Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Witlof met aardappelsalade en ansjovis

500 gram vastkokende aardappels 1 sjalotje 1 appel 4 eetlepel olijfmayonaise citroensap zout, peper 3 stronkjes witlof 1 blikje ansjovisSchil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze in ruim water met zout in ca. 8 minuten gaar (a... bekijk recept »

Gekruide gehaktrolletjes met honingsaus

Voor 4 personen: 3 theelepels shoarmakruiden 2 sjalotten, gesnipperd 500 g rundergehakt 6 eetlepels olijfolie 1/2 theelepel cayennepeper 1 zakje amandelschaafsel (55 g) 1 envelopje saffraan 300 ml vloeibare honingShoarmakruiden, helft van sjalot en z... bekijk recept »

Gemarineerde ribbetjes

2 à 3 vlezige varkensribben per persoon, 2 eetlepels sesamzaadjes Voor de marinade : 1 sjalot, 1 teentje knoflook, 4 eetlepels dijonmosterd, 6 eetlepels witte-wijnazijn, 8 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels ketchup, 2 eetlepels bruine suiker, peper &am... bekijk recept »

Gepofte aardappel met parmezaankaas en varkensgeha

4 grote aardappelen, gewassen en in de oven gebakken op 170°C 50 g boschampignons 1 sjalot, fijngesneden 2 el bieslook en peterselie, fijngehakt 1 dl room 1 1/2 dl geraspte parmezaankaas 1/2 dl witte truffelolie zout peper 100 g varkensgehaktBak de s... bekijk recept »

Gevuld varkenshaasje met fijne tomatensaus

Voor 4 personen: 1 gevuld varkenshaasje 2 eetl. boter Voor de saus: 250 g kastanjechampignons 2 dl kalfsfond 3 a 4 dl tomatenpassata 1 dl madeirawijn 1 sjalot 1 eetl. citroensap 3 eetl. boter 2 eetl. bloem peper en zoutSnij de kastanjechampi... bekijk recept »

Penne met Quorn

Voor 4 personen: 175g Quorn fijngehakt 2 x 500g tomatensaus 250g champignons 500g Penne pasta 1 sjalot 2 teentjes knoflook 2 eetlepels olijfolie pastakruiden peper en zout geraspte parmezaanse kaas vers blaadje basilicumVersnipper de knoflook en sjal... bekijk recept »

Pladijsrolletjes met Belgische kaas

4 pladijzen (van 600 g) 150 g kaas (gemalen) 1 sjalot 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) paprikapoeder 100 g boter (bakboter)De pladijzen (laten) fileren, de filets degelijk spoelen onder stromend water en afdrogen. Een homogene pasta maken met de k... bekijk recept »

Pladijsrolletjes met Belgische kaas

4 pladijzen (van 600 g) 150 g kaas 1 sjalot 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) paprikapoeder 100 g boter (bakboter)De pladijzen (laten) fileren, de filets degelijk spoelen onder stromend water en afdrogen. Een homogene pasta maken met de kaas, de bo... bekijk recept »

Koolrabi met wilde eend en eekhoorntjesbrood

Voor 4 personen: 2 koolrabi's 4 eendenborsten (wilde eend) 4 stukjes eekhoorntjesbrood 2 eetlepels spekblokjes 1 fijngehakt teentje look 2 blaadjes salie Bakken & Braden 2 eetlepels balsamicoazijn 1 eetlepel sojasaus ½ fijngehakte sjalot 2 dl wat... bekijk recept »

Kipfilet met tomaten-paprikacoulis

Voor 4 personen: 4 kipfilets 8 plakjes cheddar 600 g tomaten 2 kleine courgettes 1 rode paprika 10 cl witte wijn olijfolie 1 eetlepel sojasaus 1 sjalot 3 teentjes look 1 klein (scherp) chilipepertje takje rozemarijn, takje tijm, Provençaalse kruiden... bekijk recept »

Pagina 93 van 100