Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Toast champignon

12 sneetjes wit brood (zonder korst)2 plakjes gekookte ham12 paddenstoelen (groot)1 sjalot2 el kaas (gemalen)1 el vloeiende bloem1 eidooier2 el boter (zacht)2 el room2 dl droge, witte wijn1 el tuinkruiden (gehakt (kervel, dragon, peterselie, bieslook... bekijk recept »

Cappuccino van erwten en cantharellen

250 g diepvries erwt200 g cantharellen (of dooierzwammen)200 ml room150 ml melk500 ml kippenbouillon2 el boter1 sjalot1 knoflookteentjenootmuskaatuit de molen peperzout1. Laat de erwten ontdooien. Borstel de cantharellen schoon en snij ze kleine... bekijk recept »

Soepje van bospaddenstoelen

3 bloemig kokende aardappelen1 sjalot500 g bospaddenstoelen4 stukken eekhoorntjesbroodboter2 dl slagroom4 dl kippenbouillonolijfolie4 el kervelnootmuskaatcayennepeperzout1. Snipper de sjalot. Hak de kervel fijn. Borstel de paddenstoelen schoon en sni... bekijk recept »

Fricassee van kip met morieljes

500 g kipfilet150 g diepvries erwt1 sjalot30 g gedroogde morieljes1 el bloem1 el boter150 ml room2 el citroensap400 ml kippenbouillon1 el zonnebloemoliepeperzout1. Laat de erwtjes ontdooien. Snij de kip in repen van ongeveer 2&nbs... bekijk recept »

Tomaten met kaas

400 g witte rijst8 tomaten (middelgroot)1 sjalot50 g parmezaan (geraspt)100 g gorgonzola1 tl olijfolie1 knoflookteentjeverse tijm (of gedroogde rozemarijn, oregano: van elk 1 theelepel)uit de molen peper1. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. 2. ... bekijk recept »

Knolseldersoep

50 g rijst (gekookt)1 knolselder1 prei (dik)1 sjalot2 el geconcentreerde tomatenpuree1 l groentebouillonolijfolie1 teentje knoflookpeterselie (gehakt)kruidenboeket (tijm, laurier, peterselie)cayennepeperzout1. Snij de knolselder in vrij dikke plakken... bekijk recept »

Hammousse met rode-bietenscheuten

1 stuk focaccia200 g gekookte ham (in reepjes)rode bietscheuten1 sjalot (fijn gesnipperd)1 blaadje gelatine (geweekt in koud water)2 el droge sherry60 ml room (stijfgeklopt)2 el mayonaiseolijfolie2 teentjes knoflook1 takje rozemarijn (alleen de blaad... bekijk recept »

Tarbot dugléré

4 tarbotfiletsboterpeperzout2 sjalotten (voor de saus)citroensap (voor de saus, sap van 1 citroen)2 el gehakt peterselie (voor de saus)150 ml room (voor de saus)20 ml Noilly Prat (voor de saus)200 ml witte wijn (voor de saus)300 g garnalen (voor de g... bekijk recept »

Côte à l'os met chimichurri-saus en aardappelpapillot

1 cote à l'os4 aardappelen (in plakjes)peterselie4 el kruidenkaaswitte wijnpeperzout1 sjalot (voor de saus)3 el citroensap (voor de saus)4 tenen knoflook (voor de saus)1 bosje bieslook (voor de saus)3 el gehakte oregano (voor de saus)2 el verse t... bekijk recept »

Risotto met zeeduivel en zwarte olijven

600 g zeeduivelfilet150 g rauwe hammen (in plakjes)150 g zwarte olijven (zonder pit)1 doosje ansjovis (gezouten)1 sjalot4 tomaten200 ml droge, witte wijn700 ml kippenbouillon200 g risottorijst2 teentjes knoflookhandvol peterselie50 g geraspte parmeza... bekijk recept »

Pagina 69 van 100