Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Papardelle met eekhoorntjesbrood, gerookte eendenb

Voor 4 personen: 400 g pappardelle (dikke tagliatelle) 400 g eekhoorntjesbrood 1 kleine fijngesnipperde sjalot Bakken & Braden dozijn platte peterselieblaadjes 50 g geroosterde pijnboompitjes 200 g gerookte eendenborst PH PastabouillonMaak het ee... bekijk recept »

Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum

4 roodbaarsfilets zonder vel1 fijgesneden sjalot4 gedroogde tomaten4 tomaten4 eetlepels geroosterde pijnboompittenverse basilicum6 eetlepels olijfolie3 eetlepels witte wijnazijnwitte peperzoutmosterd- Verwarm de grill voor. - Vet het rooster met wat ... bekijk recept »

Roodbaars met saffraanboter

4 roodbaarsfilets van ongeveer 180 gr.aardappelpuree1 kleine prei100 gr rucola2 el olijfolie1 broccoli1 zongedroogde tomaat in olie, in reepjes gesneden[color=blue:e0aa5dd2d9]**Voor de saus[/color:e0aa5dd2d9]40 ml olijfolie40 gr gehakte sjalot100 ml ... bekijk recept »

Salade met inktvisringen en remouladesaus

Voor 4 personen: 200 gr gemengde sla 400 gr inktvisringen 2 el fijngehakte kappertjes 2 el fijngehakte augurkjes 1 fijngesnipperd sjalotje 1 el gehakte bladselder 1 el gehakte kervel 1 el fijngesnipperde dragon 1 fijngehakte anjovisfilet 1 el mosterd... bekijk recept »

Sate met pittige pindasaus

1 1/2 eetlepel zonnebloemolie 1 sjalot, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 2 tl sambal badjak 1/2 potje pindakaas met stukjes noot ? 350 g 1 pakje kokosmelk ? 2 dl melk 4 porties varkenssate van 3 stokjes- Verhit de olie en fruit de sjalot met... bekijk recept »

Schelpjes met tuinkruiden en cidervinaigrette

300 g pastaschelpjes 1 tl mosterd 5 el olijfolie 1 el ciderazijn peper van de molen en zout 1 sjalot 2 el gehakte kruiden: dragon, peterselie, bieslook, kervel, basilicum 1 appel (Golden) 2 tomaten stuk Provolone-kaasBereiding - Kook de pasta ... bekijk recept »

Karbonade met sambasaus

1 sjalot, gesnipperd 1 teentje knoflook 1 el ketjap manis 1 el fijngehakte gember (uit een potje) 1 el gembernat (uit een potje) 2 el plantaardige olie versgemalen peper, zout 4 schouderkarbonades 1/2 fles Calve sambasaus van 250 ml- Roer de sjalot m... bekijk recept »

Kastanjepureetaartjes

Voor 2 personen nodig: 2 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg 1 sjalotje 1 rode paprika 1 eetlepel boter 100 gram kastanjepuree (uit blik) 3 eetlepels slagroom 1 ei 2 eetlepels geraspte oude kaas 1 theelepel majoraan 1 eetlepel fijngehakte peterseli... bekijk recept »

Tagliatelle met zalm en champignons

voor 4 personen: 600 gr tagliatelle 300 gr gerookte zalm 2 sjalotten 30 gr boter 1 eetlepel olijfolie 2 dl room 2 takjes gehakte dille versgemalen zwarte peper een doosje champignons een tomaat in fijne blokjes- pel de sjalotten en hak fijn - verhit ... bekijk recept »

Tagliatelli met gerookte zalm en broccoli.

een pak tagliatelli 500 g. broccoli 1 sjalot 200 g. gerookte zalm 2 dl room 1 dl witte wijn peper, muskaatnootKook de broccoli en de tagliatelli apart al dente. Snipper de sjalot fijn en laat glazig worden in wat vetstof, voeg er de witte wij... bekijk recept »

Pagina 91 van 100