1000 recepten met sjalot
500 g pijlinktvistubes (panklaar)1 ei130 g bloem200 ml water2 el citroensap1 citroen (in partjes)5 el olijfolielente-ui (naar smaak)peperzout1 sjalot3 el dragon (gehakt)70 ml witte wijnazijn3 eidooiers125 g gesmolten boterfrituurolie1. Spoel de inktv... bekijk recept »
500 g gehakt250 g chorizo (in plakjes)600 g nieuwe aardappelen1 venkel1 sjalot1 el gehakt peterselie1 kl venkelzadenolijfoliepeperzout1. Spoel de venkel en snij hem in reepjes. Pel en snipper de sjalot. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Koo... bekijk recept »
4 flinterdun kalfslapjes400 g gehakt3 uien (dikke)1 sjalot1 el gehakt peterselie4 blaadjes salie (gesnipperd)200 ml donkerbruin bier150 ml runderfond2 takjes tijm2 blaadjes laurierboterpeperzout1. Pel en snipper de sjalot. Stoof hem glazig in een noo... bekijk recept »
4 kalkoenlappen (dunne)8 tomaten1 courgette2 uien1 teentje knoflook100 ml kippenbouillon1 el gedroogde oreganopaprikapoeder1 sjalot8 zongedroogde tomaten20 g parmezaan1 el pijnboompittenolijfoliepeper1. Rooster de pijnboompitten goudbruin en laat afk... bekijk recept »
600 g zeeduivelfilet (in stukken)500 g broccoli4 lente-uien1 sjalot1 teentje knoflook1 limoen2 stengels citroengras200 ml kokosmelk200 ml droge, witte wijnolijfoliemaïszetmeelolijfoliecayennepeperzout1. Maak de groenten schoon. Verdeel de broccoli in... bekijk recept »
1 kg witte asperges4 kabeljauwfilets (van 150 g)1 sjalot2 citroenen150 ml witte wijn100 ml groentebouillon1 el honing1 kl suiker0.5 kl peperbollen4 jeneverbessenboterpeperzout1. Schil de asperges en breek het houtachtige uiteinde eraf. Stoof ze 2 min... bekijk recept »
4 gerookte forelfilets (dubbele met vel)4 zongedroogde tomaten (in olie)8 zwarte olijven (zonder pit)4 ansjovisfilets1 kl kappertjes1 sjalot1 teen knoflook150 g pistachenoten2 el citroensap2 el gehakt peterseliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180... bekijk recept »
4 snoekbaarsfilets (van 150 g elk)1 peer (rijp)250 g wortelen250 g venkel1 sjalot3 el citroensap50 g room (min. 30% VG)200 ml groentebouillon50 ml droge, witte wijnbloem0.5 kl kerriepoederboternootmuskaatpeperzout1. Maak de groenten schoon. Pel en sn... bekijk recept »
600 g runderstoofvlees250 g boschampignons (gemengde)800 g aardappelen50 g rode bieten (ingemaakte)200 ml runderfond80 ml zure room1 sjalot1 kl mosterd50 ml rode wijn2 el zonnebloemoliebotermelk1 handvol bieslook (heel fijn gesnipperd)nootmuskaatpepe... bekijk recept »
800 g schorseneren30 g gedroogde morieljes4 eidooiers150 ml room (minstens 30% vetgehalte)1 sjalot1 teen knoflook1 scheut citroensap2 el olijfolie2 el boterpeperzout1 el gehakt peterselie (en wat extra voor de afwerking)1. Week de morieljes in warm w... bekijk recept »