bekijk recept »

Zeeduivelstoofpotje met broccoli

600 g zeeduivelfilet (in stukken)500 g broccoli4 lente-uien1 sjalot1 teentje knoflook1 limoen2 stengels citroengras200 ml kokosmelk200 ml droge, witte wijnolijfoliemaïszetmeelolijfoliecayennepeperzout1. Maak de groenten schoon. Verdeel de broccoli in... bekijk recept »

Gepocheerde kabeljauw met asperges

1 kg witte asperges4 kabeljauwfilets (van 150 g)1 sjalot2 citroenen150 ml witte wijn100 ml groentebouillon1 el honing1 kl suiker0.5 kl peperbollen4 jeneverbessenboterpeperzout1. Schil de asperges en breek het houtachtige uiteinde eraf. Stoof ze 2 min... bekijk recept »

Forel met pistaches

4 gerookte forelfilets (dubbele met vel)4 zongedroogde tomaten (in olie)8 zwarte olijven (zonder pit)4 ansjovisfilets1 kl kappertjes1 sjalot1 teen knoflook150 g pistachenoten2 el citroensap2 el gehakt peterseliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180... bekijk recept »

Snoekbaars met venkel en peer

4 snoekbaarsfilets (van 150 g elk)1 peer (rijp)250 g wortelen250 g venkel1 sjalot3 el citroensap50 g room (min. 30% VG)200 ml groentebouillon50 ml droge, witte wijnbloem0.5 kl kerriepoederboternootmuskaatpeperzout1. Maak de groenten schoon. Pel en sn... bekijk recept »

Boeuf Stroganoff met rode bietjes

600 g runderstoofvlees250 g boschampignons (gemengde)800 g aardappelen50 g rode bieten (ingemaakte)200 ml runderfond80 ml zure room1 sjalot1 kl mosterd50 ml rode wijn2 el zonnebloemoliebotermelk1 handvol bieslook (heel fijn gesnipperd)nootmuskaatpepe... bekijk recept »

Schorseneren met morieljes

800 g schorseneren30 g gedroogde morieljes4 eidooiers150 ml room (minstens 30% vetgehalte)1 sjalot1 teen knoflook1 scheut citroensap2 el olijfolie2 el boterpeperzout1 el gehakt peterselie (en wat extra voor de afwerking)1. Week de morieljes in warm w... bekijk recept »

Pagina 72 van 100