1000 recepten met sjalot
500 gram vastkokende aardappels 1 sjalotje 1 appel 4 eetlepel olijfmayonaise citroensap zout, peper 3 stronkjes witlof 1 blikje ansjovisSchil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze in ruim water met zout in ca. 8 minuten gaar (a... bekijk recept »
Voor 4 personen: 3 theelepels shoarmakruiden 2 sjalotten, gesnipperd 500 g rundergehakt 6 eetlepels olijfolie 1/2 theelepel cayennepeper 1 zakje amandelschaafsel (55 g) 1 envelopje saffraan 300 ml vloeibare honingShoarmakruiden, helft van sjalot en z... bekijk recept »
2 à 3 vlezige varkensribben per persoon, 2 eetlepels sesamzaadjes Voor de marinade : 1 sjalot, 1 teentje knoflook, 4 eetlepels dijonmosterd, 6 eetlepels witte-wijnazijn, 8 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels ketchup, 2 eetlepels bruine suiker, peper &am... bekijk recept »
4 grote aardappelen, gewassen en in de oven gebakken op 170°C 50 g boschampignons 1 sjalot, fijngesneden 2 el bieslook en peterselie, fijngehakt 1 dl room 1 1/2 dl geraspte parmezaankaas 1/2 dl witte truffelolie zout peper 100 g varkensgehaktBak de s... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 gevuld varkenshaasje 2 eetl. boter Voor de saus: 250 g kastanjechampignons 2 dl kalfsfond 3 a 4 dl tomatenpassata 1 dl madeirawijn 1 sjalot 1 eetl. citroensap 3 eetl. boter 2 eetl. bloem peper en zoutSnij de kastanjechampi... bekijk recept »
Voor 4 personen: 175g Quorn fijngehakt 2 x 500g tomatensaus 250g champignons 500g Penne pasta 1 sjalot 2 teentjes knoflook 2 eetlepels olijfolie pastakruiden peper en zout geraspte parmezaanse kaas vers blaadje basilicumVersnipper de knoflook en sjal... bekijk recept »
4 pladijzen (van 600 g) 150 g kaas (gemalen) 1 sjalot 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) paprikapoeder 100 g boter (bakboter)De pladijzen (laten) fileren, de filets degelijk spoelen onder stromend water en afdrogen. Een homogene pasta maken met de k... bekijk recept »
4 pladijzen (van 600 g) 150 g kaas 1 sjalot 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) paprikapoeder 100 g boter (bakboter)De pladijzen (laten) fileren, de filets degelijk spoelen onder stromend water en afdrogen. Een homogene pasta maken met de kaas, de bo... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 koolrabi's 4 eendenborsten (wilde eend) 4 stukjes eekhoorntjesbrood 2 eetlepels spekblokjes 1 fijngehakt teentje look 2 blaadjes salie Bakken & Braden 2 eetlepels balsamicoazijn 1 eetlepel sojasaus ½ fijngehakte sjalot 2 dl wat... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 kipfilets 8 plakjes cheddar 600 g tomaten 2 kleine courgettes 1 rode paprika 10 cl witte wijn olijfolie 1 eetlepel sojasaus 1 sjalot 3 teentjes look 1 klein (scherp) chilipepertje takje rozemarijn, takje tijm, Provençaalse kruiden... bekijk recept »