Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Eieren In Een Romige Kerrie-kokossaus

6 eieren1 rode paprika1 rode Spaanse peper1 sjalot2 teentjes knoflookzout1 eetlepel kerriepoeder125 ml slagroom125 ml kokosmelkmespunt ketoembar ( koriander )mespunt laosmespunt djinten1 theelepel suiker1 eetlepel (arachide)olie Verhit de olie. Fruit... bekijk recept »

Wontons Met Venkel En Mosselen In Witte Van Hoegaarden

Voor de vulling : 1 venkel waaruit het hard gedeelte is verwijderd 1/2 kg mosselen 1 sjalot 1 teentje look gember droge mosselkruiden Hoegaarden Witbier om af te blussen zwarte peper arachideolie om te wokken en om de wontons in te bakken. Ha... bekijk recept »

Telor Boemboe Bali (gekookte Eieren In Chilisaus)

6 eieren3 sjalotten fijngesnipperd2eetl olie4 tomaten in blokjes2 teentjes knoflook geperst6 eetl zoeye chili(s)aus2 eetl ketjap manis. Bereidingswijze Eieren in 8 min hard koken. Eieren onder koud stromend water afspoelen en pellen. In wok sjalot 1 ... bekijk recept »

Droog Gebakken Varkensvlees

Varkensvlees met het velletje nog aanngo hiang (gebakken varkensvlees kruiden)sojasaus (ketjap)peperazijnzoutcitrus water en sjalot (bawang merah). Braad het varkensvlees boven het vuur, met velletje aan de bovenkant. Nadat het vlees droog geworden i... bekijk recept »

Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum

4 roodbaarsfilets zonder vel 1 fijgesneden sjalot 4 gedroogde tomaten 4 tomaten 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten verse basilicum 6 eetlepels olijfolie 3 eetlepels witte wijnazijn zout en witte peper mosterdVerwarm de grill voor. Vet het rooster... bekijk recept »

Zalm Met Kruidige Champignons

4 moten zalm van ca. 125 g sap van 1 citroen 1 sjalot 400 g champignons 50 ml room 2 el peterselie 2 el dragon 2 el kervel 25 g boter peperzout Snijd het sjalotje klein. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bestrooi de zalmmote... bekijk recept »

Pasta Fusilli Salade

500 gram fusilli Olijfolie 1 Gele paprika 1 Rode paprika 1 Courgette 1 Sjalot 1 Flinke teen knoflook Wat verse of gedroogde tijm Handvol grof gesneden peterselie Flinke handvol kleine erwtjes uit de diepvries. P/Z Pasta in ruim ietwat gezouten water... bekijk recept »

Langostinos Con Pi?a

16 grote garnalen 1 ananas 1 sjalot 12 frambozen 50 gr. bruine suiker 1 glas ananassap frambozenazijn 1 glaasje witte wijn 4 eetlepels olijfolie zout 1 kruidnagel zwarte peper besjes of frambozen. Bereidingswijze Snijd de ananas over de lengte in vie... bekijk recept »

Rode Liefde Tussen Scampi's En Ham

24 scampi?s olijfolie een teen knoflook een sjalot 2 wortels 1 tomaat parmaham (restjes) ? l drogewitte wijn van goede kwaliteit lauriereen kruidnagel enkele eetlepels room 75 g koude boter En verder: 120 g parmahamin plakjes gesneden 16 bieslooksten... bekijk recept »

Crevettes L'americaine

20 gamba's 500 gram tomaten of 50 gram tomatenpuree 1 lepel gehakte sjalot 1 dl. cognac 0,5 liter witte wijn (droog) 60 gram boter olijfolie knoflookteentje verse dragon verse peterselie Hulpmiddelen maak het knoflookteentje schoon en snijdt het in... bekijk recept »

Pagina 97 van 100