1000 recepten met sjalot
Nodig: 1 dl frambozenazijn of rodewijnazijn 1 sjalot takje tijm ½ dl cognac 1 el veenbessengelei 1 dl rode wijn 2 dl wildfond 2 dl kalfsjus 50 g ijskoude boterDeglaceer de braadpan van het vlees met 1 dl azijn. Voeg een versneden sjalot, takje tijm,... bekijk recept »
1 blik roze zalm à 213 g 4 vleestomaten 1 sjalot, gesnipperd 1 middelgrote zoetzure augurk, fijngehakt 1/2 el tomatenketchup 2 el mayohalf peper, zout 4 toefjes peterselie- Laat ze zalm uitlekken en verwijder de velletjes en de graatjes. Was en snijd... bekijk recept »
voor 4 personen: 1 blik roze zalm à 273 g 4 vleestomaten 1 sjalot, gesnipperd 1 middelgrote zoetzure augurk, fijngehakt 1/2 el tomatenketchup 2 el halfvolle mayonese peper, zout 4 toefjes peterselieLaat de zalm uitlekken en verwijder de velletjes en ... bekijk recept »
2 teentjes look 1 blokje visbouillon 1 takje groene selder 1 bosje koriander 1 soeplepel Kerrie 1 dl water 1 sjalot 4 kg mosselen peper en zout 2 dl droge witte wijn 1 kleine Spaanse peper- Was de mosselen en maak ze schoon.Was de selder en de korian... bekijk recept »
1,5 liter kippebouillon 1 sjalotje 1 worteltje 1 dl room 50 gram kervelblaadjes 1 blaadje foelie 5 peperkorrels 40 gram boter 40 gram bloem 2 eidooiers- Maak wortel en sjalot schoon en snij beide fijn. - Smelt de boter in een pan en fruit hi... bekijk recept »
4 stukken kabeljauw (filet pur) (diepvries) 1 kop erwtjes (diepvries) 1 kop tomatenblokjes (diepvries) 1 courgette 1 sjalot 1 teentje knoflook 4 dl visfond (bokaal) 2 dl vetarme room (15 % v.g.) 2 eetl. boter 1/2 koffiel. suiker sausbinder 1,5 koffie... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 Zeeuwse kreeften van ca. 600 g per stuk, 12 witte asperges, peper en zout, 100 g fijngesnipperde sjalot, 2 eetlepels sushi-azijn, 10 cl olijfolie, 100 gr ibericoham in fijne plakjes, 15 cl basilicumolie, mespunt geraspte citroensch... bekijk recept »
600 g zeebaars zout, peper, meel en paneermeel 3 eiwitten 2 dl Viskooknat 1 koffielepel tomatenconcentraat 1 koffielepel sojasaus 1 koffielepel oestersaus 2 koffielepels Luikse stroop 1 koffielepel azijn 1/2 gehakte sjalot 2 soeplepels olie klein g... bekijk recept »
- 4 zeebaarsfilets (diepvries, ) - 1 dikke wortel - 1 preiwit - 1 rode ui - 1/2 stronkje broccoli - 1 sjalot - 0,5 dl Noilly Prat - 1/2 tuinkruidenbouillonblokje - 0,5 dl lichte room - 1 dl olijfolie - 2 eetl. boter - 1/4 potje bieslook - 1 koffiel. ... bekijk recept »
Voor 4 personen: ongeveer 600 g visfilets (b.v. kabeljauw, victoriabaars) 4 appelen (b.v. jonagold) 6 tot 8 tomaten 2 eetlepels margarine(bakken en braden) 1 ui 1 sjalot 2 koffielepels tomatenpuree 100 g geraspte gruyère Provençaalse kruiden, peter... bekijk recept »