Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Krachtige wildsaus

Nodig: 1 dl frambozenazijn of rodewijnazijn 1 sjalot takje tijm ½ dl cognac 1 el veenbessengelei 1 dl rode wijn 2 dl wildfond 2 dl kalfsjus 50 g ijskoude boterDeglaceer de braadpan van het vlees met 1 dl azijn. Voeg een versneden sjalot, takje tijm,... bekijk recept »

Gevulde tomaat met zalm

1 blik roze zalm à 213 g 4 vleestomaten 1 sjalot, gesnipperd 1 middelgrote zoetzure augurk, fijngehakt 1/2 el tomatenketchup 2 el mayohalf peper, zout 4 toefjes peterselie- Laat ze zalm uitlekken en verwijder de velletjes en de graatjes. Was en snijd... bekijk recept »

Gevulde tomaat met zalm

voor 4 personen: 1 blik roze zalm à 273 g 4 vleestomaten 1 sjalot, gesnipperd 1 middelgrote zoetzure augurk, fijngehakt 1/2 el tomatenketchup 2 el halfvolle mayonese peper, zout 4 toefjes peterselieLaat de zalm uitlekken en verwijder de velletjes en ... bekijk recept »

Mosselen met Spaanse peper, curry en witte wijn

2 teentjes look 1 blokje visbouillon 1 takje groene selder 1 bosje koriander 1 soeplepel Kerrie 1 dl water 1 sjalot 4 kg mosselen peper en zout 2 dl droge witte wijn 1 kleine Spaanse peper- Was de mosselen en maak ze schoon.Was de selder en de korian... bekijk recept »

Kervelcremesoep

1,5 liter kippebouillon 1 sjalotje 1 worteltje 1 dl room 50 gram kervelblaadjes 1 blaadje foelie 5 peperkorrels 40 gram boter 40 gram bloem 2 eidooiers- Maak wortel en sjalot schoon en snij beide fijn. - Smelt de boter in een pan en fruit hi... bekijk recept »

Zomerblanquette van kabeljauw en tijm

4 stukken kabeljauw (filet pur) (diepvries) 1 kop erwtjes (diepvries) 1 kop tomatenblokjes (diepvries) 1 courgette 1 sjalot 1 teentje knoflook 4 dl visfond (bokaal) 2 dl vetarme room (15 % v.g.) 2 eetl. boter 1/2 koffiel. suiker sausbinder 1,5 koffie... bekijk recept »

Zeeuwse kreeft met asperges

Voor 4 personen: 2 Zeeuwse kreeften van ca. 600 g per stuk, 12 witte asperges, peper en zout, 100 g fijngesnipperde sjalot, 2 eetlepels sushi-azijn, 10 cl olijfolie, 100 gr ibericoham in fijne plakjes, 15 cl basilicumolie, mespunt geraspte citroensch... bekijk recept »

Zeebaarsreepjes

600 g zeebaars zout, peper, meel en paneermeel 3 eiwitten 2 dl Viskooknat 1 koffielepel tomatenconcentraat 1 koffielepel sojasaus 1 koffielepel oestersaus 2 koffielepels Luikse stroop 1 koffielepel azijn 1/2 gehakte sjalot 2 soeplepels olie klein g... bekijk recept »

Zeebaars met gefrituurde groentereepjes en broccol

- 4 zeebaarsfilets (diepvries, ) - 1 dikke wortel - 1 preiwit - 1 rode ui - 1/2 stronkje broccoli - 1 sjalot - 0,5 dl Noilly Prat - 1/2 tuinkruidenbouillonblokje - 0,5 dl lichte room - 1 dl olijfolie - 2 eetl. boter - 1/4 potje bieslook - 1 koffiel. ... bekijk recept »

Visfilet op een bedje van appel met tomatensaus

Voor 4 personen: ongeveer 600 g visfilets (b.v. kabeljauw, victoriabaars) 4 appelen (b.v. jonagold) 6 tot 8 tomaten 2 eetlepels margarine(bakken en braden) 1 ui 1 sjalot 2 koffielepels tomatenpuree 100 g geraspte gruyère Provençaalse kruiden, peter... bekijk recept »

Pagina 94 van 100