Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Tagliatelli Met Courgettesaus

300 g verse tagliatelli 1 sjalot normaal 1 teentje maar heb er 3 teentjes look ingeperst 1 (grote) courgette (in brunoise gesneden = kleine blokjes) 1 koffielepel provencaalse kruiden 1 doosje van 2 dl lightroom klontje boter parmezaanse kaas Stoof h... bekijk recept »

Provencaalse Kipreepjes In Folie

250 gr kipreepjespeper en zout1 sjalot in heel dunne ringetjes1 tomaatzonder zaadjes en in blokjes1 el fijngehakte Provencaalse kruiden (event. 1 tl. gedroogde)olie om te bestrijken50 gr zachte geitenkaas Verwarm de oven voor op 175C. Meng in een kom... bekijk recept »

Volkorenlasagne Met Provencaalse Saus

-1 kleine aubergine (in plakken) -zout -6 volkoren lasagne vellen -3 el olijfolie -1 grote ui (in dunne ringen gesneden) -1 sjalot (fijn gesnipperd) -2 tenen knoflook (uit de knijper) -50 g zwarte olijven (ontpit en grof gesneden) -750 g stevige rijp... bekijk recept »

Ciabatta Met Mozzarella En................

1 Ciabatta vers (of nog af te bakken) 1 plak Coburgerham (of anders) had nog een plak over van de meloen met ham 1 Tomaat 1 zakje Mozzarella 2 Sjalotten (groot) Provencaalse kruiden 4 à 5 plakjes Ontbijtspek (AH) Olijfolie Peper en Zout Ciabatt... bekijk recept »

Spanje:Andalousische Salade

200 g. zilvervliesrijst (snelkook)/ 1/2 ui/ 1/2 sjalot/ 1/4 rode paprika/ 1/4 gele paprika/ 1/4 groene paprika/ 1 teentje knoflook/ 1 tomaat/ wat peterselie/ 1 blikje artisjokharten/ zout en peper/ 3 eetlepels olijfolie/ 2 eetlepels kruidenazijn Vina... bekijk recept »

Andalousische Salade

200 g. zilvervliesrijst (snelkook) 1/2 ui 1/2 sjalot 1/4 rode paprika 1/4 gele paprika 1/4 groene paprika 1 teentje knoflook 1 tomaat wat peterselie 1 blikje artisjokharten zout en peper 3 eetlepels olijfolie2 eetlepels kruidenazijn Rijst opzetten in... bekijk recept »

carpaccio van asperges en garnaaltjes

voor 4 personen: 12 witte Flandria-asperges, het sap van 1/2 citroen, 1 sjalot, 6 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels notenolie, 1 eetlepel witte wijnazijn, 4 eetlepels witte wijn, 100 g gepelde grijze garnalen, een handvol blaadjes raketsla, 3 eetlepel... bekijk recept »

Jambalaya

4 kalkoenfilets 4 merguez worstjes 1 soepbol paprikasnippers 1 soepbol champignons in schijfjes 1 blik tomaten in stukjes (400gr) 1 soepbol rijst 2 blokjes kippenbouillon 1 sjalot 2,5 El. olie Kruiden : pili-pilipaprikacayennepeper Kleur kalkoenreepj... bekijk recept »

Winterse Groentesoep

4 sneetjes bruinbroodontkorst 1 sjalotgesnipperd 3 el olijfolie 200 g winterpeenin blokjes 2 stengels bleekselderijfijngesneden 1 l koelvers groentesap (Biologisch) 2 el boter 1 teentje knoflookfijngesneden 150 g broccoliin zeer kleine roosjes 100 ... bekijk recept »

Konijn In Kriek

1 wild konijn fles Kriek Lambiek bier klont boter en wat olie bloem flinke sjalot wat laurierblaadjes roosmarijn soeplepel suiker wat schijfjes citroen paar witte peperkorrels peper en zout uit de molen Bruin de konijnenstukken in de hete olie/bote... bekijk recept »

Pagina 96 van 100