Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Steak met kruidensaus en frietjes

4 steaks (180 g elk)1 kg frietaardappelen1 sjalot2 takjes rozemarijn2 takjes salie40 ml porto (rode)200 ml runderbouillon1 kl mosterdboterpeperzout1. Schil de aardappelen en snij ze in frietjes. Spoel ze en dep ze droog met een keukenhanddoek. Bak ze... bekijk recept »

Pastagratin met spinazie, courgette en boschampignons

400 g fusili (of andere korte pasta)300 g spinazie1 courgette500 g boschampignons1 teentje knoflook1 sjalot200 ml room100 g geraspt kaasSausbinderboter (of olijfolie)peperzout200 ml groentebouillon1. Verwarm de ovengrill voor. Kook de pasta beetgaar ... bekijk recept »

Kabeljauw in ham

4 kabeljauwfilets4 plakjes rauwe ham400 g kerstomaten2 sjalotten2 tenen knoflook2 el basilicum (gesnipperd)80 g zwarte olijven (ontpit)100 ml witte wijn1.5 el balsamicoazijn1 kl poedersuikerolijfoliepeperzout1. Spoel de tomaten en snij in kwartjes. P... bekijk recept »

Aardappelpannetje met gegrilde biefstuk

4 biefstukken800 g vastkokende aardappelen200 g bladspinazie4 tomaten1 sjalot1 teen knoflook0.5 bosje basilicum (blaadjes)200 g fetaolijfoliepeperzout1. Schil de aardappelen en kook ze beetgaar. Laat ze afkoelen. Pel en snipper de sjalot en de knoflo... bekijk recept »

Rucola-erwtenfrittata

1 sjalot1 teen knoflookhandvol rucola400 g verse erwten (of diepvries)8 eieren150 g feta50 ml roomolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Zet een ovenvaste pan klaar. Pel en hak de sjalot en de knoflook. Spoel en droog de rucola. 2. Blanc... bekijk recept »

Orecchiette met broccoli en gehaktballetjes

400 g orecchiette600 g gemengd gehakt500 g broccoli1 sjalot1 chilipeper1 el mosterd1 ei2 beschuiten50 g parmezaanolijfoliepeperzout1. Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes. Pel en snipper de sjalot. Snipper het chilipepertje, zonder de zaadje... bekijk recept »

Spaghetti met coquilles en venusschelpen

16 sint-jakobsvruchten500 g venusschelpen (vongole)400 g spaghetti4 preiwitten1 sjalot2 teentjes knoflook1 chilipeper2 el gehakt peterselie ( enkele takjes)150 ml droge, witte wijnolijfolieboterpeperzout1. Pel en snipper sjalot en knoflook. Spoel en ... bekijk recept »

Carpaccio van nieuwe aardappelen met kabeljauw

300 g nieuwe aardappelen4 kabeljauwhazen300 g prinsessenbonen300 g peulen1 sjalot1 potje zure room1 citroen (geperst)1 bosje muntolijfoliepeperzout1. Boen de aardappelen schoon en kook ze - niet té gaar - in gezouten water. Pel ze en snij in d... bekijk recept »

Kabeljauwmoot met wortelpuree

4 kabeljauwmoten400 g aardappelen600 g wortelen1 sjalot2 el bloem150 ml witte wijn300 ml visfond100 ml room1 kl kurkumahandvol bladpeterselie0.5 citroenmelkboternootmuskaatpeperzout1. Snipper de bladpeterselie. Schil de aardappelen en wortelen en sni... bekijk recept »

Ravioli met hondshaai

300 g hondshaai24 wontonvellen1 sjalot2 tomaten1 courgette3 bosjes lente-uien1 teentje knoflook1 ei250 g mascarpone50 ml Noilly Prat1 el peterselie1 el bieslook (gehakt)20 g amandelschilfersolijfoliebloemboterpeperzout1. Snipper de sjalot en knoflook... bekijk recept »

Pagina 67 van 100